Najkľúčovejší človek pre Jaroslava Rezníka. Riaditeľ programu televíznej časti zodpovedá za nespravodajský obsah, ktorý vysiela verejnoprávna televízia. Čím kvalitnejší obsah, tým väčší záujem divákov.  Pod vedením Tibora Búzu sa program verejnoprávnej televízie výrazne  zlepšil. Televízia priniesla na obrazovky viaceré zaujímavé projekty domácej tvorby: seriály Kolonáda či Tajné životy. Tento rok uviedla Jednotka veľkolepú folklórnu šou Zem spieva, formát z domácej výroby. Stalo sa tiež pravidlom, že verejnoprávna televízia každé Vianoce uviedla na obrazovky novú rozprávku. Program pamätal na detského diváka, za všetky relácie stojí za zmienku Mimi a Líza či formát Mať tak o koliesko viac. Veľmi cenná je spolupráca s filmovými producentmi – RTVS pomohla oživiť slovenský film a participovala na viacerých celovečerných filmoch: Učiteľka, Eva Nová, Vojtech a iné. Pokračovať v nastavenom trende, prípadne posunúť úroveň programu zvládne iba rozhľadený a  skúsený manažér s citom pre televíziu. Otázne je,  či to bude aj naďalej Tibor Búza, ktorý ako vieme, spolupracoval s Václavom Mikom ešte v Rádiu Expres a v televízii Markíza.RTVS
StoryEditor

Filmová a televízna akadémia má nových viceprezidentov. Zvolený bol aj Tibor Búza

16.10.2019, 10:20
Autor:
TASRTASR
Valné zhromaždenie SFTA potvrdilo v pozícii prezidentky Wandu Adamík Hrycovú a zvolili nových viceprezidentov.

Valné zhromaždenie Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) si zvolilo nových členov prezídia. Tí následne jednohlasne potvrdili v pozícii prezidentky SFTA Wandu Adamík Hrycovú a zvolili dvojicu nových viceprezidentov Katarínu Krnáčovú a Tibora Búzu. Prezídium SFTA okrem prezidentky tvorí v súčasnosti deväť členov.

Nová viceprezidentka, ktorou je filmová producentka Katarína Krnáčová, stojí za úspešnou snímkou Piata loď ocenenou Krištáľovým medveďom na Berlinale 2017. Spolupracovala na filme Ďakujem, dobre a Môj pes Killer uvedených na premiére v Cannes či Rotterdame a na omnibuse Slovensko 2.0. Zároveň pôsobí aj ako členka Európskej filmovej akadémie.

Druhým viceprezidentom sa stal Tibor Búza, bývalý programový riaditeľ RTVS. V minulosti pôsobil ako šéf spravodajstva verejnoprávnej televízie, stál pri zrode rádia Expres a v Markíze riadil Centrum spravodajstva a publicistiky.

Noví členovia prezídia

Novými členmi prezídia SFTA sa stali filmový režisér Peter Bebjak, Vladimír Struhár, autor softvéru Qtake, ktorý používajú i svetoví režiséri ako Peter Jackson alebo Steven Spielberg, riaditeľ sietí kín Cinemax a distribučnej spoločnosti Continental film Michal Drobný, kameraman Norbert Hudec a Maroš Hečko, spisovateľ a producent, ktorý stál za úspešným filmom Kandidát.

Naďalej sú členmi prezídia aj generálny riaditeľ Slovenského filmového ústavu (SFÚ) Peter Dubecký a programový riaditeľ Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest Peter Nágel.

SFTA je verejnoprospešná záujmová organizácia, ktorá združuje významné osobnosti slovenskej audiovizuálnej kultúry, iniciátorom a usporiadateľom výročných prehliadok slovenskej hranej, dokumentárnej a animovanej tvorby, ako aj zakladateľom a garantom Národnej filmovej ceny Slnko v sieti.

V spolupráci s partnerskými organizáciami v zahraničí nominuje slovenský film na Európske filmové ceny a Cenu americkej filmovej akadémie Oscar za najlepší neanglicky hovorený film.

01 - Modified: 2019-08-14 12:49:16 - Feat.: 0 - Title: Úspech filmu nezaručí dobré PR. Priláka však divákov prvý víkend do kina, hovorí Wanda Adamík Hrycová 02 - Modified: 2019-10-16 08:20:27 - Feat.: 0 - Title: Film Nech je svetlo režiséra Marka Škopa bude bojovať o Oscara 03 - Modified: 2021-05-13 14:36:58 - Feat.: 0 - Title: Na svete je málo režisérov programátorov. A to je moja výhoda, hovorí Slovák, ktorý sa presadil vo svete 04 - Modified: 2021-05-13 14:37:43 - Feat.: 0 - Title: Bol pri veľkofilmoch ako Avengers, Star Wars, Avatar, Narnia či Hobbit. Slovenský režisér Vlado Struhar 05 - Modified: 2018-07-02 14:11:58 - Feat.: 0 - Title: Režisér Peter Bebjak: Máme o sebe mylnú predstavu, že sme vysnívaná krajina
01 - Modified: 2020-08-21 18:54:27 - Feat.: - Title: Milan Lasica si prevezme Slnko v sieti za výnimočný prínos kultúre 02 - Modified: 2020-08-18 09:01:05 - Feat.: - Title: Začína sa oslava slovenského filmu: Filmové večery otvoria Martin Šulík a Milan Lasica 03 - Modified: 2019-12-09 19:32:06 - Feat.: - Title: Filmová a televízna akadémia má prvýkrát výkonnú riaditeľku. Má zviditeľniť projekty akadémie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 10:29