StoryEditor

Spevák James Blunt odohral koncert v Hamburgu bez divákov

13.03.2020, 07:50
Autor:
TASRTASR
Celý koncert mohli záujemcovia sledovať naživo na internete.

Britský spevák James Blunt prepísal v stredu históriu a stal sa prvým hudobníkom, ktorý koncertoval vo Veľkej sále hamburskej Polabskej filharmónie pred prázdnym hľadiskom. Účasť okolo dve tisíc divákov zakázali v dôsledku šírenia koronavírusu.

Celý koncert však mohli záujemcovia sledovať naživo zadarmo na internete. Na úvod koncertu Blunt povedal, že sa skutočne teší na neuveriteľné miesto, fanúšikov na webe a na každého, kto bol súčasťou živého vysielania na celom svete. "Bez vás to je len skúška," oslovil Blunt divákov v digitálnom svete.

lifeonstage.de

​Štyridsaťšesťročný hudobník sa však snažil spolu so svojou štvorčlennou kapelou podať čo najlepší výkon a zaspieval aj svoje najväčšie hity ako You're Beautiful či Goodbye My Lover. Hral na akustickej gitare a sadol si aj za klavír.

Medzi skladbami panovalo miesto aplauzu hlboké ticho. Blunt to však bral s humorom a "ďakoval", ako keby tam burácali stovky ľudí. Na konci jedenapolhodinového vystúpenia si on aj členovia kapely zatlieskali sami.

Spevák momentálne cestuje po Nemecku so svojím albumom "Once Upon A Mind" (Warner Music), ktorý vyšiel v októbri.

Podobne ako iné nemecké spolkové krajiny, aj Hamburg prijal v stredu opatrenia v boji so šírením koronavírusu a do konca apríla sa tam nemôžu konať podujatia s viac ako 1000 účastníkmi.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:23