TASR/AP
StoryEditor

Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie

03.05.2020, 06:00
Autor:
redred
Jedinečný prehľad aktualít z marketingového a mediálneho prostredia počas korony.

​Mimoriadne opatrenia na zabránenia šírenia koronavírusu výrazne zasiahli do bežného života všetkých ľudí. Spoločnosti, ale aj jednotlivci sa snažia rôznymi opatreniami pomôcť ľuďom. Ak viete o nejakej aktivite, ktorá uľahčuje ľuďom život alebo pomáha tým najohrozenejším v prvej línii, napíšte nám na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Online denník v dobe koronavírusu 09:18 ADMA názor: Univerzálna rada pre marketérov v čase pandémie Odborníci z Asociácie digitálnych marketingových agentúr (ADMA) radia klientom a mareketérom, ako sa zachovať v čase karantény a aj po nej.

Zdroj: Pixabay
09:16 Školský klub na Dvojke od pondelka pokračuje. Zameria sa na školákov prvého stupňa ZŠ Školský klub sa bude na obrazovkách Dvojky objavovať aj naďalej. RTVS ho bude po pozitívnych odozvách vysielať v novom formáte od pondelka 11. mája. Žiaci prvého stupňa základných škôl ho môžu pozerať do konca mája každý pracovný deň od 9:15.
Zdroj: RTVS / Školský klub
13:00 Slovak Telekom ponúka službu HBO GO na mesiac zdarma Telekom reaguje na potreby svojich zákazníkov a v spolupráci s HBO prináša obsah v službe HBO GO na mesiac zadarmo. Akcia potrvá od 8. mája do 21. júna.
Zdroj: Telekom
09:07 Banksy ďakuje zdravotníkom. Obraz s figúrkou "supersestry" sa objavil v britskej nemocnici Britský umelec vystupujúci pod menom Banksy svojím posledným dielom vyjadril vďaku zdravotníkom starajúcim sa o pacientov nakazených koronavírusom. V blízkosti pohotovosti Všeobecnej nemocnice v anglickom Southamptone sa objavil obraz, na ktorom sa malý kľačiaci chlapec hrá s figúrkou predstavujúcou zdravotnú sestru s rúškom na tvári.
Zdroj: Instagram / Banksy
20:19 Televízie a filmoví či reklamní producenti chcú obnoviť výrobu. Úrad verejného zdravotníctva žiadajú o výnimku S uvoľňovaním reštrikčných opatrení oslovujú zástupcovia  audiovizuálneho priemyslu a profesijné združenia spoločne s ministerstvom kultúry Úrad verejného zdravotníctva so žiadosťou o udelenie nevyhnutnej výnimky pri produkcii filmových a televíznych projektov. Týka sa povinného nosenia rúšok pre umelcov pri nakrúcaní.
Zdroj: Pixabay- Ilustračné
11:38 RTVS postupne spúšťa výrobu programov Hrozba šírenia koronavírusu pozastavila internú výrobu televíznych a rozhlasových programov RTVS. S uvoľňovaním celoštátnych opatrení sa aj telerozhlas postupne vracia k štandardným podmienkam za dodržania prísnych hygienických podmienok. Na obrazovku sa vracajú Reportéri, od júna sa budú natáčať aj Záhady tela, Milujem Slovensko, a tiež nová vianočná rozprávka.
Zdroj: RTVS
11:36 HEINEKEN Slovensko spustil e-shop Aktuálne dianie súvisiace s ochorením Covid-19 nepriaznivo ovplyvnilo reštaurácie a podniky, a opatreniam sa museli prispôsobiť aj kamenné obchody. HEINEKEN Slovensko sa preto rozhodol vytvoriť si nový predajný kanál- Drinkies.sk 10:51 Walt Disney má kvôli pandémii o 90 percent nižší zisk Americkej mediálnej a filmovej spoločnosti Walt Disney za druhý finančný štvrťrok klesol zisk medziročne o 90 percent na 460 miliónov dolárov.
Zdroj: Reuters
Tržby napriek tomu vďaka televíznym a streamingovým službám zvýšila o 21 percent na 18 miliárd dolárov.
10:48 Tesco spúšťa online nákupy aj v ďalších mestách Reťazec Tesco reaguje na aktuálnu mimoriadnu situáciu a rozširuje službu Tesco Online nákupy do nových lokalít na Slovensku. Tovar si od dnes môžu objednať z bezpečia domova už aj obyvatelia Trenčína, Nového Mesta nad Váhom, Trenčianskych Teplíc, Banskej Bystrice, Zvolena, Popradu, Spišskej Novej Vsi, Kežmarku a okolia. Pri každom doručení produktov platia bezpečnostné opatrenia, ktoré chránia zdravie zákazníkov aj kolegov Tesca. 09:00 Facebook prvýkrát zablokoval konšpiračné stránky priaznivcov Donalda Trumpa Facebook v apríli prvýkrát zmazal účty skupiny spojené s konšpiračnou teóriou QAnon propagovanú oddanými stúpencami amerického prezidenta Donalda Trumpa. Sociálna sieť o zablokovaníe tohto obsahu informovala v mesačnej správe o boji proti dezinformáciám.
Zdroj: Gettyimages
08:37 Weby sa v apríli vrátili do "normálu" Weby sa v apríli vrátili na čísla spred koronakrízy, marcové rekordy si nezopakovali. Až na výnimky zaznamenali dvojciferné prepady.
