Daily Mirror
StoryEditor

Komunikáciu britskej vlády povedie muž, ktorý sa prezliekal za kura

30.07.2019, 12:03
Autor:
(čtk)(čtk)
"Len ťažko verím tomu, že muž, ktorý sa kedysi posmieval zdeseným konzervatívcom, je teraz v Downing Street 10 tak vplyvnou postavou," hovorí bývalý kolega nového šéfa komunikácie.

Šéfom komunikácie novej britskej vlády bol menovaný bývalý novinár, ktorý kedysi v službách bulvárneho denníka Daily Mirror v prevleku za kura na ulici podpichovali konzervatívnych politikov vrátane premiéra Davida Camerona. Upozornil na to denník The Guardian. Lee Cain je dlhoročným spolupracovníkom premiéra Borisa Johnsona a pôsobil tiež v rámci kampane za odchod Británie z Európskej únie.

Tridsaťosemročný Cain profesne začínal ako reportér v regionálnom periodiku Gloucester Citizen, neskôr prešiel do denníka Daily Mirror. Práve tam sa v kostýme kuraťa niekoľkokrát zúčastnil redakčnej „zábavky“, kedy si novinári prezlečení za kura na ulici robili žarty z konzervatívnych politikov. Podľa denníka to bol práve Cain, ktorého novinári odfotili s maskou kuraťa v roku 2010 pred volebnou miestnosťou vo chvíli, keď sa na mieste objavil vtedajší premiér Cameron s manželkou Samanthou.

"Lee bol skvelé kurča. Tej úlohe sa venoval s veľkým zanietením a vášňou. Na vedenie redakcie urobil taký dojem, že ho potom využívali pri mnohých iných príležitostiach," citoval Daily Mirror bývalého Cainovho kolegu. "Len ťažko verím tomu, že muž, ktorý sa kedysi posmieval zdeseným konzervatívcom, je teraz v Downing Street 10 tak vplyvnou postavou," dodal.

Cain sa v posledných rokoch etabloval ako jeden z dôležitých členov tábora podporujúceho odchod Británie z EÚ. Pracoval v rámci kampane za brexit pred referendom v roku 2016, potom bol zamestnancom ministerstva pre životné prostredie pod vedením Andrey Leadsomové a Michaela Gove. Po nástupe Johnsona na post šéfa diplomacie sa stal jeho hovorcom a tento rok sa potom podieľal na Johnsonovej kampani počas výberu nového vodcu Konzervatívnej strany.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:20