StoryEditor

Október v kinách: Návrat Vládkyne zla, Terminátora a kontroverzné Havlove amnestie

10.10.2019, 13:35
Autor:
hrnhrn
Pozrite si prehľad 12 filmov, ktoré budú mať premiéru v druhej polovici októbra.

V druhej polovici októbra sa na plátna kín vrátia po rokoch vo svojich ikonických úlohách Angelina Jolie ako kráľovná čiernej mágie, Arnold Schwarzenegger ako Terminátor či štvorica zombíkov v hororovej komédii. V nových príbehoch sa predstaví tiež bizarná rodinka Addamsonovcov či ovečka Shaun.

Z českej a slovenskej tvorby prichádzajú do kín politický triler Jonáša Karáska Amnestie, ktorý sa vracia do začiatku 90-tych rokov, česká komédia Posledná aristokratka režiséra Jiřího Vejdělka, dráma zo 70-tych rokov Pražské orgie Ireny Pavláskovej a Štefánikov život priblíži Cesta do nemožna.

Vládkyňa zla 2 (Maleficent Mistress Of Evil)
Prešlo päť rokov. Kráľovná čiernej mágie žije spokojne a jej krstná dcéra Aurora pomaly dospieva. Nenávisť medzi ľuďmi a kúzelnými bytosťami sa úplne vytratila. Svadba medzi princom Filipom a Aurorou je dôvod k radosti a mnohí dúfajú v spojenectvo.

Nečakaný zvrat udalostí a stretnutí s novými mocnými spojencami dostane Auroru a Zlorianu na opačné strany Veľkej vojny, ktorá preverí ich rodinné putá. Vo filme sa predstavia Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Harris Dickinson, Ed Skrein, Imelda Staunton, Juno Temple a Lesley Manville.

Ovečka Shaun vo filme: Farmageddon (Shaun the Sheep Movie: Farmageddon)
Čudesné svetlá nad pokojným mestečkom Mossingham oznamujú príchod záhadného návštevníka zo vzdialenej galaxie… Na neďalekej farme Mossy Bottom Farm zatiaľ Ovečka Shaun nič netuší, pretože má plné ruky práce s geniálnymi nápadmi, ako si znova vystreliť z farmára a rozhnevať Bitzera.

Čoskoro však jedna mimozemská výmyselníčka neďaleko farmy havaruje a Shaun sa rýchlo chytí novej príležitosti a vyráža na intergalaktickú misiu na záchranu mimozemšťanky pred diabolskou vládnou organizáciou, ktorá sa ju snaží zajať a zneužiť na svoje nekalé ciele.

Pražské orgie
Príbeh filmu sa odohráva v 70-tych rokoch v Prahe, kam prichádza slávny americký spisovateľ Nathan Zuckerman, aby odniesol rukopis autora zavraždeného nacistami do Ameriky. Pre Zuckermana je pražská návšteva bizarným stretom totalitou ovládaným národom a podivuhodným zoskupením režimom umlčovaných umelcov.

Vďaka hľadaniu rukopisu sa zoznámi so svojráznou a neskrotnou Oľgou a prenikne na vyhlásené večierky, na ktorých každý hľadá únik ku krátkej slobode po svojom. Zuckerman sa stane divákom i účastníkom dekadentného predstavenia plného zmarených snov.

Dráma režisérky Ireny Pavláskovej (Čas sluhů, Čas dluhů, Bestiář) prichádza do kín 17. októbra. V hlavných úlohách sa predstavia kanadský herec Jonas Chernick, ruská herečka Ksenia Rappaport, Pavel Kříž, Klára Issová či Jiří Havelka.

Posledná aristokratka
Česká komédia režiséra Jiřího Vejdělka podľa rovnomenného knižného bestselleru Evžena Bočka o tom, ako sa v skutočnosti žije na starobylom zámku. Odohráva sa na prelome rokov 1996 a 1997, kedy je Františkovi Kostkovi, vďaka šľachtickým predkom, navrátený v reštitúcii zámok Kostka.

Rodený Newyorčan Frank s dcérou Máriou a temperamentnou Vivien podniknú na novonadobudnutý zámok výlet. Ich predstavy o zámku a Čechách, kde nikdy neboli, sú tak idealizované a romantické, že už samotné stretnutie s českou realitou prinesie veľa zábavných situácií.

V hlavných úlohách sa predstavia Hynek Čermák, Tatiana Vilhelmová, Eliška Balzerová, Pavel Liška a Táňa Pauhofová. Komédia prichádza do kín 24. októbra.

Zombieland: Rana istoty (Zombieland: Double Tap)
Zabijaci zombie sa po desiatich rokoch vracajú do boja. Štvorica Columbus, Tallahasse, Wichita a Little Rock v podaní Woodyho Harrelsona, Emmy Stone, Jesseho Eisenberga a Abigail Breslin sa vydáva na cestu naprieč postapokalyptickou Amerikou.

