StoryEditor

Markíza, Lidl či Eset sú najatraktívnejšími zamestnávateľmi za rok 2019

11.02.2020, 16:35
Autor:
redred
Vyplýva to z výsledkov ankety, ktorú už po ôsmykrát usporiadala spoločnosť Profesia.

Najzamestnávateľ je skratka pre anketu Najatraktívnejší zamestnávateľ, ktorú už po ôsmykrát usporiadala spoločnosť Profesia. O umiestnení spoločností v rebríčku rozhoduje verejnosť v anonymnom hlasovaní. 

Za rok 2019 sa stali najatraktívnejšími zamestnávateľmi na slovenskom trhu tieto spoločnosti v jednotlivých kategóriách:

  • Obchod a služby: Lidl SR
  • Doprava a logistika: cargo-partner SR
  • Cestovný ruch, gastro a hotelierstvo: McDonald's Slovakia
  • Nemocnice a zdravotná starostlivosť: Lekárne Dr.Max
  • Výroba a priemysel: Slovnaft
  • IT a telekomunikácie: ESET
  • Bankovníctvo, financie a poisťovníctvo: Slovenská sporiteľňa
  • Centrá zdieľaných služieb: IBM
  • Médiá: Markíza - Slovakia

V mediálnej oblasti zaznamenala úspech televízia Markíza. "Veľmi nás teší, že sme boli ocenení ako atraktívny zamestnávateľ. Zásluha patrí nášmu HR tímu, ktorý organizuje množstvo vynikajúcich eventov, ale aj každému z našich zamestnancov. Vďaka nim je Markíza jedinečným miestom na prácu s atmosférou vzájomného rešpektu, kreativity a pozitívneho tímového ducha," povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Medzi najatraktívnejšími zamestnávateľmi sa televízia Markíza umiestnila prvýkrát v roku 2017, kedy obsadila tretiu priečku. O rok neskôr, v roku 2018, sa posunula o stupienok vyššie, na druhú priečku. A za rok 2019 ju verejnosť v hlasovaní posunula na prvé miesto, kde nahradila RTVS, ktorý si držal prvú pozíciu v tejto kategórii štyri roky, od roku 2015.

Tretie miesto v kategórii Médiá obsadila agentúra Seesame pôsobiaca v oblasti PR a komunikácie, štvrté a piate miesto patrí vydavateľským domom Petit Press a News and Media Holding.

Celkovo bolo v ankete nominovaných 189 firiem a víťazov v deviatich kategóriách si zvolilo 36 068 respondentov, čo je rekordný počet hlasujúcich. Najatraktívnejších zamestnávateľov vyberali podľa viacerých kritérií, medzi najčastejšie patrili kvalitné služby a produkty, silná a známa značka, dobré meno spoločnosti, príjemné pracovné prostredie či pracovný kolektív a ľudia. Platové ohodnotenie skončilo až na šiestom mieste.

Kompletný rebríček Naj zamestnávateľov za rok 2019 si môžete pozrieť tu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:54