StoryEditor

Filmové premiéry: Návrat Levieho kráľa aj nový horor od producentov "To"

13.07.2019, 06:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame sedem tipov na filmy, ktoré kiná uvedú v druhej polovici júla.

Leví kráľ (Lion King)
Premiéra: 18. júla
Štúdiá Walta Disneyho uvádzajú po 25 rokoch nové spracovanie legendárneho príbehu Leví kráľ, tentokrát v réžii Jona Favreaua, ktorý má na konte Knihu džunglí (2016). Novú adaptáciu tvorcovia nasnímali fotorealistickou počítačovou animáciou a zmiešali reálne a digitálne zvieratá.

Pôvodný príbeh sa však nemení. V africkej savane sa narodí malý Simba, syn levieho kráľa Mufasu. Zbožňuje svojho otca a postupne sa učí, ako sa stať dobrým panovníkom. Mufasov brat Scar, ktorý mal byť pôvodne následníkom, však nie je príchodom malého princa nadšený a má vlastný temný plán, ako sa dostať na trón.

Levia skala sa stane svedkom súboja plného intríg, ktorý končí tragédiou a Simbovým vyhnanstvom. Malý lev sa náhle musí postarať sám o seba. S pomocou nových priateľov – bezstarostnej dvojice Timona a Pumbaa – Simba pomaly dospieva a pripravuje sa vziať si späť to, čo mu právoplatne náleží.

A takýto bol animovaný Leví kráľ v roku 1994:

Loli paradička
Premiéra: 18. júla
Scenáristicko-réžijný debut dvojice otca a syna – Víťa a Richarda Staviarskych. Trpká romantická tragikomédia o ľúbostnom vzťahu dvoch atypických postavičiek z východného Slovenska sa odohráva v pitoresknom prostredí jarmokov.

Keď sa predavač cukroviniek Milan dozvie, že mu Cigánočka Veronka, pretože bola hladná, ukradla dva turecké medy, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Zaľúbia sa do seba a postupne si začnú plánovať spoločný život. Veronke neprekáža, že Milan nemá nohu, Milanovi nevadí, že Veronka je Rómka. Ako takúto nekonvenčnú dvojicu prijme spoločnosť? Podarí sa im obhájiť svoju lásku?

Nová slovenská komédia si ešte pred oficiálnou premiérou v kinách získala divákov na Art Film Feste. Z košického festivalu si odniesla Divácku cenu JOJ cinema.

100 vecí (100 Dinge)
Premiéra: 18. júla
Komediálny príbeh o tom najdôležitejšom v súčasnom materiálnom svete. Najlepší priatelia Toni a Paul sa vďaka stávke vzdajú na 100 dní všetkého, čo vlastnia. Každý deň dostanú jednu zo svojich vecí späť. Viac o filme si môžete prečítať v tomto článku:

​Ibiza
Premiéra: 25. júla
Ibiza je určená všetkým fanúšikom bláznivých dovolenkových filmov. Philippe a Carole sa spoznali len nedávno. Obaja sú rozvedení, až po uši zamilovaní a Philipe urobí čokoľvek, aby si na svoju stranu získal Carolinine deti, ktoré z neho nie sú až také nadšené.

Vďaka Christianovi Clavierovi, známemu z divácky úspešných francúzskych komédií Čo sme komu urobili? alebo Srdečne vás vítame, dostáva filmový žáner „zničené prázdniny“ úplne nový rozmer.

Detská hra (Child‘s Play)
Premiéra: 25. júla
Novinka režiséra Larsa Klevberga poteší fanúšikov hororov. Na plátna kín sa vracia maniacky vraždiaci bábika Chucky. K novému životu ju priviedli producenti úspešného hororu „To“.

Nová hračka prekračuje všetky predstavy a fantázie. Má v sebe najnovšie technológie a vie urobiť čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Hoci je roztomilá ako obrázok, veľmi rada vraždí, navyše s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov.

Horor Detská hra má rovnaké ambície ako nedávno oživené ikony hororu - klaun Pennywise v To či Jason v Halloweene.

Free Solo
Premiéra: 25. júla
Free Solo je zmesou napínavého trileru a inšpiratívneho životného príbehu športovca, ktorý si kladie fyzicky i psychicky náročné ciele a snaží sa dosiahnuť hranice nemožného. V období začiatku príprav na obtiažny výstup sa jeho aura nepremožiteľnosti, ktorú si po desaťročia úspešne budoval, nečakane rozpadáva.

Vzťah s novou priateľkou znamená tiež zmenu vo vnímaní nebezpečenstva. Hlboko ľudské okamžiky rovnako ako životu nebezpečný výkon sú zaznamenané excelentnou, miestami až závrat spôsobujúcou kamerou.

A dýchajte pokojne
Premiéra: 25. júla
Na okraji islandského poloostrova Reykjanes sa odohráva príbeh dvoch žien, ktorých osudy sa na krátku chvíľu prelínajú vďaka nepredvídateľným okolnostiam. Medzi islandskou slobodnou matkou a africkou ženou žiadajúcou o politický azyl sa vytvorí puto a obe začnú spoločně bojovať za to, aby sa ich životy vrátili na tú správnu cestu.

Film je premietaný spolu s krátkym animovaným filmom Persona grata. Slovenská snímka režisérky Daniely Krajčovej opisuje osud utečenca Faisala z Afganistanu, ktorý si ako chlapec rád púšťal šarkany zo strechy domu. Aj keď nikdy nechcel byť utečencom, osud ho zavial až na Slovensko. Jeho úmysel viesť pokojný život nie je jednoduchý. Napriek neustálym prekážkam sa však nevzdáva a hľadá pravé životné hodnoty.
ASFK / Persona grata

01 - Modified: 2019-06-29 15:28:21 - Feat.: 0 - Title: Filmové premiéry: Spider-Man zachraňujúci Európu, zombíci v réžii Jima Jarmuscha či romantická Charlize Theron 02 - Modified: 2019-06-01 17:17:25 - Feat.: 0 - Title: Ako by vyzeral svet bez Beatles? Novinka Yesterday od dvoch legiend britského filmu prichádza do kín 03 - Modified: 2019-09-13 08:18:43 - Feat.: 0 - Title: Piati Slováci precestovali Afriku na motorkách. Svoje dobrodružstvo teraz prinášajú na plátna kín 04 - Modified: 2019-09-13 08:17:15 - Feat.: 0 - Title: Milenky sa vrátia vo filmovej verzii. Premiéru budú mať koncom roka 05 - Modified: 2019-09-13 08:19:15 - Feat.: 0 - Title: Na Slovensku sa nakrúca hraný film STAND UP, road movie s populárnymi standupistami 06 - Modified: 2019-09-13 08:17:32 - Feat.: 0 - Title: Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ zverejnil oficiálny trailer. Do kín príde v auguste 07 - Modified: 2019-09-13 08:16:59 - Feat.: 0 - Title: Každý film je výsekom reality, tvrdí režisér filmu o extrémizme na Slovensku
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 03:56