Zdroj: Pixabay
07:20 Dôsledky súčasnej krízy veľmi pocíti aj kultúra a umelci Dôsledky súčasnej krízy, spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, veľmi pocíti aj slovenská kultúra a umelci. Na sociálnej sieti na to poukázala prezidentka Zuzana Čaputová. "Potrebujeme kultúru a kultúra bude potrebovať nás," uviedla.
Zdroj: TASR/Michal Svítok
12:08 L’ORÉAL PARIS pomáha zdravotníkom aj dôchodcom V rámci európskeho programu solidarity realizovaného skupinou L'Oréal na podporu boja proti koronavírusu, vyrobí značka L'Oréal Paris celkom 2 milióny hydro-alkoholových čistiacich gélov na ruky, ktoré rozdá ambulantným lekárom, nemocniciam a zariadeniam pre seniorov. 
Zdroj: L´OREAL
21:15 Ako prežijú malí a strední podnikatelia krízu? Záchranné koleso im podáva Iniciatíva #HackujemeKrizu Dnes už aj malé dieťa vie, že epidémiu najlepšie porazíme vtedy, ak obmedzíme vzájomný kontakt. Ako ale bojovať proti ekonomickej kríze? Ideálne spoločnými silami. Nezisková iniciatíva #HackujemeKrízu stavila na zdieľanie skúseností a užitočných rád medzi firmami. Projekt je kolektívnym dielom viacerých spoločností, ktoré veria, že podeliť sa o svoje „krízové“ know-how je v dnešnej dobe nielen výhodné, ale aj správne. 20:00 Mediálne agentúry podpísali výzvu na podporu inzercie v slovenských online médiách Akými krokmi ju plánujú podporiť aj s ohľadom na zachovanie efektivity a klientskych cieľov? Opýtali sme sa agentúr poskytujúcich služby v oblasti plánovania a nákupu mediálneho priestoru.
Zdroj: Dreamstime
16:00 Po korone sa zmeníme, nejako. A bude to normálne – po novom Koronakríza a čas po nej prinesie nové vzorce správania sa ľudí a aj iné nákupné rozhodovanie a preferencie. Marketing a značky na to zareagujú. Ako? Píše Pavol Minár, Founder Inspirations Minar
Zdroj: Pixabay
13:45 Prieskum: Obrat eventových agentúr spadol o 10 miliónov eur, oživenie očakávajú až o pol roka Pandémia koronavírusu zasiahla medzi prvými spoločnosti podnikajúce v eventovom biznise. S poklesom tržieb a celkovou ekonomickou neistotou sa budú eventy vysporadúvať najdlhšie, keďže sa budú medzi poslednými vracať do „normálu“. BTL komunikačná asociácia, ktorá združuje eventové agentúry pôsobiace na slovenskom trhu, realizovala prieskum mapujúci situáciu na trhu a reakcie firiem na koronakrízu.
Zdroj: BUX
08:00 Firmy v koronakríze hľadajú možnosti, ako sa priblížiť svojim zamestnancom Obavy zo šírenia koronavírusu radikálne zmenili zabehané fungovanie firiem. Väčšina zamestnancov pracuje z domu, bez možnosti osobného kontaktu so svojimi kolegami, čo nabúrava prirodzené udržiavanie firemnej kultúry. V agentúre CREATIVE PRO sa pre svojho klienta T-Systems Slovakia navrhli riešenie virtuálnej internej komunikácie a online eventov, ktoré dávajú priestor kreativite a tým aj adaptabilite svojho prevedenia či formátu.
Zdroj: Creative PRO
07:00 CNN Prima NEWS štartuje už dnes podvečer reláciou Hlavní zprávy Nová česká spravodajská stanica CNN Prima NEWS štartuje už dnes, 3.mája o 18.55. Ako prvý diváci uvidia program HLAVNÍ ZPRÁVY s novou moderátorskou dvojicou.
Vysielať bude z najväčšieho a najmodernejšieho štúdia v strednej Európe. Novú stanicu budú môcť sledovať aj Slováci.
Zdroj: CNN Prima News
18:00 Koronavírus nakazil aj šport. Miliardový biznis sa zastavil Pandémia koronavírusu však postavila vysielateľov pred novú situáciu. Všetky významné športové podujatia, vrátane letnej olympiády, sú zrušené, respektíve preložené väčšinou až na budúci rok. Televízie tak musia okrem straty príjmov riešiť aj programový výpadok v podobe stoviek až tisícov hodín športových prenosov. Ako sa so súčasnou situáciou vysporiadali športové televízie, si môžete prečítať v našej ankete. Zaujímalo nás, ktorých významných športových podujatí z ich ponuky sa týka zrušenie a ako plánujú vykryť tento programový výpadok vo vysielaní. A tiež, či už vedia vyčísliť výpadok reklamných príjmov.
Zdroj: Shutterstock
17:00 Májové tipy HBO GO Prehľad májových seriálových a filmových noviniek na HBO a HBO G: Bludné kruhy, Zlá výchova, nové Miliardy alebo Shazam!
Zdroj: HBO / Bludné kruhy
19:36 Padlo definitívne rozhodnutie. Festival Východná sa presúva na budúci rok Vzhľadom na súčasnú situáciu spojenú s pandémiou Covid-19 sa Ministerstvo kultúry rozhodlo ukončiť prípravné práce spojené s presunom folklórneho festivalu Východná na koniec augusta tohto roka. Festival sa tento rok neuskutoční a bude sa konať až budúci rok vo svojom tradičnom termíne, ktorým je prvý júlový víkend.
