StoryEditor

Pre Evu Herzigovú je Greta Thunberg supermodelkou

13.08.2019, 11:05
Autor:
ČTKČTK
Podľa bývalej topmodelky stelesňuje švédska ekologická aktivistka to, čo dnes musí mať supermodelka.

Podľa českej topmodelky Evy Herzigovej v súčasnosti nie sú vo svete módne supermodelky, ako tomu bolo v 90. rokoch, ale ľudia s názorom.

Za príklad takejto osobnosti považuje švédsku ekologickú aktivistku Gretu Thunberg. Herzigová to povedala nemeckej redakčnej skupine Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Greta Thunberg upozorňuje na nutnosť riešenia klimatických zmien. Tínedžerka inšpirovala celosvetové akcie študentov stávkujúcich v reakcii na klimatické zmeny a vyžadujúcich ich okamžité riešenie. V auguste minulého roka sa rozhodla každý deň sedieť pred švédskym parlamentom a vyžadovala od vlády zníženie emisií. Po švédskych všeobecných voľbách pokračovala v stávkach každý piatok. Jej sledovanosť na facebooku vzrástla na 1 milión, na instagrame až na 2,4 milióna ľudí.

Instagram Greta Thunberg

"Modelkám sa dnes dostáva viac rešpektu za to, kým sú - a čo hovoria," uviedla Herzigová, ktorej kariéra dosiahla vrchol práve v 90. rokoch. "Greta Thunberg je supermodelka, bola na titulnej stránke (časopisu) Vogue," povedala 46 ročná rodáčka z Litvínova o mladej bojovníčke proti zmenám klímy.

"Je skvelé, čo už vo svojom veku dosiahla. Pozná ju každý politik, mení svet. Stelesňuje to, čo dnes musí mať supermodelka. Súvisí to práve nielen s estetikou," vysvetlila.

​Šestnásťročná Greta Thunberg bude jednou z tvárí septembrového vydania britskej mutácie módneho časopisu Vogue. Toto vydanie bude venované 15 ženám, ktoré vo svojich oblastiach odvádzajú vynikajúcu prácu. Hosťujúcou šéfredaktorkou tohto čísla je Meghan, vojvodkyňa ze Sussexu.

01 - Modified: 2020-12-06 14:44:51 - Feat.: - Title: Greta Thunberg bola hosťujúcou šéfredaktorkou najčítanejšieho denníka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:42