StoryEditor

10 tipov na filmové premiéry, ktoré uvedú kiná v auguste

31.07.2019, 18:00
Autor:
hrnhrn
Premiéru má Tarantinov dlho očakávaný film, komédia od autora seriálového hitu Most! či slovenská novinka Kto je ďalší?.

Rýchlo a zbesilo: Hobbs a Shaw

Čo spája americkú kopu svalov Hobbsa a elegantného britského zabijaka Shawa? Jeden všetkého schopný gauner, ktorého by sami bez vzájomnej spolupráce nedokázali zastaviť. Dwayne Johnson a Jason Statham prichádzajú v akčnej jazde, ktorá je zase o niečo rýchlejšia a zbesilejšia.

Keď sa títo dvaja postavili prvýkrát tvárou v tvár vo filme Rýchlo a zbesilo 7, bola z toho nenávisť na prvý pohľad. Predĺžená ruka spravodlivosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zbehnutý agent britskej tajnej služby Deckard Shaw (Jason Statham) boli proti svojej vôli nakoniec donútení spolupracovať a napriek nekonečnej averzii sa im to celkom podarilo.

Tentokrát dostali spoločnú zákazku, nájsť a zneškodniť tajnú britskú agentku. Naháňačka vedie cez upršaný Londýn, rádioaktivitou zamorené okolie Černobyľu až do Hobbsovej rodnej Samoy v Polynézii.

Hoci Hobbs a Shaw tvoria samostatný príbeh, ktorý na predchádzajúce diely ságy Rýchlo a zbesilo bezprostredne nenadväzuje, kontinuita je zachovaná v podobe architekta celej série Chrisa Morgana, ktorý napísal scenár. O réžiu sa postaral David Leitch, režisér pokračovania Deadpoola a prvého Johna Wicka.

Slnovrat

Vizionársky režisér Ari Aster (Prekliate dedičstvo) prichádza s ďalším hrôzou nasiaknutým príbehom, v ktorom temnota nastane už za bieleho dňa. Dani a Christian sú mladý americký pár, v ktorom to začína škrípať.

Po tragickej udalosti v Daninej rodine ich zblíži smútok a Dani sa rozhodne, že sa pridá k Christianovi a jeho kamarátom, mieriacim na výlet, aký sa odohrá len raz za život - do odľahlej švédskej dediny na festival letného slnovratu.

To, čo sa začne letnou pohodou v odľahlej krajine zaliatej slnkom, naberie nečakaný spád, keď dedinčania pozvú svojich hostí, aby sa zúčastnili slávnosti. Raj na zemi sa začne meniť na čoraz hrozivejšie peklo.

Kráľovné zločinu

Kriminálna dráma Kráľovné zločinu (v origináli The Kitchen) sa odohráva v 70. rokoch v New Yorku v oblasti nazývanej Hell´s Kitchen. Hviezdne herečky Melissa McCarthy, Tiffany Haddish a Elisabeth Moss známa z Príbehu služobníčky, sa predstavia v úlohách manželiek newyorských gangstrov. Keď ich manželov zatkne polícia, preberajú ich špinavé kšefty do vlastných rúk.

Nočné mory z temnôt

Horor, v ktorom ožijú tie najdesivejšie predstavy. V opustenom dome úplne na konci mesta nájde partia tínedžerov knihu, ktorú tam zanechalo bez stopy zmiznuté mladé dievča.

Starobylá kniha je plná desivých príbehov a ešte desivejších monštier. Nie je určená na čítanie, ale číta toho, kto s ňou príde do styku. Prečíta si jeho najväčšie nočné mory, napíše z nich príbeh a začne ho rozprávať a odvíjať aj v skutočnom živote.

Nočné mory z temnôt vznikli v produkcii a podľa scenára filmového a hororového vizionára Guillerma del Tora, ktorý sa preslávil Hellboyom, Faunovým labyrintom alebo oscarovou Podobou vody. Film nakrútil André Øvredal, režisér mysteriózneho Lovca trollov.

Horor vznikol podľa knižnej série Scary Stories to Tell in the Dark, ktorá vo svojej dobe vyvolala kontroverzie vďaka strašidelnosti príbehov a predovšetkým ilustrácií.

​Vtedy v Hollywoode (Once Upon a Time... In Hollywood)

V deviatom filme kultového režiséra Quentina Tarantina sa rozhodnú televízny herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlhoročný kaskadér (Brad Pitt) presadiť pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles.

Takmer trojhodinová snímka už má za sebou premiéru na prestížnom festivale v Cannes a kritici na ňu reagovali mimoriadne pozitívne.

Itafilm / Vtedy v Hollywoode

Itafilm / Vtedy v Hollywoode

​Režisér film charakterizuje ako „príbeh o strate nevinnosti“. Obdobie, v ktorom sa film odohráva, bolo plné slobody, sexuálnej revolúcie a nových myšlienok. Tarantino však vo filme zobrazuje aj brutálnu vraždu tehotnej manželky režiséra Romana Polanského Mansonovou sektou.