Zdroj: Východná
18:00 Veľký európsky prieskum o dopadoch Covid-19 na digitálny sektor Ako odvetvie je digitálny priemysel odolný. Až tretina oslovených digitálnych firiem však očakáva, že bude musieť prepúšťať. Ukázal to aktuálny prieskum o dopadoch pandémie.
Zdroj: DIGITALEUROPE
17:30 Koronakríza opätovne zdôraznila zásadnú úlohu médií pre spoločnosť Pandémia nového koronavírusu Európe pripomenula zásadnú úlohu, ktorú zohrávajú novinári a médiá tým, že poskytujú spoľahlivé informácie a bránia šíreniu dezinformácií, ktoré môžu spôsobiť paniku. Uviedla to vo štvrtok komisárka Rady Európy (RE) pre ľudské práva Dunja Mijatovičová pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače, ktorý je 3. mája.
Zdroj: TASR
15:53 Joj Group podporila kampaň Ministerstva zdravotníctva. Zadarmo odvysielala 14 hodín spotov Televízie Joj, Plus a Wau poskytli kampaniam Ministerstva zdravotníctva a Pomôž susedovi počas koronakrízy zadarmo svoj reklamný priestor. Oslovili takmer 3,8 milióna divákov počas 14 komerčných hodín vysielania zdarma. ​
Zdroj: pomozsusedovi.sk
15:48 Mars poskytne komunitám 20 miliónov dolárov na pomoc s Covid-19 Svetový výrobca cukroviniek, potravín a krmív pre zvieratá oznámil, že podporuje celosvetový boj proti koronavírusu formou vecného a peňažného darovania vo výške 20 miliónov dolárov. Okrem globálnej pomoci, spoločnosť pôsobí aj na lokálnej úrovni: na Slovensku sa Mars a Royal Canin zaviazali darovať viac ako 2 200 kg potravín, čokolády a cukroviniek a 3,6 tony krmiva pre domáce zvieratá určených na podporu ľudí, domácich miláčikov a komunít najviac postihnutých pandémiou.
Zdroj: Mars
12:53 Koronakríza a jej dopady na naše duševné zdravie. RTVS prichádza s novou reláciou Situácia súvisiaca s pandémiou koronavírusu zvýšila počty ľudí s úzkostnými stavmi a panickými atakmi. RTVS preto v spolupráci s Ligou za duševné zdravie pripravila novú reláciu Ako sa máte? – Čo sa dnes vraví o duševnom zdraví, v ktorej odborníci budú radiť, ako zvládnuť problémové situácie, ktoré pandémia priniesla.
Zdroj: RTVS / Psychologička Andrea Križanová a moderátorka Oľga Valentová pri natáčaní relácie
11:00 Šéf spravodajstva Markízy: Musíme byť takí múdri, aby sme nevyvolali paniku O situácii na spravodajstve v čase koronavírusu hovorí Henrich Krejča, šéf spravodajstva a publicistiky televízie Markíza. "Neexistuje informácia, ktorá by nemala ísť do spravodajstva," tvrdí v rozhovore.  Televízia v čase pandémie posilnila spravodajstvo a pripravila špeciálne diskusné relácie. Aj tieto kroky jej priniesli rekordné čísla sledovanosti.
Zdroj: Markíza
08:06 Nova s Primou podporili Ministerstvo zdravotníctva. Zadarmo odvysielali 25 hodín osvetových spotov Do osvetových aktivít v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou Covid-19 sa zapojili aj české komerčné televízie Nova a Prima a podporili oficiálnu edukačnú kampaň Ministerstva zdravotníctva. Osvetovým spotom zameraným na prevenciu nákazy koronavírusom poskytli zadarmo reklamný priestor.
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva ČR
08:04 RTVS: Príjmy z reklamy budú výrazne nižšie, dôvodom je odklad športových podujatí Zníženie príjmov súvisí najmä s odložením najväčších športových udalostí v tomto roku, majstrovstiev sveta v hokeji, majstrovstiev Európy vo futbale i olympijských hier v Tokiu. Vysielanie športových podujatí sa malo výrazne podpísať na reklamných príjmoch, ktoré boli v rozpočte RTVS na rok 2020 plánované vo výške 8,3 milióna eur. 12:33 Investigatíva sa z RTVS nevytratila, tvrdí šéf spravodajstva Riaditeľ spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan obhajoval na Rade RTVS pozastavenie investigatívnych relácií Občan za dverami a Reportéri kvôli pandémii koronavírusu.
Zdroj: Milan Krupčík
10:39 Úrad vlády SR otvára ďalší komunikačný kanál pre informovanie o pandémii V spolupráci s platformou Rakuten Viber spustil komunitu nazvanú Koronavírus na Slovensku
Zdroj: Viber
Cieľom komunity je pravidelne informovať ohľadom aktuálneho diania v období globálnej pandémie COVID-19 a prinášať občanom dôležité informácie týkajúce sa aktuálneho vývoja v Slovenskej republike.
08:48 Maďarská vláda cenzuruje správy o koronavíruse Kabinet premiéra Viktora Orbána centralizoval komunikáciu o pandémii a filtruje zverejňovanie informácií. Obhajcovia práv tvrdia, že sa zdravotníci boja hovoriť s novinármi
Zdroj: Reuters
08:45 Koronakrízu pocítila aj spoločnosť Alphabet Materská spoločnosť internetového gigantu Google pri zverejňovaní štvrťročných výsledkov uviedla, že ich ovplyvnilo marcové výrazné spomalenie príjmu z reklamy. 19:16 Svetové filmové festivaly sa spojili. V koronakríze uskutočnia jedno spoločné online podujatie Svetové filmové festivaly sú zrušené. Tento rok nebudú Benátky, Cannes, Karlove Vary ani Toronto či Berlinale. Spojili sa však a prinesú desaťdňový online Globálny filmový festival.