Cestou budú mať dočinenia s novými druhmi zombie aj ďalšími preživšími, no najväčšou výzvou bude nezblázniť sa z ich svojskej provizórnej rodiny. Pokračovanie kultovej hororovej komédie príde do kín 24. októbra.

Snežný chlapec (Abominable)
Tvorcovia slávnej série Ako si vycvičiť draka natočili ďalší rozprávkový príbeh. Dievča s exotickým menom Yi je typická puberťáčka, ktorá má problém zapadnúť do kolektívu, pretože jej okolie buď nerozumie, alebo ju príšerne vytáča. Útechu nachádza v bunkri na streche svojho domu, kde sa na svet dá pozieť z nadhľadu.

Jedného dňa však vo svojom útočišti objaví obrovskú bielu chlpatú guľu, z ktorej sa vykľuje malý yetti, ktorého Yi začne oslovovať menom Everest. Snežný chlapec netúži po ničom inom, než sa vrátiť späť domov. Yi so svojimi dvoma kamarátmi sa ho rozhodnú sprevádzať stovky kilometrov domov bez toho, aby si ho niekto všimol...

Rozprestri krídla (Spread Your Wings)
Christian, vizionársky vedec, študuje voľne žijúce husi. Pre jeho syna, dospievajúceho chlapca posadnutého video hrami, predstavuje myšlienka stráviť prázdniny s otcom vo voľnej prírode nočnú moru.

Otec a syn sa však predsa len zblížia vďaka bláznivému plánu. Na ultraľahkom lietadle sa pustia na nebezpečnú cestu, aby zachránili zanikajúci druh husí.

Amnestie
Obdobie širokej prezidentskej amnestie Václava Havla, ktorú udelil v januári 1990, len pár dní po svojom zvolení za československého prezidenta. Ide o prvý československý hraný film o tomto období, ktorý na príbehu troch rodín zasiahnutých komunistickou perzekúciou presunie diváka v čase a ponúkne perspektívu na udalosti, ktoré zásadne zmenili našu spoločnosť. Dramatické osudy všetkých troch rodín sú vzájomne prepletené, spájajú ich práve Havlove amnestie a následná krvavá vzbura väzňov v leopoldovskej väznici.

Predlohou k filmu bola kniha Radovana Dunaja Amnestia, ktorá rozpútala peklo. Režisérom snímky je Jonáš Karásek v spolupráci s kameramanom Tomášom Juríčkom a producentom a spoluscenáristom Marošom Hečkom, trojica známa aj vďaka úspešnému filmu Kandidát. V hlavných úlohách sa predstavia Juraj Bača, Natália Germani, Aňa Geislerová, Marek Majeský, Roman Luknár a ďalší. Titulnou skladbou je Pasážová revolta od Karla Kryla.

Terminátor: Temný osud (Terminator: Dark Fate)
Po dni zúčtovania prichádza nový deň. Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger sa vracajú vo svojich ikonických úlohách v réžii Tima Millera, ktorý má na konte Deapoola.

Sirota Brooklyn (Motherless Brooklyn)
Edward Norton, ktorý film režíroval, napísal, ale aj produkoval, si v ňom zahral aj hlavnú postavu. Ako osamelý súkromný detektív s Tourettovým syndrómom sa pokúša objasniť vraždu svojho mentora a jediného priateľa Franka Minnu (Bruce Willis) len za pomoci nejasných stôp a svojej jedinečnej pamäte.

Postupne odkrýva prísne strážené tajomstvá, ktoré udržiavajú osud mesta New York v päťdesiatych rokoch v rovnováhe. Pri pátraní sa dostáva do kontaktu s násilníkmi, korupciou a najnebezpečnejším človekom v meste, len aby zistil pravdu a zachránil ženu, na ktorej mu záleží.

Rodina Addamsonovcov (The Addams Family)
Kultová rodinka prichádza na plátna kín tentokrát v animovanej podobe. Výstrední členovia rodiny sa v novom spracovaní sťahujú do nového domova a budú sa snažiť silou-mocou dokázať, že dobrí susedia sú pre svoje okolie na nezaplatenie.

Ak máte pocit, že vaša rodina je divná, od 31. októbra sa môžete presvedčiť o opaku.

Cesta do nemožna
Milan Rastislav Štefánik bol prvý Slovák, ktorý podnikol cestu okolo sveta, viac ráz zdolal Mont Blanc, prežil zostrelenie lietadla počas prvej svetovej vojny, bol intelektuál, národný hrdina aj milovník žien a bonviván. Celovečerný trikový film bude sledovať jeho cestu, odhodlanie a vytrvalosť ísť za svojimi snami a cieľmi napriek všetkým prekážkam.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 21:01