StoryEditor

Vzniká televízna miniséria o požiari v parížskej katedrále Notre-Dame

17.10.2019, 10:30
Autor:
TASRTASR
Tvorcovia sa inšpirovali úspešnou minisériou Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne z roku 1986.

Požiar v parížskej katedrále Notre-Dame poslúži ako námet pre minisériu, ktorá by sa do televízneho vysielania mala dostať v roku 2021. Momentálne sa pracuje na jeho scenári. Seriál by mal mať štyri až šesť dielov. Na svojom webe o tom informoval francúzsky týždenník L'Express.

Potvrdil to zakladateľ produkčnej spoločnosti Vendôme Philippe Rousselet, ktorý dodal, že projekt vzniká v spolupráci s filmovou spoločnosťou Pathé. Scenár minisérie vychádza zo záverov vyšetrovania požiaru z 15. apríla 2019, ku ktorým dospel americký denník The New York Times.

Miniséria o požiari v Chráme Matky Božej sa bude nakrúcať v angličtine. Autori projektu priznali, že sa v tejto jeho časti inšpirovali úspešnou minisériou Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne z roku 1986. Jej dej sa síce odohráva výlučne na území vtedajšieho Sovietskeho zväzu, ale nakrúcalo sa v angličtine.

Okrem toho televízny kanál France 2 koncom tohto roku odvysiela docu-fiction o Notre-Dame nazvaný Skúška storočí. Dokumentárny film diváka prevedie siedmimi storočiami - od stavby katedrály po ničivý požiar z jari roku 2019. Snímku svojím hlasom sprevádza francúzska herečka Sophie Marceauová.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:19