RTVS / Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník a štatutárny zástupca RTV Jozef Klem pri podpise dohody
StoryEditor

RTVS pomôže technikou redakcii slovenského vysielania v Srbskej Vojvodine

26.07.2019, 11:20
Autor:
TSTS
RTVS a srbské verejnoprávne Rádio-televízia Vojvodiny podpísali dohodu o spolupráci.

RTVS a srbské verejnoprávne Rádio-televízia Vojvodiny (RTV) prehĺbia svoje dlhoročné partnerstvo. Vyplýva to z dohody, ktorú v Bratislave podpísali generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník a štatutárny zástupca RTV Jozef Klem. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková v tlačovej správe.

Dohoda podľa Jaroslava Rezníka umožní intenzívnejšiu spoluprácu napríklad pri príprave rôznych relácií, ktoré mapujú a viac priblížia život slovenskej komunity v Srbsku a ich zvyky, ktoré udržiavajú presne také, ako keď po prvýkrát prišli na Dolnú zem.

„RTVS sa zase bude snažiť tam vyviesť svoju aktuálnu televíznu a rozhlasovú produkciu, aby sme udržali čo najsilnejšie puto medzi našimi rodákmi a ich domovskou krajinou. V súčasnosti sa spolupráca dostala do tej podoby, že im pomáhame aj technologicky, pretože považujeme za našu povinnosť prispieť slovenskej redakcii aj takýmto vybavením,“ priblížil Jaroslav Rezník.

Okrem výmeny hudobných a slovných programov sa budú organizovať i študijné a pracovné pobyty redaktorov, moderátorov či technických pracovníkov.

RTVS / Zástupca RTV Jozef Klem, GR RTVS Jaroslav Rezník a programový riaditeľ Marek Ťapák

​Rádio-televízia Vojvodiny je špecifický mediálny dom. Vyrába rozhlasový program v 16-tich jazykoch národnostných menšín, televízny v 11-tich menšinových jazykoch a online vysielanie v siedmich.

„Práve preto sa usilujeme vybudovať čo nalepšiu spoluprácu s verejnoprávnymi inštitúciami v okolí a môžem zhodnotiť, že najlepšiu máme práve s televíziou zo Slovenska. Ako jediná z našich partnerov v okolí sa rozhodla podporiť nás aj materiálne, čo nám pomôže vo vylepšení našich programov,“ poznamenal Jozef Klem.

Techniku využijú v novej budove, do ktorej sa vojvodinský rozhlas a televízia plánuje tento november presťahovať. V súčasnosti vysiela z viacerých prenajatých budov. Pôvodné spoločné sídlo im totiž pred 20 rokmi zničilo bombardovanie.

V novembri si RTV zároveň pripomenie dve jubileá – 70. rokov pôsobenia Rádia Nový Sad a začatia vysielania v slovenskom jazyku a 45. výročie slovenského televízneho vysielania.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:48