18:57 Lekári zverejňujú svoje nahé fotografie. Bojujú tak za lepšie vybavenie ochrannými pomôckami Nemeckí praktickí lekári sa snažia upozorniť na nedostatok ochranných pomôcok kampaňou, v ktorej pózujú vo svojich ordináciách bez oblečenia. Snímky, na ktorých majú doktori na sebe často len fonendoskop, sú súčasťou akcie s názvom Blanke bedenken (Holé obavy).
Zdroj: BlankeBedenken.org
08:15 Sviňa prichádza za divákmi do obývačiek. Tvorcovia uvedú desať online kino projekcií Kinohit Sviňa sa dostáva do online priestoru len dva mesiace po premiére v kinách. "Sami sme veľmi zvedaví, s akým prijatím sa táto možnosť stretne. Je to aj pre nás test do budúcnosti, ktorý môže naznačiť nové smery v kinodstribúcii a otvoriť diskusiu,“ hovorí Rudolf Biermann, producent a spolurežisér Svine.
Zdroj: Cinemart
20:26 Audiovizuálny fond podporí kiná miliónom eur Audiovizuálny fond (AvF) prijal nové opatrenia v súvislosti s ekonomickým dosahom pandémie koronavírusu. V rámci finančnej podpory zohľadní situáciu prevádzkovateľov kín, filmovej distribúcie, ale aj oblasť podpory audiovizuálneho priemyslu. Opatrenia vychádzajú z predpokladu, že pri postupnom uvoľňovaní preventívnych reštriktívnych opatrení budú kiná pravdepodobne medzi poslednými, ktoré budú môcť otvoriť svoje priestory pre verejnosť.
Zdroj: Flickr
12:28 Novinka v preberaní obsahu na internete. Sankcie hrozia za manipulácie s časom publikovania článkov Nová verzia Kódexu preberania obsahu na internete upravuje možné prípady manipulácie s časom publikovania obsahu s cieľom získať status prvého zdroja. 10:41 Podporme slovenský internet, sme v tom spolu
Zdroj: IAB Slovakia
Hoci slovenské online médiá dosahujú v súčasnosti vysokú čítanosť a vytvárajú nadštandardný mediálny priestor, na výške ich inzertných príjmov sa to neprejavuje. ​IAB Slovakia preto prichádzajú s iniciatívou na podporu inzercie v slovenských online médiách a vyzýva zadávateľov reklamy, aby sa do nej zapojili.
09:57 Trump zvažuje zmeny svojich vystúpení Prezidentovi poradcovia Trumpovi radia, aby s každodennými dlhými vystúpeniami pred televíznymi kamerami prestal. Trump zareagoval, že aj tak dostáva od novinárov samé "nepriateľské otázky" a "nestojí to za čas a úsilie".
Zdroj: Reuters
08:51 Brad Pitt vysvetľuje, čo "mal v úmysle povedať" prezident Trump Brad Pitt vystúpil v satirickej relácii Saturday Night Live zamaskovaný za hlavného amerického epidemiológa Anthonyho Fauciho. Zavtipkoval si na adresu prezidenta Trumpa, ktorý Fauciho nemá príliš v láske.
Brat Bitt
Zdroj: Saturday Night Live
19:24 Športuj doma, Slovensko. Známi slovenskí športovci budú predcvičovať v novej relácii RTVS Pre všetkých divákov, ktorí musia v súčasnej koronakríze naďalej zostávať doma, pripravila RTVS novú reláciu, ktorou ich chce motivovať k pravidelnej fyzickej aktivite. Známi slovenskí športovci v nej názorne ukážu, ako sa dá cvičiť v domácom prostredí.
Zdroj: RTVS / Danka Barteková v Športuj doma, Slovensko
18:33 Ľudia citlivo vnímajú, ako sa značky a firmy zachovajú v koronakríze Napriek obavám z ekonomickej recesie môžu značky a firmy vyjsť z koronakrízy s posilnenou reputáciou. Rovnako im však môže aj ublížiť a pripraviť ich o klientov. Závisí to od toho, či a ako sa samotné značky rozhodnú reagovať. Globálny Edelman Trust Barometer zmonitoroval, čo v tejto situácii ľudia od značiek čakajú. O to isté sa pokúša aj slovenský prieskum Ako sa máte, Slovensko?, ktorého partnerom je aj Seesame.  18:31 Ako sa zmenilo nákupné správanie počas pandémie? Zatvorené obchody, skrátenie otváracích hodín, obmedzenie pohybu. Aj také sú následky a dopady pandémie na retailerov. Zažívajú však napríklad potravinári druhé Vianoce? Ako sa zmenil čas a tempo nákupov? Prečítajte si, aké dôsledky má vymedzenie nákupného času pre dôchodcov na zaľudnenosť prevádzok. Štúdiu pripravila analytická spoločnosť Pygmalios.
Zdroj: TASR
18:28 Španielsko stanovilo ceny rúšok, dostupnosť tým možno zníži Španielska vláda vo štvrtok svojím nariadením stanovila maximálne predajné ceny pre ochranné rúška a dezinfekčné gély, aby tým odradila špekulantov. Predajcovia a výrobcovia ochranných pomôcok ale tvrdia, že štát týmto krokom zrejme dostupnosť prostriedkov ešte zníži, pretože mnohým podnikom sa už neoplatí rúška vyrábať ani distribuovať.
