StoryEditor

Novoročný súboj televízií: Premiéry seriálov a nových šou. Vráti sa aj Zem spieva a Oteckovia

27.12.2019, 05:00
Autor:
hrnhrn
Televízie nasadia viaceré programové novinky už v januári. Pozrite si ich prehľad.

Všetky tri slovenské televízie odštartujú boj o divákov hneď skraja roka. Z pripravených noviniek, ktoré sa dostanú do vysielania v budúcom roku, budú mať premiéru viaceré z nich. Okrem toho nebudú chýbať ani pokračovania stálic televíznych obrazoviek.

Novoročné filmy

Prvý týždeň nového roka bude patriť filmovým premiéram. Na Nový rok uvedie Markíza premiéru českej komédie Po čom muži túžia, televízia Joj romantickú komédiu Psie dni a Jednotka RTVS prvú časť slovenskej klasiky Sváko Ragan. Ďalšie dve časti odvysiela v nasledujúcich dňoch, doplní ich najúspesnejším európskym filmom posledných rokov Nedotknuteľní a novším filmom od ich tvorcov Kým nás svadba nerozdelí.

V piatok 3. januára odštartuje televízia Joj v premiére americký akčný dobrodružný seriál Lovci pokladov. Odvysiela prvé dve z trinástich častí, nasledujúce uvedie vždy v piatok v dvoch častiach za sebou. Markíza bude seriálu konkurovať od 10. januára novými časťami Dobre vedieť! a Jednotka od 17. januára s premiérovými časťami Čo ja viem.

TV Joj / Lovci pokladov TV Joj / Lovci pokladov

​Štart Zem spieva

V sobotu 4. januára spustí Jednotka RTVS tretiu sériu Zem spieva. Prvú sériu folklórnej šou uviedla na začiatku roka 2017, druhú o rok neskôr. Každá séria pozostávala zo siedmich základných súťažných kôl, vyvrcholením boli dve semifinálové a jedno finálové kolo. Po Zem spieva budú nasledovať premiérové časti Marcinovej šou Neskoro večer.

Sobotňajšie večery na Markíze budú filmové. Pripraveného má Harryho Pottera, uvedie Väzňa z Azkabanu, v ďalšie týždne Ohnivú čašu a Fénixov rád. Televízia Joj vráti na obrazovky po dlhšej prestávke od 11. januára hudobno-zábavné šou Všetko čo mám rád a Všetko čo má Ander rád.

Seriálové novinky a nové šou

Druhý januárový týždeň nasadia svoje pripravené novinky aj komerčné televízie. Ako prvá uvedie svoju seriálovú novinku TV Joj. V pondelok 6. januára bude mať premiéru 40-dielny seriál Nový život. Televízia sa tak po žánrových seriáloch s kratšími sériami vracia opäť k dlhšiemu rodinnému seriálu.

Ďalším častiam Nového života budú patriť utorok, streda a štvrtok. Piatok si podrží spomenutý seriál Lovec pokladov a v ďalší pondelok sa už do prime-time vráti štandardná dvojporcia Inkognita.

Markíza bude štartu seriálu konkurovať premiérou dobrodružného filmu Fantastické zvery a ich výskyt. Na utorky od 7. januára nasadí premiéry českých epizód svojej najúspešnejšej jesennej novinky Utajený šéf. V prvej epizóde sa predstaví Lukáš Pytloun, majiteľ úspešnej českej siete hotelov.

Stredy na Markíze budú patriť novým častiam Chart Show a vo štvrtok 9. januára odštartuje reality šou Svadba na prvý pohľad. Odvážni nezadaní v nej výber svojho životného partnera nechali na odborníkov, ktorí zo všetkých záujemcov vytvorili tri páry, ktoré sa prvýkrát v živote uvidia na svadbe. Potom ich čaká svadobná cesta a štyri týždne spoločného života v jednej domácnosti. Na konci tohto experimentu sa každý pár rozhodne, či spolu zostane.

Jednotka začne od utorka 7. januára reprízovať svoj 13-dielny seriál z roku 2013 Kolonáda. Na nedele od 12. januára nasadí novinku Hniezdo. Seriál s kriminálnou zápletkou je sondou do života troch manželských párov žijúcich v malom meste. Ich životy sa vzájomne prepletajú a ovplyvňuje ich nechcený novorodenec. V 13-dielnom dramatickom seriáli režiséra Braňa Mišíka (Pravá tvár, ZOO) sa v hlavnej úlohe predstavia Soňa Norisová, Alexander Bárta, Marián Mitaš a Andrea Karnasová.

Akvizičnou novinkou RTVS je seriálový hit Narcos. Drsný kriminálny seriál je inšpirovaný skutočnými udalosťami a odohráva sa v nemilosrdnom svete kolumbijských drogových gangov. Hlavnou postavou je legendárny drogový barón a narkoterorista Pablo Escobar (Wagner Moura) a jeho kartel Medellín. Prvú sériu, ktorá mala na Netflixe premiéru v roku 2015, uvedie Dvojka od soboty 11. januára o 22:10.

Na obrazovku Markízy sa vrátia od pondelka 13. januára Oteckovia. Jojka bude pokračovať s kuchárskou šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, Jednotka so súťažami Duel a 5 proti 5.

Na obrazovky Jednotky a Markízy sa po prestávke vrátia aj politické diskusie. O 5 minút 12 a Na telo budú mať novoročnú premiéru v nedeľu 12. januára .

01 - Modified: 2019-12-30 14:17:57 - Feat.: 0 - Title: Slovenské televízie na Silvestra neriskujú. Prinesú tradičnú zábavu 02 - Modified: 2020-01-25 19:39:45 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie seriály roku 2019, ktoré sa oplatí vidieť 03 - Modified: 2019-12-20 10:27:47 - Feat.: 0 - Title: Top programy roka 2019: Čo pritiahlo najviac divákov k televíznym obrazovkám? 04 - Modified: 2019-11-02 18:14:15 - Feat.: 0 - Title: Televízie prezradili novinky budúceho roka. Premiéru bude mať desať nových seriálov 05 - Modified: 2019-11-02 18:13:11 - Feat.: 0 - Title: Televízie uvedú v novom roku dve úplne nové šou, ktoré zabodovali vo svete 06 - Modified: 2019-11-02 20:24:58 - Feat.: 0 - Title: Filmová ponuka televízií: Budúci rok budú lákadlami Fantastické zvery či Jurský svet, ale aj pokračovanie Perinbaby a nová evitovka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 10:35