StoryEditor

Televízie menia na leto program. Chýbať budú Oteckovia či Susedia, premiéru bude mať český hit Čierne vdovy

12.06.2019, 14:45
Autor:
hrnhrn
Z obrazoviek sťahujú svoje ťaháky a nahrádzajú ich formátmi, ktorým odlev divákov od obrazoviek neublíži.

Televízie s príchodom letných prázdnin prechádzajú na mimosezónnu programovú štruktúru. Z obrazoviek sťahujú svoje ťaháky a nahrádzajú ich formátmi alebo reprízami, ktorým odlev divákov od obrazoviek neublíži.

Markíza s reprízami filmov a seriálov

Medzi prázdninové klasiky Markízy, ktorými vypĺňa letné večery, patria formáty Svokra a Zámena manželiek. Patriť im budú utorkové a štvrtkové večery. Tri večery v týždni doplnia filmy. Stredy budú patriť dramatickým filmom, soboty sa budú niesť v komediálnom duchu a nedele budú akčné.

Najvýraznejšia zmena nastane v pondelky, ktoré na Markíze počas roka patria komediálnym seriálom. Jún vyplnia reprízy filmov a od júla sa na obrazovky vráti nie veľmi úspešná trojica seriálov z predchádzajúcich dvoch rokov. Večer odštartujú kriminálka Rex nasledovaná Detektívom Dušom a večer uzavrie Divoký Zapadákov.

Podvečerných Oteckov vystriedajú Susedské a Rodinné prípady. Do denného vysielania sa vráti Monk a osvedčené sitkomy. Krok za krokom bude vysielať Markíza, Dajto bude pokračovať v osvedčenej trojici Dva a pol chlapa, Priatelia a Teória veľkého tresku. 

Joj s premiérou českého hitu

FTP Prima

​Televízia Joj prinesie po úspešnom seriáli Most! ďalší český hit Čierne vdovy (v orig. Černé vdovy), ktorý vysielala Prima na jar. Osem epizód komediálne ladenej krimisérie zaznamenalo veľký úspech, ich sledovanosť sa hýbala nad úrovňou milión divákov.

Čierne vdovy neuvádzala lokálna verzia Prima plus dostupná na Slovensku, Joj ich teda uvedie v slovenskej premiére. Podľa predbežných informácií budú seriálu patriť stredajšie večery, zábavnej šou S pravdou von zase štvrtky. Joj ju bude uvádzať v dvoch častiach za sebou.

FTV Prima

​​Seriál je sčasti prirovnávaný k známemu seriálu Zúfalé manželky. V Čiernych vdovách spája tri priateľky Renátu, Johanu a Veroniku firma, v ktorej pracujú ich manželia. V podaní Lucie Siposovej, Jitky Čvančarovej a Jany Plodkovej stvárňujú tridsiatničky, ktoré už majú v manželstvách svoje odžité. Jeden z manželov svoju ženu mláti, druhý sa správa ako gangster a tretí je asi gay.

Seriál sa začína v okamžiku, keď trojica manželov odchádza na chatu k jazeru na Morave, kde pravidelne trávia predĺžené víkendy. Čln s tromi chlapmi však naraz uprostred jazera vyletí do vzduchu... V úlohe vyšetrovateľa sa predstaví Bolek Polívka. Seriál vznikol v réžii Radka Bajgara, ktorý je podpísaný pod seriálom Neviditeľní či pod filmami Teroristka alebo Teória tygra.

FTV Prima

Leto na Jednotke

Čierne vdovy nebudú jediným českým seriálom na slovenských obrazovkách. Jednotka len prednedávnom nasadila Četníkov z Luhačovíc, ktorých bude vysielať aj v lete počas utorkových večerov. Kriminálny seriál z obdobia 20-tych rokov minulého storočia nakrútila trojica režisérov Peter Bebjak, Biser A. Arichtev a Dan Wlodarczyk. Vysielala ho Česká televize v roku 2017.

RTVS počas leta rovnako ako komerčné televízie nebude vysielať premiéry svojich programov. Letnú prestávku dostanú zábavno-súťažné show Čo ja viem a Záhady tela a tiež Marcinova talkshow Neskoro večer. Čo ja viem vystriedajú v piatkové večery Legendy popu, ktoré RTVS vysielala od roku 2011. V lete bude uvádzať reprízy najlepších vydaní. 

Stredajšie večery budú rovnako ako minulý rok patriť westernovej klasike, súčasné filmy dostanú priestor v pondelkové večery. Soboty budú patriť starším komédiám a nedele dvojdielnym minisériám.

01 - Modified: 2019-06-14 07:45:15 - Feat.: 0 - Title: Úspešné Sestričky sa vrátia na jeseň. Markíza už nakrúca ďalšie časti 02 - Modified: 2019-06-12 12:52:45 - Feat.: 0 - Title: Prázdniny sa vrátia na obrazovky aj budúci rok. Televízia Joj už nakrúca nové časti 03 - Modified: 2019-09-22 12:05:27 - Feat.: 0 - Title: Začalo sa nakrúcanie kriminálky Za sklom. V novej sérii zarezonuje aj vražda novinára 04 - Modified: 2019-08-07 17:32:10 - Feat.: 0 - Title: Režisér Čiary a Trhliny začal nakrúcať Slovanov. Výpravný seriál inšpirovaný slovanskou mytológiou 05 - Modified: 2019-05-30 18:30:30 - Feat.: 0 - Title: Na Kolibe sa nakrúca Česko Slovensko má talent. Na obrazovkách Joj odštartuje na jeseň
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:40