Zdroj: Reuters
17:09 Karanténne oblasti na Spiši dostanú bankomat. Putovať v nich bude mobilný bankomat z Pohody Tisícky ľudí, ktorí ostali v karanténe, stratili prístup k hotovosti. Slovenská sporiteľňa sa im preto rozhodla vyjsť v ústrety a pre karanténne obce zabezpečila špeciálny mobilný bankomat. Ten za prísnych bezpečnostných štandardov postupne premiestni do troch uzavretých obcí na východe Slovenska, ktorými sú Žehra, Bystrany a Krompachy.
Zdroj: SLSP
15:32 Kärcher Slovakia zapožičiava čističe Spoločnosť Kärcher Slovakia ponúka obciam a firmám s voľnými pracovnými silami technické vybavenie na dezinfekciu priestorov a prevádzok. Služba má byť dostupná až do konca roka. Do možného prenájmu sme uvoľnili najúčinnejšie vysokotlakové čističe s ohrevom z našej flotily profesionálnych vysokotlakových čističov, ktoré pri teplote vody nad 65 °C dosahujú dezinfekčný účinok. K tomu ponúkame aj účinné dezinfekčné čistiace prostriedky, ktoré fungujú baktericídne, fungicídne a čiastočne ničia aj vírusy,“ uviedol Peter Seifert, vedúci servisu Kärcher Slovakia. 11:28 McDonald's spustil McWalk
Zdroj: McDonald's
McWalk je služba, ktorá je prispôsobená peším zákazníkom a dostupná je v deviatich slovenských mestách. 
17:18 RTVS pripravila novú detskú reláciu Tumenca khere - S vami doma je názov novej relácie, ktorú pripravuje košické televízne štúdio RTVS. Určená je predovšetkým pre deti z rómskych komunít. 13:06 Matke Markízy klesli v prvom štvrťroku zisk aj príjmy z reklamy, na Slovensku však vzrástli
Firma uviedla, že pociťuje všeobecnú hospodársku neistotu spôsobenú šírením nákazy Covid-19. Pozoruje to na poklese príjmov z televíznej reklamy, ktorý začal už v marci, pokračuje v apríli a firma očakáva, že negatívne ovplyvní finančné výsledky v druhom kvartáli.
13:04 Orange pridáva do ponuky nový kanál Love Nature HD. Prináša dokumenty pre milovníkov prírody Televízny program Love Nature HD pribudne od 22. apríla v ponuke Orange Slovensko. Do konca mája si ho môžu pozrieť všetci zákazníci Orange TV zadarmo. Neskôr pribudne aj do satelitnej služby Orange TV. Od minulého roka majú možnosť Love Nature HD sledovať aj zákazníci Skylinku.
Zdroj: Love Nature HD
11:03 Netflix vďaka pandémii rastie Americkému prevádzkovateľovi streamovacej služby Netflix pribudlo v prvom štvrťroku vďaka obmedzeniam súvisiacim s pandémiou na celom svete 16 miliónov predplatiteľov - dvakrát viac, než odhadoval, a najviac za 13 rokov jeho histórie. Úspech môže pripísať aj spusteniu televíznych šou, ktoré si získali milióny divákov.  10:55 Pornhub spustil parodickú stránku Scrubhub
Zdroj: Scrubhub
Scrubhub má identický dizajn stránky ako Pornhub a nájdete na nej dokonca rovnaké, či veľmi podobné názvy videí, ktorých obsahom nie je porno. Sú to návody na umývanie rúk a cieľom je zbierka finančných prostriedkov na pomoc v čase pandémie. 
10:49 Orange pridáva pre zákazníkov ďalšie benefity Nekonečné sledovanie videí na 24 mesiacov bez míňania predplatených dát a k tomu bezplatný neobmedzený prístup k Orange Šport do 30.6. 2021 v aplikácii Orange TV - to je nová nádielka benefitov, ktorú si Orange pripravil pre svojich zákazníkov s mobilným internetom. Kompletné informácie nájdete na Orange webovej stránke.  09:27 Marketing v športe bez športu? Pridajte e-čko!
Aj v dnešnej dobe existuje odvetvie športu, ktoré až tak neutrpelo súčasnou pandémiou. Naopak, sleduje ešte viac divákov ako bežne. Najväčšie turnaje v e-sportoch už dávno prekonávajú v počte divákov napríklad finále bojov o Stanley Cup v NHL.
Zdroj: Bigstock
09:09 Dôležitý oznam pre váš zadok počas pandémie koronavírusu Nápaditá reklama na dodržiavanie karaténnych opatrení z dielne britskej agentúry. #StayAtHome
Zdroj: Channel4
09:07 Náš biznis nefunguje. Nechceme však zavádzať drastické opatrenia, hovorí prevádzkovateľ kín Cinema City Jedným z odvetví, na ktoré má pandémia koronavírusu fatálny dosah, je audiovizuálny priemysel. Kiná sú pre karanténne oparenia až do odvolania zatvorené a ich opätovné otvorenie je zatiaľ otázne. Ako sa so aktuálnou situáciou vysporiadali, hovorí Dominik Ladra, manažér siete multikín pre Slovensko a Česko.
Zdroj: Flickr
20:54 Peniaze pre médiá a kultúru. Europoslanci navrhujú uvoľniť nevyužité fondy EÚ Peniaze z fondov Európskej únie sa musia dostať aj k médiám, kultúre a tvorivému sektoru, najmä k individuálnym tvorcom a malým a stredným subjektom v tomto odbore, ktorý postihla koronakríza. Uviedli to členovia kultúrneho a vzdelávacieho výboru Európskeho parlamentu vo vyhlásení.
