Nový čas
StoryEditor

Nový čas urobil veľký prešľap: Pochoval študentku, ktorá žije. S redaktorkou denník ukončil spoluprácu

27.05.2019, 12:33
Autor:
(pš)(pš)
Za správu sa Nový čas ospravedlnil rodine, aj čitateľom.

Minulý týždeň vypadla tínedžerka z vyhliadky bratislavskej reštaurácie UFO. Denník Nový čas dnes v printovom vydaní prišiel s informáciou, že Johannka pád neprežila. "Pád z 90 - metrovej výšky síce prežila, no neskôr  na následky zranení zomrela," napísal Nový čas.  Portál Topky.sk medzitým informoval, že tínedžerka žije.

 Topkám a portálu Glob.sk to potvrdila hovorkyňa Národného ústavu detských chorôb Dana Kamenická. "Zdravotný stav pacientky je stabilizovaný, je pri vedomí a komunikuje. Prosíme o trpezlivosť a rešpektovanie mimoriadne náročnej situácie rodiny a rovnako lekárov a ostatného personálu kliniky, aby mohli nerušene vykonávať svoju prácu," povedala Kamenická.

Nový čas sa za neoverenú správu na svojom webe ospravedlnil: "Nový Čas v pondelok chybne uviedol, že Johannka (16) na následky zranení zomrela. Redakcia pri informovaní cez víkend vychádzala zo zdrojov, ktoré sa o pár hodín ukázali ako nepravdivé. Nový Čas sa týmto rodine aj známym Johannky hlboko ospravedlňuje."

Správu sme aktualizovali o vyjadrenie šéfredaktorky Nového času Júlii Kováčovej. Tá pre Stratégie vysvetľuje ako k chybe došlo: "S informáciou o úmrtí redaktorky prišla v nedeľu regionálna redaktorka, ktorá zodpovednému editorovi daný fakt dokladala troma nezávislými zdrojmi. Ako sa o pár hodín ukázalo, zdroje neboli dôveryhodné, a situácia bola v redakcii vyhodnotená chybne."

Nový čas, ako sme už zverejnili, sa za článok ihneď ospravedlnil rodine aj čitateľom. "Celá situácia nás hlboko mrzí a s redaktorkou sme po fatálnom zlyhaní ukončili spoluprácu," dopĺňa Kováčová.

Článok o Johannke nebol na titulnej strane, bol súčasťou obsahu pondelkového vydania. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:44