StoryEditor

Slovensko má zastúpenie v Svetovej asociácii novín. Do dozornej rady bol zvolený Alexej Fulmek

07.06.2019, 09:40
Autor:
(pš)(pš)
Šéf Petit Pressu je zároveň na čele Asociácie vydavateľov tlače.

Alexej Fulmek, generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press (denník SME) bol zvolený do dozornej rady Svetovej asociácie novín (WAN - IFRA). Je tak medzi štrnástimi členmi, ktorí boli vybraní z popredných mediálnych spoločností. 

Alexej Fulmek je zároveň predsedom predstavenstva  slovenskej Asociácie vydavateľov tlače. Patrí k zakladateľom denníka Sme, ktorý minulý rok oslávil 25. výročie svojho vzniku. Je tiež spoluzakladateľom oficiálneho auditu predaja tlače na Slovensku - ABC SR.

Svetová asociácia novín (WAN - IFRA)  je celosvetovou organizáciou, ktorá zastupuje viac ako 18 tisíc novín,  15 000 internetových stránok a viac ako 3 000 spoločností z viac ako 120 krajín. Asociácia zastupuje tlač a publisherov, vystupuje na obranu tlače, zaoberá sa kvalitou žurnalistiky a jej budúcnosťou. 

Na 71. výročnom kongrese WAN - IFRA, ktorý sa konal začiatkom týždňa v Glasgowe, v Škótsku, bol zvolený aj nový prezident asociácie. Je ním  Fernando de Yarza López-Madrazo, prezident  španielskeho mediálneho domu Henneo. "Svoje zvolenie by som chcel venovať všetkým novinárov a vydavateľom, ktorí sú ohrození po celom svete. Aj mojej starej mame, ktorá si pred mesiacom pripomenula príbeh môjho starého otca, ktorý bol zabitý pred osemdesiatimi rokmi vo svojich novinách, preto, aby bránil slobodu tlače. Tak, ako ďalší odvážni novinári v krajine, vrátame mojej starej mamy. Rád by som preto venoval moje zvolenie aj všetkým ženám novinárkam, ktoré obhajujú slobodu tlače na celom svete,“ povedal po svojom zvolení nový šéf Svetovej asociácie novín.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 18:51