Zdroj: Shutterstock
20:46 Reportéri bez hraníc kritizujú Čínu Organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) kritizovala Čínu za cenzúrovanie informácií o šírení nového koronavírusu ešte v počiatočnom štádiu pandémie. Riziko globálnej pandémie sa mohlo znížiť alebo odvrátiť, ak by čínska vláda rešpektovala slobodu médií.
Zdroj: Reuters
12:11 Služba Apple Music napriek koronakríze prudko expanduje Americká technologická spoločnosť Apple oddnes ponúkne svoju streamovaciu službu Apple Music v ďalších 52 krajinách, dostupná tak bude už v 167 krajinách sveta. 12:06 Oktoberfest sa kvôli koronavírusu neuskutoční Najväčší pivný festival sveta - Oktoberfest - sa tento rok kvôli koronavírusu neuskutoční. Každoročne ho navštívi okolo šesť miliónov ľudí. Bavorsko tak príde o 1,2 miliardy eur.
Zdroj: Reuters
10:52 Jaro Slávik uvádza novú talkshow Koronakríza mnohým nepraje, no zároveň vytvára priestor na nové nápady. Novinka Booyang TV odštartuje vo štvrtok 23. apríla na webe televízie Joj. Jaro Slávik v nej predstaví talentovaných ľudí z rôznych oblastí.
Zdroj: TV JOJ
10:48 Nový život v stredu končí, do finále sa blíži aj Jenny Hoci do začiatku letných prázdnin zastáva ešte dva a pol mesiaca, od začiatku mája prejdú všetky televízie takmer na „prázdninovú“ programovú štruktúru. Na obrazovke skončia aj posledné dva premiérové seriály Nový život a Jenny, ktoré do konca apríla dovysiela televízia Joj.
Zdroj: TV Joj, koláž Stratégie
10:20 Disney prestane platiť sto tisíc zamestnancov. Chce ušetriť pol miliardy dolárov Chystaný krok sa dotkne najmä pracovníkov zábavných parkov a hotelov v Európe a Spojených štátoch, ktoré sú kvôli koronavírusu už zhruba päť týždňov zatvorené. 15:21 Amazon a Learn2Code prinášajú bezplatné webináre a online kurzy pre deti Amazon nadviazal partnerstvo so združením Learn2Code, ktoré pre širokú verejnosť poskytuje kurzy tvorby webstránok, programovania webových a mobilných aplikácií a ďalšie témy. Ich cieľom je sprístupniť mladej generácii digitálne vzdelávanie, učia ich rozumieť marketingu, pracovať s grafikou a videom. V rámci partnerstva spoločnosť Amazon zastrešuje sériu webinárov Code Jungle Slovensko pod taktovkou skúsených odborníkov z praxe z Learn2Code. 13:15 Generali poskytuje prvej línii mimoriadnu kompenzáciu Poisťovňa Generali sa rozhodla v boji s nebezpečným koronavírusom podporiť lekárov, záchranárov a zdravotné sestry. Všetkým, ktorí sú v poisťovni aktuálne poistení, poskytne automaticky a úplne bezplatne mimoriadnu kompenzáciu k ich životnému poisteniu v prípade ochorenia COVID-19.  10:58 Filmtopia online u vás doma Distribučná spoločnosť Filmtopia v stredu (22. apríla 2020) exkluzívne sprístupní dokument nominovaný na Oscara KRAJINA MEDU a v sobotu 25. apríla lyrický dokument o samote a návrate do života SÓLO. Oba filmy mali mať slávnostnú premiéru na festivale Febiofest. Do kolekcie filmov pribudnú každý týždeň dva nové tituly - artové filmy, klasika, umelecky spracované dokumenty, experimenty aj slovenské filmy.
Zdroj: Filmtopia / Krajina medu
10:47 Aj rozumní ľudia veria mýtom o koronavíruse Oddeliť fakty od fikcie je náročné, každá zdravotná kríza vyvoláva svoju vlastnú pandémiu dezinformácií. Teraz sme svedkami čerstvej záplavy dezinformácií - od Facebooku po WhatsApp patria medzi najčastejšie zdieľané zvesti čokoľvek od toho, ako epidémia vznikla, až po "zaručené" spôsoby, ako predísť nákaze.
Zdroj: BUX
10:41 Čo prinesie nové programové vyhlásenie médiám V  predloženom programovom vyhlásení sa vláda SR venuje špeciálne aj  mediálnej politike.  Vo vyhlásení sa píše, že vláda rešpektuje nezastupiteľnú úlohu médií a novinárov pri kontrole verejnej moci a správe veci verejných. Vláda SR preto pripraví zásadnú rekodifikáciu mediálneho práva tak, aby sa v súlade s hodnotami občianskej spoločnosti zabezpečil fungujúci pluralitný mediálny trh so slobodnými, nezávislými, transparentnými a konkurencieschopnými médiami vrátane zásadných garancií pre nezávislý výkon novinárskeho povolania. 10:38 Storočný veterán vybral pre zdravotníkov už viac ako 28 miliónov eur Storočný britský vojnový hrdina Tom Moore vyzbieral na pomoc pre zdravotníkov už 25 miliónov libier, čo je v prepočte viac ako 27 miliónov eur. Pôvodne chcel Moore vyzbierať k svojim stým narodeninám tisíc libier za to, že stokrát prejde 25 metrov cez svoju záhradu.
