Mafra/Dan Materna
StoryEditor

Zemanov hovorca bude mať vlastný program v televízii Barrandov

07.08.2019, 10:05
Autor:
(pš)(pš)
Malo by ísť o láskavú talkshow.

Hovorca českého prezidenta Miloša Zemana, Jiří Ovčáček rozširuje svoje pracovné portfólio. V spolupráci s televíziou Barrandov, ktorú vlastní český podnikateľ Jaromír Soukup, chystá novú reláciu - vlastnú talkshow, kde bude spovedať vybraných pozvaných hostí.

"Bude to láskavá talkshow, do ktorej si budem pozývať zaujímavých hostí za všetkých odborov ľudskej činnosti," povedal pre portál  iDNES.cz, Jiří Ovčáček.

Podľa českých Parlamentných listov, relácia bude pomenovaná po hovorcovi, odštartovať by mala v úvode jesennej sezóny, teda posledný augustový týždeň. Talkshow by mala vysielať televízia každý týždeň. Mená prvých hostí nie sú známe.

Pre portál iDNES.cz reagoval aj publicista a mediálny analytik Peter Žantovský. Podľa neho ide o veľmi atypickú situáciu. Žantovský si myslí, že to súvisí s rozdelením agendy hovorcu Ovčáčka. Narážal takto na fakt, že komunikáciu s médiami má na starosti Vít Novák, Jiří Ovčáček zodpovedá za Kanceláriu prezidenta republiky.

Podľa Žantovského je post hovorcu prezidenta úlohou, ktorú by mal Ovčáček zastávať aj počas svojho voľna. Program by sa nemal venovať stanoviskám Hradu alebo prezidenta a pán Ovčáček by mal svoje novinárske záujmy oddeľovať od povinností, ktoré vyplývajú z postu hovorcu. Žantovský stále prízvukuje, že ide o neštandardnú situáciu.

Jiří Ovčáček je hovorcom prezidenta od roku 2013, po ukončení mandátu prezidenta Miloša Zemana, chce vstúpiť do aktívnej politiky.

TV Barrandov vlastní český podnikateľ Jaromír Soukup. Je tiež majiteľom  mediálnych agentúr Médea Group a Empresa Media. Na jar mal vo svojej televízií niekoľko vlastných relácií, ktoré si sám moderoval.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:20