StoryEditor

V októbri štartujú na Jojke dva nové seriály, novinky uvedie aj RTVS

16.09.2019, 10:55
Autor:
hrnhrn
Pozrite si, kedy budú mať premiéru na obrazovkách televízií.

V októbri prinesie televízia Joj na obrazovku ďalšie dva nové seriály. Od 1. októbra bude mať premiéru tretia séria úspešnej kriminálky Za sklom, ktorá v utorkové večery vystrieda minisériu Trhlina. Mysteriózny thriller má televíznu premiéru v utorok 17. septembra v hlavnom vysielacom čase o 20:35, druhú časť uvedie Joj o týždeň neskôr. Markíza novinkám konkuruje svojím úspešným seriálom Sestričky, RTVS cestovateľskou šou S úsmevom po Slovensku.

Nové epizódy úspešnej kriminálky Za sklom opäť poukážu na zložitý stav súčasnej spoločnosti. Scenáristi Valéria Schulczová a Roman Olekšák sa však zamerajú aj na výrazné udalosti posledného obdobia a dotknú sa doteraz neobjasnenej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

​V novej sérii nebudú chýbať hlavní hrdinovia predchádzajúcich sérií – Noro a Maxo v podaní Jána Koleníka a Tomáša Maštalíra. Najlepších priateľov z tímu národnej protizločineckej jednotky v minulosti rozdelilo vyšetrovanie náročného prípadu a postavili sa proti sebe. Teraz budú pracovať opäť spolu na prípade dobre fungujúceho a výnosného obchodu s drogami. Novou postavou bude nenápadná vyšetrovateľka Silvia (Jana Kolesárová), ktorá stvárni parťáčku Hany (Zuzana Kanócz).

Tretia séria kriminálky sa nakrúcala v lete v Bratislave a okolí. Jojka prinesie až desať epizód, predchádzajúce dve série mali po osem častí. Seriál pre TV Joj realizuje spoločnosť D.N.A. production producenta Rasťa Šestáka a režiséra Petra Bebjaka. Seriál si z tohtoročnej ankety OTO odniesol ocenenie Televízny počin roka, o ktorom rozhodujú novinári a redakcia časopisu Plus 7 dní.

TV JOJ / Za sklom

​Druhou októbrovou novinkou televízie Joj je komediálny seriál Hrobári z pera českého scenáristu Petra Kolečka, ktorý má na konte mimoriadne úspešný seriál Most! či Okresní přebor, podpísaný je aj pod filmami Masaryk, Bajkeri alebo Päťdesiatka.

Ako už naznačuje názov, Hrobári sa budú odohrávať v netradičnom prostredí pohrebnej služby, za ktorou stojí pomerne rozvetvená rodina. V hlavnej úlohe sa predstaví český herec Jiří Langmajer, sekundovať mu budú Zuzana Mauréry, Jana Oľhová, Robo Jakab či Csongor Cassai. Televízia Joj má s úspešným scenáristom nadviazanú širšiu spoluprácu a pripravuje aj ďalší seriál s pracovným názvom Nový život.

Novinka dostane priestor v úplne netradičnom vysielacom čase v sobotu o 22:00 po šou Česko Slovensko má talent. Prvá časť má premiéru 5. októbra. Markíza pokračuje s filmovými sobotami, Jednotka uvádza Záhady tela a talk show Neskoro večer.

TV JOJ / Hrobári

​Programová štruktúra Jojky v prime time bude od októbra vyzerať takto: pondelok má rezervované dvojporcia Inkognita, utorok Za sklom a Ministri, stredu Delukse a Čau Lujza!, štvrtok opäť inkognito s politickou reláciou Na hrane a Sedmičkou, piatky a nedele sú filmové a soboty patria Talentu a už spomenutej novinke Hrobári.

Markíza v októbri svoju programovú štruktúru nemení. Pondelky patria naďalej Susedom, utorky Sestričkám, stredy Extrémnym premenám Slovensko, štvrtok Hornej Dolnej a piatok Farme - Duel, pričom denné zostrihy z Farmy dopĺňajú v neskoršom vysielacom čase vysielanie aj počas pracovných dní. Soboty patria filmom a nedele Tvojej tvári.

RTVS prinesie v októbri tri nové programy. V utorok 5. októbra po cestovateľskej šou S úsmevom po Slovensku odštartuje sociálny televízny experiment Stará škola ktorý bude zbližovať dve generácie – miléniovú generáciu „Y“ a seniorov. V novej docushow sa budú dvojice z každej generácie učiť jeden od druhého či už prácu s internetom, alebo ako upiecť obľúbený koláč. Televízia pripravila desať častí.

V októbri dostane na Jednotky priestor nová talkshow V dobrej spoločnosti s moderátorkou Jarmilou Lajčákovou-Hargašovou, ktorá sa vracia na obrazovky po dvojročnej prestávke. Televízia má zatiaľ pripravených 10 častí rozhovorov s výnimočnými ľuďmi, premiéru budú mať v piatok 4. októbra o 22:00 po Milujem Slovensko.

RTVS / Jarmila Lajčáková-Hargašová

​​Na obrazovky sa vráti tiež divácky veľmi úspešný dokumentárny seriál "Fetišov". Od štvrtka 17. októbra o 21:30 bude mať premiéru päť nových častí s názvom Fetiše Nežnej revolúcie, v ktorých priblíži Nežnú revolúciu cez súkromné archívy, príbehy obyčajných ľudí aj menej známe príbehy tých slávnejších o tom, čo sa dialo v ich životoch v roku 1989.

RTVS počas jesene odvysiela v televíznej premiére tiež filmy, na ktorých sa podieľala ako koproducent – napríklad Palacha, Pivnicu, Posla, Tomana, Zlatý podraz alebo Loli paradičku. Prvou televíznou premiérou bude snímka Dôverný nepriateľ, ktorú uvedie v nedeľu 6. októbra.

01 - Modified: 2019-09-12 07:50:49 - Feat.: 0 - Title: Na obrazovky prichádzajú ďalšie novinky. Pribudne politická relácia aj talk show 02 - Modified: 2019-09-04 08:11:12 - Feat.: 0 - Title: Bola raz jedna škola: v novom seriáli Jojky si zahrá aj hokejista Gáborík 03 - Modified: 2019-09-03 14:18:15 - Feat.: 0 - Title: RTVS dotočila rodinný seriál. V hlavných úlohách sa predstavia Kubovčík, Kronerová a Romančík 04 - Modified: 2019-07-18 12:44:25 - Feat.: 0 - Title: Režisér Našich pripravuje nový seriál. Rozpráva príbeh rodiny s ťažko chorou tínedžerkou 05 - Modified: 2019-08-28 09:35:14 - Feat.: 0 - Title: Televízna jeseň: Markíza neriskuje, Joj uvádza novinky
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:59