TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

OĽaNO vyzýva šéfa RTVS Rezníka, aby prestal pred voľbami pomáhať SNS

31.01.2020, 18:15
Autor:
TASRTASR
Verejnoprávny telerozhlas má podľa OĽaNO od Rezníkovho nástupu propagandistický charakter.

Hnutie OĽaNO žiada generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby prestal v predvolebnom období pomáhať vládnej SNS. Vyhlásila to na tlačovej konferencii v parlamente podpredsedníčka mediálneho výboru Natália Milanová (OĽaNO).

Verejnoprávny telerozhlas má podľa jej slov od Rezníkovho nástupu propagandistický charakter, na ktorý poukazujú odborníci, novinári aj medzinárodné organizácie, a zjavne podporuje vládnu SNS. "Vyzývame Radu RTVS, aby sa situáciou zaoberala a zvolala mimoriadne rokovanie, kde by prešetrila všetky podozrenia," uviedla Milanová.

RTVS podľa zástupcov hnutia OĽaNO nedostatočne informovala o uniknutých telefonátoch predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) s Alenou Zs. obvinenou v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a spravodajstvo o Dankovi je nekritické.

Na zabezpečenie objektivity spravodajstva by podľa nich Rezník mal aspoň do volieb postaviť mimo funkcie šéfa spravodajstva a nahradiť ho inými redaktormi, prípadne senior editormi. "Verejnoprávne médiá nemôžu slúžiť žiadnej politickej strane. Ľudia, ktorí platia koncesionárske poplatky, si zaslúžia kvalitu a nestrannosť," uzavrela Milanová.

​RTVS zdôrazňuje, že si plní svoje povinnosti presne v súlade so zákonom, vysiela nestranne, vyvážene a objektívne. "Naďalej bude robiť všetko pre to, aby ani v tomto predvolebnom období nebola zatiahnutá do politickej kampane a nestala sa nástrojom propagácie ktoréhokoľvek kandidujúceho subjektu," povedala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Ďalej uviedla, že RTVS informovala o súkromných nahrávkach aj s časťou zvukového záznamu a s relevantnými reakciami na viacerých spravodajských plochách v televíznom aj rozhlasovom vysielaní vo formátoch zodpovedajúcich verejnoprávnemu postaveniu RTVS. "Podobne ako iné médiá sme sa rozhodli nevenovať úplným intímnym detailom rozhovoru, ktoré sa netýkali výkonu verejnej moci," dodala Rusnáková.

01 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 02 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 03 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 04 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga 05 - Modified: 2022-04-22 17:17:11 - Feat.: - Title: Víkendové politické diskusie: O nových obvineniach politikov budú hovoriť aj Heger, Korčok či Blanár
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 18:53