StoryEditor

Rádio Slovensko zmenilo zvukovú grafiku, staničný hlas aj slogan

02.09.2019, 14:10
Autor:
TSTS
Nový slogan „Rádio Slovensko, každým slovom vyladené“, vznikol na základe výsledkov prieskumu.

Rádio Slovensko začne v pondelok 2. septembra vysielanie v novej modernej zvukovej grafike. Inciátorom jej zmeny bol po nástupe do funkcie šéfdramaturg Milan Urbaník. Tím marketingu a kreatívy RTVS spolu s kolegami z Rádia Slovensko na nej pracovali od konca marca.

Má symfonickú i popovú verziu, na nahrávaní ktorých sa podieľal Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a slovenská vokálna kapela For You.

​Ako priblížil Milan Urbaník, nová vizualizácia korešponduje s obsahom hovoreného slova v Rádiu Slovensko a s jeho playlistom. „Každá zvuková grafika má svoju životnosť, preto prichádzame s novou, modernou, ktorá reflektuje súčasnú dobu. Celý proces tvorby a výsledok sú veľmi pozitívne, pretože je vždy radosť pracovať s tímom profesionálov, čo, verím, ocenia aj poslucháči Rádia Slovensko,“ dodal riaditeľ Sekcie marketingu RTVS Richard Jajcay.

RTVS

​Grafika je štruktúrovaná podľa časti dňa, špeciálna je pre rannú šou „Dobré ráno, Slovensko“, Zelenú vlnu, športové spravodajstvo, počasie, krátke správy a používať sa bude niekoľko foriem hudobných predelov. Symfonické varianty budú poslucháči počuť v rannej šou v pracovné dni, pred krátkymi správami a zvukovým znamením. Nahrávali sa v štúdiu Slovenského rozhlasu, popové a spievané popové verzie vo viedenskom štúdiu Soundfeiler.

„Výroba zvukovej grafiky bola pre mňa výnimočným zážitkom, a to ich už mám za sebou niekoľko. Samozrejme, mimoriadnym plusom bolo pôsobenie Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, ktorý znie v tomto zvukovom obale grandiózne,“ uviedol Milan Urbaník.

Nový slogan aj staničný hlas

Novinkou je tiež slogan – „Rádio Slovensko, každým slovom vyladené“, ktorý vznikol na základe výsledkov prieskumu. „Opäť sa potvrdilo, že Rádio Slovensko je jediné rádio na Slovensku, v ktorom je slovo rovnako dôležité ako hudba. Je jediné z mainstreamových rádií, ktoré nie je prísluchové, ale posluchové,“ vysvetlil Richard Jajcay.

RTVS

​K celkovému zvukovému obalu patrí aj nový staničný hlas. Je ním herec Tomáš Palonder, ktorý nahradil svojho kolegu Jána Galoviča. „Sme veľmi vďační, že sme mohli spolupracovať s Jánom Galovičom, ktorý bol dlhé roky veľmi platným hlasom Rádia Slovensko,“ poznamenal šéf Sekcie marketingu.

Tomáš Palonder je dlhoročným fanúšikom jednotlivých okruhov Slovenského rozhlasu a na archívnom webe vyhľadáva najmä rozhlasové hry. „Rozhlas počúvam odmalička, a preto je pre mňa poctou, že môžem hlasovo reprezentovať takú historicky dlhú a úspešnú značku, akou je Rádio Slovensko,“ vyznal sa.

RTVS bude postupne pokračovať v zmene zvukovej grafiky aj na programových okruhoch Rádio_FM, Rádio Regina a Rádio Devín.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 10:29