Sharon Tate hrá vo filme Margot Robbie, ďalej sa vo filme predstavia Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Emile Hirsch, Damon Herriman, Dakota Fanning či Lena Dunham.

Diego Maradona

Diego je usmievavý chlapec z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny nielen sebe, ale aj svojim blízkym a stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. A Diego sa stáva Bohom.

Fanatický obdiv a slávu nevie ustáť a svoju ľudskú tvár skrýva čím ďalej viac pod maskou Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokaín ani pletky s mafiou. A zničujúca špirála sa roztáča.

Životopisný dokument o jednej z najkontroverznejších osobností poskladal držiteľ Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z viac než 500 záberov z Maradonovho súkromného archívu.

Nevesta na zabitie

Mladá nevesta Grace si berie za muža Alexa z bohatej rodiny, ktorá svoje bohatstvo získala vymýšľaním a predajom stolových hier. Trochu čudácka rodina ctí dlhoročnú, ale veľmi zvláštnu svadobnú tradíciu. Každý nový člen rodiny si musí po polnoci zahrať náhodne vylosovanú hru. Tú však nakoniec nemusí prežiť.

Gracina voľba padne na schovávačku. Pravidlá sú jednoduché: nevesta sa musí schovať tak, aby ju do svitania nikto z jej novej rodiny nenašiel. Grace ale netuší, že kým si vo veľkom sídle hľadá vhodný úkryt, jej noví príbuzní a služobníctvo vyťahujú rôzne strelné, bodné aj sečné zbrane. Hon na nevestu sa môže začať.

Kto je ďalší?

Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ režiséra a scenáristu Mira Drobného, autora projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk, je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. V nich osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti.

Prvý príbeh zobrazuje kyberšikanu. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje známa slovenská raperka Aless Caparelli, ktorá končí šnúru koncertov vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí.

​Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitaliy Raskalov) a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj krásnu Angela (Angela Nikolau). Aby získali najkrajší záber s čo najväčším počtom lajkov, riskujú všetko.

Film uzatvára tretí príbeh, ktorý sa sústredí na tému sexuálneho zneužívania. Predstavia sa v ňom americký herec Brian Caspe (Hellboy, Mission Impossible, Operácia Anthropoid) a mladá američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť o svojom sexuálnom vydieraní. Príbeh rozpráva bez toho, aby vyslovila čo i len jedno slovo.

Titulnú pieseň filmu s názvom Voiceless naspievala Celeste Buckingham. Ďalšie titulné skladby k filmu pripravili svetová hviezda Demi Lovato a už spomínaná slovenská raperka Aless.

Cez prsty

Príbeh novej českej komédie Petra Kolečka (Most!, Bajkeři, Masaryk) sa odohráva na beachvolejbalových ihriskách. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) sú parťáčky, ktoré obetujú plážovému volejbalu všetko. Teda, skoro všetko.

Mladšej Pavle tak trochu začínajú tikať biologické hodiny a s priateľom Hynkom (Vojta Dyk) chce čo najskôr otehotnieť. Staršia, slobodná a bezdetná Linda, to nechápe. Veď sa im podarilo kvalifikovať na majstrovstvá Európy.

V ďalších úlohách sa predstavia Jiří Langmajer ako svojrázny správca ihriska, Jakub Prachař, Marián Miezga, Kristína Greppelová a další.

Anna

Akčný triler plný prekvapivých dejových zvratov a vášnivých vzťahov nakrútil režisér Luc Besson podľa vlastného scenára.

Očarujúca Anna kedysi predávala v Rusku na trhu matriošky a teraz pracuje ako top modelka v Paríži. Tak to aspoň vyzerá na prvý pohľad. V skutočnosti je chladnokrvnou a mimoriadne nebezpečnou tajnou agentku.

Nikto netuší, že Anna okrem pokynov vedenia sleduje aj svoj vlastný plán, vďaka čomu sa zrazu ocitne v strete záujmov dvoch svetových veľmocí. Pohybuje sa stále na tenšom a tenšom ľade – medzi KGB a CIA.

01 - Modified: 2019-07-06 17:45:38 - Feat.: 0 - Title: Filmové premiéry: Návrat Levieho kráľa aj nový horor od producentov "To" 02 - Modified: 2019-09-13 08:16:23 - Feat.: 0 - Title: Loli paradička získala ocenenie na festivale v Košiciach. Teraz prichádza do kín 03 - Modified: 2019-07-22 07:23:30 - Feat.: 0 - Title: Top trojka filmov sa po víkende zmenila. Svetovému rebríčku kraľujú Avengers 04 - Modified: 2019-06-29 15:28:21 - Feat.: 0 - Title: Filmové premiéry: Spider-Man zachraňujúci Európu, zombíci v réžii Jima Jarmuscha či romantická Charlize Theron 05 - Modified: 2019-09-13 08:17:32 - Feat.: 0 - Title: Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ zverejnil oficiálny trailer. Do kín príde v auguste
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:30