HN/Peter Mayer
StoryEditor

Potvrdené zmeny na poste šéfredaktora Plus 7 dní. Anka Žitná Lučaiová odchádza

12.07.2019, 10:21
Autor:
tsts(pš)(pš)
Poverená vedením redakcie je Katarína Šelestiaková.

Včera sme vás informovali o možnej zmene na poste šéfredaktora týždenníka Plus 7 dní. News and Media Hodling, kde časopis vychádza, dnes zmenu potvrdilo.

Anka Žitná Lučaiová  svoje pôsobenie vo vydavateľstve ukončuje po vzájomnej dohode. Poverená vedením redakcie Plus 7 dní je jej kolegyňa, zástupkyňa šéfredaktorky Katarína Šelestiaková.

“Rozhodnutie odísť z vedenia redakcie bolo logickou súčasťou mojej potreby posunúť sa profesne ďalej. Chcem sa takto poďakovať za príležitosť byť súčasťou tímu tvoriaceho najčítanejší a najúspešnejší týždenník na slovenskom trhu. S vydavateľstvom ma dlhodobo spájajú korektné vzťahy, na ktorých sa do budúcnosti nič nemení. Kolegom želám veľa úspechov,” skonštatovala Anna Žitná Lučaiová, ktorá vo vydavateľstve pracovala takmer desať rokov.

„Chcel by som sa Anke Žitnej Lučaiovej poďakovať za pôsobenie v redakcii Plus 7 dní Redakciu povedie doterajšia zástupkyňa šéfredaktorky, skúsená a  dlhodobo s týždenníkom Plus 7 dní  spojená novinárka Katarína Šelestiaková,“ uviedol Michal Teplica, generálny riaditeľ News and Media Holding.

Katarína Šelestiaková nie je v Plus 7 dní žiadnym nováčikom. Naopak. V časopise pôsobila ešte za čias šéfredaktora Miloša Luknára, kedy týždenník vychádzal v Spoločnosti 7 plus. Neskôr sa stala vedúcou oddelenia politiky, v čase, keď Plus 7 dní viedla Nancy Závodská.

V roku 2017 na vlastnú žiadosť z Plus 7 dní odchádza, pre portál o mediach.com zhrnula dôvody odchodu takto:  „Vzhľadom k tomu, že môj pohľad na autorskú slobodu nie je totožný s jeho pohľadom, považujem za seriózne z pozície vedúcej politiky odísť." Na mysli mala vtedajšieho šéfa vydavateľstva Petra Mertusa.

Katarína Šelestiaková chvíľu pracovala pre denník Hospodárske noviny vo vydavateľstve Mafra Slovakia ako zástupkyňa šéfredaktorky Marcely Šimkovej.

V máji 2018 sa Šelestiaková vracia do Plus 7 dní, ktoré vedie Anka Žitná Lučaiová, generálnym riaditeľom mediálneho domu je Michal Teplica. Šelestiaková mala mať na starosti investigatívu, v Plus 7 dní plánovali v tom čase vytvoriť investigatívne oddelenie. Doménou Šelestiakovej bola vždy domáca politika.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:55