StoryEditor

Programové tipy HBO: Február bude plný filmových a seriálových hitov

28.01.2020, 05:00
Autor:
redred
Pozrite si tipy na filmové a seriálové novinky, ktoré vo februári uvedie HBO.

Tipom februára na HBO je snímka Rocketman. Epický muzikál zachytáva zlomové okamihy v živote Eltona Johna a cestu spevákovej premeny z nesmelého začínajúceho klaviristu Reginalda Dwighta na extravagantnú svetovú superstar.

Film sa odohráva sa na pozadí Eltonových najväčších hitov v hviezdnom podaní Tarona Egertona, rozpráva univerzálny príbeh o tom, ako sa z obézneho chlapca z malého mesta stala osobnosť popkultúry.

Kritici vyzdvihli, že na rozdiel od Singerovej Bohemian Rhapsody o Freddiem Mercurym a skupine Queen sa Eltonov životopis nebál kontroverzií.

Stockholm

Táto krimi kanadského producenta a režiséra opisuje skutočné udalosti roku 1973, kedy bola za absurdných okolností prepadnutá Centrálna banka v Štokholme. Lars Nyström chce za prepustenie zajatcov vymeniť svojho parťáka Gunnara, ktorý je vo väzení.

Rokovania s políciou a dokonca aj so samotným premiérom však ostanú na mŕtvom bode a hodiny čakania sa preťahujú na dni. Lars sa rukojemníkom striedavo vyhráža a dbá o ich blaho a bezpečie. Medzi rukojemníkmi je aj vydatá úradníčka a matka dvoch detí Bianca. Medzi ňou a Larsom vznikne zvláštny vzťah, ktorý neskôr vojde do všeobecného povedomia ako psychologický fenomén (zvaný štokholmský syndróm).

HBO

​Avenue 5

Vesmírna komédia scenáristu a výkonného producenta Armanda Iannucciho (Viceprezidentka) sa zaoberá vesmírnou turistikou a je zasadená do štyridsať rokov vzdialenej budúcnosti, kedy slnečná sústava leží každému pri nohách.

V seriáli sa predstavia Hugh Laurie (známy ako Dr. House) v role Ryana Clarka,  zdvorilého a navonok sebaistého kapitán vesmírnej výletnej lodi Avenue 5, ďalej to bude Josh Gad ako miliardár Herman Judd stojaci za Avenue 5 aj celým impériom Judd zahŕňajúcim hotely, fitness kluby a vesmírny turizmus. Zach Woods stvárňuje šéfa oddelenia vzťahov so zákazníkmi Matta Spencera, Nikki Amuka-Bird je Rav Mulcair, vedúcou Juddovho strediska vesmírnych letov na Zemi.

McMilióny

Šesťdielny americký dokumentárny seriál opisuje neuveriteľný príbeh bývalého policajta, ktorý zmanipuloval hru Monopoly v spoločnosti McDonald's. Počas desiatich rokov namiesto stráženia bezpečnosti, čo mal v popise práce, ukradol milióny dolárov a vybudoval obrovskú sieť komplicov naprieč Spojenými štátmi.

Dokument čerpá z exkluzívnych bezprostredných svedectiev a archívnych záberov, na ktorých vypovedajú agenti FBI, ktorí rozsiahly podvod odhalili, podvedení vrcholní manažéri McDonald's, právnici zaoberajúci sa prípadom a páchatelia aj výhercovia, ktorí sa na tejto zložitej machinácii obohatili.

Outsider

Vo februárovej ponuke nebudú chýbať ani ďalšie časti desaťdielneho seriálu Outsider, ktorý HBO prirovnáva k prvej sérii Temného prípadu. Hororový krimi triler je inšpirovaný rovnomenným bestsellerom Stephena Kinga. Sleduje policajného detektíva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), ktorý vyšetruje vraždu jedenásťročného Frankieho Petersona, ktorého telo bolo nájdené v lese.

Do vyšetrovania podivných okolnosti hrozného zločinu zapojí Ralph, ktorému nedávno zomrel vlastný syn, netradičnú súkromnú vyšetrovateľku Holly Gibney (Cynthia Erivo) s nadprirodzenými schopnosťami.

The Best Of Enemies

Za spoločenskú zmenu treba vytrvalo bojovať! Snímka inšpirovaná skutočným príbehom pojednáva o nesúrodom vzťahu medzi bojovníčkou za občianske práva Ann Atwater (Taraji P. Henson) a miestnym vodcom Kukluxklan C. P. Ellisom (Sam Rockwell).

Obaja chtiac nechtiac spolupredsedali summitu o desegregácii škôl v Durhame počas leta roku 1971, ktoré sa nieslo v znamení rasových nepokojov. Neuveriteľné udalosti, ktoré nasledovali, zmenili Durham a životy černošskej aktivistky Atwater a hrdého rasistu Ellisa raz a navždy.

01 - Modified: 2020-01-28 09:05:05 - Feat.: 0 - Title: Seriálové novinky na HBO: Lákadlom tohto roka je dráma s Nicole Kidman 02 - Modified: 2019-12-06 13:36:42 - Feat.: 0 - Title: HBO pripravuje novú drámu Kamikaze. Vzniká podľa románu Muleum nórskeho autora Erlenda Loeho 03 - Modified: 2020-01-25 19:39:45 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie seriály roku 2019, ktoré sa oplatí vidieť
01 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 02 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 03 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií 04 - Modified: 2021-02-23 18:55:11 - Feat.: - Title: Wonder Woman 1984 bude mať premiéru na HBO Go. Kvôli pandémii skôr ako v kinách 05 - Modified: 2021-01-13 06:31:54 - Feat.: - Title: Kultový seriál Sex v meste bude mať pokračovanie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:47