Zdroj: iDNES.cz
12:21 Potrebujete objatie? Facebook pridáva nové emodži, ktoré si vynútila koronakríza Facebook pridáva nové emodži. Reaguje tak na aktuálnu situáciu, keď sú ľudia následkom pandémie COVID-19 nútení zotrvávať v domácej izolácii. Používatelia budú môcť odoslať symbolické objatie, Messenger dostane aj špeciálne bijúce srdce.
Zdroj: Facebook
08:33 Facebook bude upozorňovať ľudí na nepravdivé informácie o koronavíruse Facebook začne upozorňovať používateľov, ktorí zdieľali a komentovali príspevky s dezinformáciami o koronavíruse alebo na ne reagovali. Používateľov, ktorí s takýmito príspevkami prídu do kontaktu, Facebook odkáže na overené informácie o víruse od Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).
Zdroj: Pixabay
08:31 Významné britské denníky prídu kvôli koronakríze o tretinu reklamných príjmov Britské denníky Financial Times a The Guardian znižujú kvôli koronakríze mzdy manažérov. Škrty chystá aj denník The Daily Telegraph. Hoci im rastie čítanosť na internete, čelia výpadkom príjmov z reklamy a predávajú menej výtlačkov. Britské spravodajské odvetvie mohlo tento rok prísť až o 330 miliónov libier z reklamy.  17:08 HB Reavis vyzýva firmy k #Formal Friday Väčšina zamestnancov je zvyknutá chodiť do práce vo formálnom oblečení. Situácia sa však zmenila aj v obliekaní a do práce chodia všetci v pyžame či teplákoch. Mimoriadna situácia a home office nám ponúkajú celodenné pohodlie pri práci každý deň. Spoločnosť HB Reavis sa však rozhodla vyzvať firmy, aby zdieľali výzvu Formal Friday a aspoň v piatok sa obliekli tak, ako keby išli do práce.
Po dnešnú inšpiráciu pred #???????????? sme zašli do vôd vysokej slovenskej módy! Venujeme ju dámam a pochádza od... Uverejnil používateľ HB Reavis Štvrtok 16. apríla 2020
Výzvu prijali Nové Nivy, GoBigName či HubHub. Pozrite sa, ako vyzerá ich Formal Friday.
Zdroj: HubHUb
Zdroj: GoBigName
12:31 UniCredit Bank urýchľuje proces úhrad UniCredit Bank podporuje svojich dodávateľov v Českej republike a na Slovensku tak, že urýchľuje realizáciu platieb voči nim pomocou okamžitých úhrad faktúr pri ich predložení. Výrazne to urýchli platobný cyklus a zabezpečí, aby sa platby uskutočňovali bezodkladne. Takto nastavený mechanizmus platieb podporí podniky v riadení prevádzkového kapitálu. 10:58 Trojka uvedie nový magazín pre seniorov. Poradí, ako zvládnuť koronakrízu Pandémia zmenila životy najmä seniorom. Ako ju prežiť v bezpečí, v duševnom a fyzickom zdraví? V novom magazíne bude hľadať odpovede spolu s odborníkmi moderátorka Katka Brychtová. Nová relácia Encyklopédia prevencie – Spolu to zvládneme prináša Trojka RTVS.
Zdroj: RTVS / moderátorka Katka Brychtová pri natáčaní
10:45 Virtuálne udalosti nenahradia klasické eventy. Otvárajú však nekonečné možnosti Virtuálne eventy nikdy nenahradia udalosti, kde sa ľudia stretávajú face-to-face. Ale ak nastane situácia, keď sa fyzicky uskutočniť nemôžu, tak ich presunutím do virtuálneho prostredia je možné realizovať prezentovanie ideí, poznatkov, či celý “duševný” obsah eventu. Pozrite si desať benefitov virtuálnych udalostí a hybridných eventov.
Zdroj: a3boot
10:37 Organizácie spúšťajú projekt S rozvahou Štyri organizácie sa rozhodli spojiť sily, aby pomohli udržiavať náladu v spoločnosti na zdravej hladine medzi ľahostajnosťou a panikou. V spoločnej informačnej kampani - S rozvahou - budú o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors, Liga za duševné zdravie, Národné centrum zdravotníckych informácií a VIA IURIS spoločne v najbližších týždňoch ponúkať návod, ako súčasnú situáciu zvládnuť, čo najlepšie. Návštevníci webovej stránky www.srozvahou.sk budú mať k dispozícii niekoľko tematických celkov s užitočnými informáciami a odpoveďami na mnohé aktuálne otázky. 10:31 Kaufland a Lidl venujú Univerzitnej nemocnici v Bratislave život zachraňujúce prístroje Spoločnosti Kaufland a Lidl sa rozhodli spojiť sily a najväčšiemu zdravotníckemu zariadeniu na Slovensku, Univerzitnej nemocnici v Bratislave, venujú dva život zachraňujúce prístroje určené na boj s ochorením Covid-19. Hodnota dvoch systémov CARDIOHELP je viac ako 140-tisíc €. Tieto prístroje nahrádzajú činnosti srdca a pľúc. Primárne sa používajú v prípade akútneho ťažkého zlyhania pľúc, kedy umelá pľúcna ventilácia už nepostačuje, a sú teda určené pre liečbu pacientov v najťažšom stave.  19:04 Osvetlenie Prezidentského paláca sa na jeden večer zmení
Zdroj: facebook Zuzany Čaputovej
​V stredu večer (15. 4.) sa osvetlenie Prezidentského paláca zmení a namiesto slovenskej trikolóry sa zahalí do farieb talianskej trikolóry na znak solidarity s Talianskom, ktoré bolo spomedzi európskych štátov ako prvé postihnuté krízou spôsobenou koronavírusom.
