StoryEditor

Filmová ponuka televízií: Budúci rok budú lákadlami Fantastické zvery či Jurský svet, ale aj pokračovanie Perinbaby a nová evitovka

02.11.2019, 19:10
Autor:
hrnhrn
Markíza a Joj prinesú v roku 2020 premiéry viacerých kinohitov a koprodukčných filmov.

Televízie koncom októbra už tradične zverejňujú pre svojich partnerov najdôležitejšie programy budúceho roka. Novinky komerčných televízií z pôvodnej tvorby a veľkých šou sme vám už predstavili v týchto článkoch:

​Teraz vám prinášame prehľad najväčších kinohitov a koprodukčných filmov, ktoré budú mať budúci rok premiéru na obrazovkách televízií Markíza a Joj.

Televízia Markíza uvedie v roku 2020 úspešnú českú komédiu tohto roka Ženy v behu, kinohit z roku 2016 Fantastické zvery a ich výskyt inšpirovaný knižnou predlohou J. K. Rowlingovej alebo Kong: Ostrov lebiek, ďalšie filmové dobrodružstvo gorilieho monštra od producentov Godzilly.

Ženy v behu Ženy v behu CinemArt SK

​Z ďalších kinohitov budú mať televíznu premiéru Kráľ Artuš: Legenda o meči od Guya Ritchieho z roku 2017, akčné dobrodružstvo superhrdinky Wonder Woman, animovaná rodinná komédia Bociany alebo katastrofické sci-fi Geostorm z roku 2017 v hlavnej úlohe s Gerardom Butlerom. Vrátia sa aj Krotitelia duchov v novej verzii s novým hereckým obsadením.

Televízia Joj prinesie z akvizičných titulov animované filmy ako Moana, Zootropolis, Ferdinand, Grinch, Sherlock Gnomes či na hraný rodinný film Psí život.

​Ženskému publiku sú určené muzikálové filmy Najväčší Showman a Mamma Mia 2, romantické komédie Manžel na skúšku alebo Deň matiek s Jennifer Aniston, Kate Hudson a Juliou Roberts v hlavných úlohách.

​Z akčných filmov to budú komédie Johnny English znovu zasahuje a Kingsman: Zlatý kruh, pre mužskú časť divákov sú určené Jurský svet: Zánik ríše, Pacific Rím: Povstanie, Tomb Raider, Vojna o planétu opíc, Valerián a mesto tisícich planét a Mrakodrap s Dwayneom Johnsonom.

Jojka uvedie v televíznej premiére aj hviezdne obsadenú Vraždu v Orient exprese, dobrodružno romantickú drámu Hora medzi nami, vyvrcholenia série Fifty Shades – Päťdesiat odtieňov slobody, ale aj krimi triler Dievča v pavúčej sieti.

Itafilm / Dievča v pavúčej sieti

​Televízia Joj dlhodobo podporuje filmovú tvorbu na Slovensku. V tomto roku bola napríklad partnerom drámy Sklenená izba, komédie Cez prsty či mimoriadne úspešnej Trhliny, ktorú prednedávnom uviedla na obrazovkách ako dvojdielnu minisériu.

Pokračovanie kultovej Perinbaby

V súčasnosti je JOJ Group koproducentom už v devätnástich filmoch. Viaceré z nich odvysiela v roku 2020. Mimoriadne očakávaným je pokračovanie kultovej Perinbaby. Režisér Juraj Jakubisko nakrútil pokračovanie Perinbaba a dva svety, v ktorom pokračuje príbeh Lukáša, syna Alžbetky a Jakuba, a jeho kmotry Perinbaby. Rozprávka bude mať premiéru v kinách začiatkom marca budúceho roka a televízia avizuje v budúcom roku aj jej uvedenie na televíznych obrazovkách.

​Novinkou bude aj nová evitovka Príliš osobná známosť od tvorcov kinohitu Všetko alebo nič. Slovensko-srbsko-česká romantická komédia nakrútená podľa knižnej predlohy Evity Twardzik Urbaníkovej vznikla pod taktovkou režisérky Marty Ferencovej a producenta Petra Núñeza. Je príbehom troch žien v rôznom veku, ktoré spája jeden osud a rozdeľujú odlišné pohľady na život a lásku. Filmovú premiéru bude mať na začiatku budúceho roka.

NUNEZ NFE / Príliš osobná známosť

​Premiéru na obrazovkách TV Joj bude mať aj slovenská romantická dobová dráma z druhej svetovej vojny so svetovým hereckým obsadením Malá ríša, ktorá práve prichádza na plátna kín. Film realizuje producentská dvojica Zuzana Chadimová a Branislav Chlpík v spolupráci s koproducentmi z viacerých krajín. V hlavnej úlohe sa predstaví švédska herečka Alicia Agneson (Vikingovia) a ďalší, prevažne britskí a slovenskí herci. Režisérom filmu je Peter Magát.

​Televízia Joj je spolu s Českou televíziou koproducentom filmu režiséra Michala Kollára Mäso – vtedy na východe. Knižnú predlohu napísal Arpád Soltész, jeden z najznámejších novinárov, ktorí písali v 90. rokoch o mafii, politike a privatizácii na východe Slovenska.

Televízia Plus, v poradí druhá stanica skupiny Joj, je od začiatku roka 2019 viac filmová. Premiérové tituly nebudú chýbať na jej obrazovke ani budúci rok. Uvedie skutočný príbeh Únos Eichmanna, komédiu Stevena Soderbergha Logan Lucky, marvelovku Logan: Wolverine, pokračovanie kultového sci-filmu Votrelec: Covenant, akčný film Prianie smrti s Bruceom Willisom, či najnovší prípad Oddelenia Q – Zložka 64.

Významnými budú tiež premiéry trojice Oscarových filmov: Tri billboardy kúsok za Ebbingom, Ja, Tonya a Podoba vody.

CinemArt

​Menšia stanica Doma zo skupiny Markíza prinesie romantickú komédiu Garryho Marshalla Na svätého Valentína, Magic Mike: Bez nohavíc 2, Dievča vo vlaku a triler Tajomstvo jej očí s Juliou Roberts a Nicole Kidman.

TV Markíza / Tajomstvo jej očí

01 - Modified: 2019-11-03 17:38:30 - Feat.: 0 - Title: Šesť tipov na novembrové kinopremiéry: horor nadväzujúci na Osvietenie, vojnový veľkofilm aj adept na Oscara 02 - Modified: 2019-11-24 15:36:09 - Feat.: 0 - Title: Do kín prichádza nová romantická komédia. Šťastný nový rok vám zaprajú známe seriálové herečky 03 - Modified: 2019-09-28 09:03:04 - Feat.: 0 - Title: Pomáha lož prežiť? Pozrite si trailer k novému slovenskému filmu Malá ríša 04 - Modified: 2019-10-17 08:25:23 - Feat.: 0 - Title: Autorka Únosu pripravuje nový slovenský film Sviňa. Vznikol podľa bestselleru novinára Soltésza 05 - Modified: 2018-11-08 12:23:33 - Feat.: 0 - Title: Padla prvá klapka novej „Evitovky“. Producentom filmu Príliš osobná známosť ​je Peter Núňez 06 - Modified: 2019-12-27 18:46:58 - Feat.: 0 - Title: Jakubisko pokračuje v nakrúcaní Perinbaby 2. Ožíví aj pôvodnú Perinbabu stvárnenú herečkou Giullietou Masina
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 19:07