StoryEditor

Začalo sa nakrúcanie kriminálky Za sklom. V novej sérii zarezonuje aj vražda novinára

06.06.2019, 15:20
Autor:
hrnhrn
Fiktívny príbeh bude mať opäť veľa podobností s realitou.

Televízia Joj spustila nakrúcanie tretej série svojho seriálu Za sklom. Nové epizódy úspešnej kriminálky opäť poukážu na zložitý stav súčasnej spoločnosti, scenáristi Valéria Schulczová a Roman Olekšák sa však zamerajú aj na výrazné udalosti posledného obdobia a dotknú sa doteraz neobjasnenej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

"Mení sa nielen atmosféra v spoločnosti, ale aj tlaky na vyšetrovateľov sú horšie ako kedykoľvek predtým. Preskupil sa pomer síl a nové rozloženie zvýšilo pocit strachu a znížilo istoty beztrestnosti. O čo sú obavy väčšie, o to s väčšou razanciou treba reagovať. Na pozadí takejto atmosféry sa odohráva náš fiktívny príbeh, ktorý má však veľa podobností s realitou," priblížila Lucia Kulihová, hovorkyňa TV Joj.

V novej sérii nebudú chýbať hlavní hrdinovia predchádzajúcich sérií – Noro a Maxo v podaní Jána Koleníka a Tomáša Maštalíra. Najlepších priateľov z tímu národnej protizločineckej jednotky v minulosti rozdelilo vyšetrovanie náročného prípadu a postavili sa proti sebe. Teraz budú pracovať opäť spolu. Novou postavou bude nenápadná vyšetrovateľka Silvia (Jana Kolesárová), ktorá stvárni parťáčku Hany (Zuzana Kanócz). 

Napätie však úplne nevymizne. “Naši dvaja vyšetrovatelia sú stále neistí v tom, kde je to dobro a zlo. V rámci toho pribudnú noví vyšetrovatelia, aj vyšetrovacích liniek bude viacej a prípadov, ktoré diváci uvidia, bude hneď niekoľko,” povedal Róbert Šveda, jeden z režisérov seriálu. Vzťah medzi ústrednými hrdinami by sa mal po udalostiach predošlej série posilniť. “Maxo očakáva, že sa veci vrátia do normálu a dúfa, že spoločne budú ešte odolnejší, aby ustáli tlaky a obštrukcie, ktoré na nich systém určite vyvinie,” doplnila Kulihová.

Nakrúcanie sa začalo v Bratislave, pokračovať bude aj počas leta, najmä v Bratislave a okolí. Premiéra na obrazovkách Joj sa očakáva na jeseň, bližší termín zatiaľ televízia nechce špecifikovať. Známy je už počet epizód, ktorých bude až desať, predchádzajúce dve série mali po osem častí. 

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ

​Televízia Joj priniesla Za sklom na obrazovky na konci septembra v roku 2016. Jeden z najvýraznejších projektov televízie divákov zaujal, osem častí prvej série priemerne sledovalo 383-tisíc divákov starších než 12 rokov. Po úspechu prvej série sa Joj pustila do nakrúcania ďalšej, ktorú uviedla na obrazovky o rok neskôr. Pokračovanie príbehu nadviazalo na koniec prvej série, po odvysielaní prvej epizódy však Joj seriál z obrazoviek stiahla. Neštandardné rozhodnutie odôvodnila tým, že divákom nevyhovoval neskorší vysielací čas. Odmietla všetky špekulácie o tom, že seriál stiahla z vysielania kvôli politickým tlakom.

V kriminálke inšpirovanej skutočnými udalosťami bolo veľa narážok na kauzy, ktoré sa diali a dejú na Slovensku. Už prvé scény z druhej série zobrazovali podnikateľa Voznera v podaní Maroša Kramára, ktorý výrazne pripomínal práve Mariána Kočnera. Druhá séria sa napokon vrátila na obrazovky v máji minulého roka a televízia ho vysielala dvakrát do týždňa, v utorok a stredu. Jej sledovanosť voči prvej sérii mierne klesla, sledovalo ju v priemere 343-tisíc divákov nad 12 rokov.

Televízia vyjadrila s výsledkami seriálu spokojnosť. "Kriminálka bola úspešná a to nielen z píplmetrového, ale aj imidžového pohľadu. Máme na ňu skvelé ohlasy od divákov aj kritikov," povedala po skončení druhej série Miroslava Klempová, marketingová manažérka televízie Joj.

​​Za sklom realizuje pre TV Joj spoločnosť D.N.A. production producenta Rasťa Šestáka a režiséra Petra Bebjaka. Seriál si z tohtoročnej ankety OTO odniesol ocenenie Televízny počin roka, o ktorom rozhodujú novinári a redakcia časopisu Plus 7 dní. „Na pravde záleží a oplatí sa za ňu bojovať, aby sme sa mali lepšie,“ povedal producent Rasťo Šesták (na fotografii v strede) pri preberaní ocenenia.

D.N.A. production

D.N.A. production si v tomto roku pripísala mimoriadny úspech s mysterióznym trilerom Trhlina v réžii Petra Bebjaka, ktorý dosiahol najlepšiu premiérovú návštevnosť v histórii, prekonal aj úspech Čiary či Únosu. Celkovo prišlo do kín 261-tisíc divákov. Trhlinu ako trojdielnu minisériu uvedie koncom roka televízia JOJ.

Produkčná spoločnosť už pripravuje rovnako v réžii Petra Bebjaka ďalší film Správa o úteku dvoch mladých slovenských židov z koncentračného tábora Osvienčim. Nakrúca ho od novembra minulého roka, premiéru má naplánovanú na rok 2020.

01 - Modified: 2019-08-07 17:32:10 - Feat.: 0 - Title: Režisér Čiary a Trhliny začal nakrúcať Slovanov. Výpravný seriál inšpirovaný slovanskou mytológiou 02 - Modified: 2019-09-13 08:20:09 - Feat.: 0 - Title: Režisér Bebjak získal do Správy hviezdu hollywoodskych filmov 03 - Modified: 2019-04-01 15:26:36 - Feat.: 0 - Title: Režisér Trhliny pripravuje novú minisériu s názvom Herec 04 - Modified: 2020-02-11 12:46:34 - Feat.: 0 - Title: Trhlina mieri do sveta. Čoskoro bude mať premiéru v britských kinách 05 - Modified: 2020-02-09 16:47:58 - Feat.: 0 - Title: Správa je film o pekle, ocitli sa v ňom aj herci. Pozrite si videá z nakrúcania 06 - Modified: 2018-07-18 04:35:32 - Feat.: 0 - Title: Za sklom bude pokračovať. Tretia séria sa začne nakrúcať budúci rok
01 - Modified: 2023-05-10 07:27:46 - Feat.: - Title: Druhá šanca hlási návrat na obrazovky. No na tretiu sériu si musíme počkať 02 - Modified: 2021-05-27 07:10:24 - Feat.: - Title: Premiéra Priateľov je tu. HBO GO láka divákov trailerom so slovenskými titulkami 03 - Modified: 2021-04-29 11:24:35 - Feat.: - Title: Ďalšie ocenenie pre minisériu Herec. Stala sa víťazom Prix CIRCOM 04 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií 05 - Modified: 2021-03-31 16:57:29 - Feat.: - Title: Režisér Bebjak nakrúcal v Trnave film pre RTVS
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 09:12