16:39 Slovenské pivovary rozbiehajú iniciatívu #PodporSvojPub
Zdroj: #Podporsvojpub
​Slovenské združenie výrobcov piva a sladu spojilo pivovary, ďalších výrobcov a dodávateľov pre gastro sektor a zákazníkov v iniciatíve #PodporSvojPub, aby zatvoreným podnikom poskytlo okamžitú finančnú pomoc. Počas veľkonočných sviatkov sa do iniciatívy prihlásilo už takmer 200 prevádzok.
14:17 Macron oznámil termín konca karantény Prejav francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona si naladili takmer všetci ľudia vo Francúzsku, ktorí mali v pondelok po ôsmej hodine večer zapnutú televíziu. Informácie o možnom termíne konca karanténnych opatrení sledovalo 36,7 milióna divákov, čo je pre Francúzsko absolútny rekord. 12:21 O2 za splnenie výziev ponúka dáta O2 od dnešného dňa daruje 10 GB balík dát tým svojim zákazníkom, ktorí sa v tejto mimoriadnej situácii správajú zodpovedne a zostávajú doma. Podmienkou je splnenie niekoľkých výziev, ktoré spolu s CEO O2 Slovakia Petrom Gažíkom vymysleli známe osobnosti ako Ján Koleník, Fero Joke, Barbora Krajčírová, Kristína Tormová, Laci Strike a Matej Tóth.  11:36 Festival Pohoda tento rok nebude Najznámejší slovenský hudobný festival Pohoda sa tento rok neuskutoční. Dôvodom je pandémia koronavírusu. Oznámil to hlavný organizátor Michal Kaščák. Dodal, že všetky vstupenky z tohto roka ostávajú v platnosti.
Zdroj: Pohoda
11:17 Tesco spúšťa novú službu Tesco podáva pomocnú ruku zákazníkom, ktorí si počas aktuálnej mimoriadnej situácie nedokážu nakúpiť v obchode ako zvyčajne. Reťazec dnes spustil novú službu Tesco Zásielka dostupnú v lokalitách, kde nie je možné využiť objednávku potravín cez Tesco Online nákupy. Zákazníci môžu vďaka Tesco Zásielke zostať v bezpečí domova a objednať si balíček základných trvanlivých potravín a drogérie. Kuriér následne doručí produkty priamo k dverám zákazníka.

Zdroj: Tesco
​Tesco Zásielka pozostáva z vopred pripraveného balenia 24 trvanlivých potravín a základnej drogérie. Balíček doručí zákazníkom kuriér najneskôr do troch pracovných dní od vytvorenia objednávky.
11:13 UniCredit Bank podporila slovenské aj české nemocnice Banka v spolupráci s Nadáciou UniCredit Foundation spustila finančnú zbierku medzi svojimi zamestnancami v oboch krajinách na začiatku apríla. Vďaka nej dnes rozdelí viac než 180 tisíc eur medzi päť nemocníc, ktoré ich akútne potrebujú najmä na nákup ochranných prostriedkov pre lekársky personál a na prístroje na boj s COVID 19. UniCredit Bank spoločne s nadáciou UniCredit Foundation podporila:
  • Univerzitnú nemocnicu Bratislava
  • Univerzitnú nemocnicu v Košiciach
  • Nemocnicu České Budějovice
  • Fakultnú nemocnicu u sv. Anny v Brne
  • Fakultnú nemocnicu v Brne
11:09 Budiš mení logo
Zdroj: Budiš
Minerálna voda Budiš zmenila logo na sociálnych sieťach sa aj takým spôsobom snaží apelovať na svojich fanúšikov, aby ešte vydržali doma. „Okrem toho, že podporujeme hrdinov v prvých líniách, detí v detských domovoch, seniorov a iných prísunom minerálov a pitným režimom, chceme aj takouto malou zmenou loga ovplyvniť našich fanúšikov. Apelovať na nich, aby ešte vydržali doma, pretože len spolu to zvládneme,“  hovorí Andrej Hronský generálny riaditeľ BUDIŠ a.s..
09:36 RTVS uviedla novú publicistickú reláciu Fakty a impulzy Jednotka RTVS uviedla v utorok 15. apríla o 20:30 premiéru novej publicistickej relácie Fakty a impulzy. Novú publicistickú reláciu zaradila RTVS do programu nenápadne a na poslednú chvíľu, nasadila ju do silnej konkurencie pravidelnej politickej diskusie Markízy. Novinka RTVS sa venuje aktuálnym témam súvisiacim s pandémiou koronavírusu.
Zdroj: Facebook Správy RTVS
19:40 Televízia Joj vytvorila portál pre umelcov. Ich vystúpenia prinesie do obývačiek divákov Mimoriadne opatrenia prijaté v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 zastavili plány všetkých umelcov, ktorí pripravovali v najbližších mesiacoch divadelné, hudobné či iné vystúpenia a turné. Televízia Joj preto spustila novú platformu Inviton, kde prináša podujatia umelcov online.
Zdroj: Facebook Mariána Čekovského
17:12 Zlatý Bažant podporuje slovenských umelcov Značka Zlatý Bažant je fanúšikom kultúry a umenia, dlhoročne ho podporuje a rada prináša širokému publiku. Vo svojej tradícii pokračuje, tentokrát v spojení s virtuálnym festivalom Plody Doby.   11:58 Taliansky Vogue vyšiel s prázdnou titulkou. Reaguje tak na pandémiu koronavírusu Taliansky Vogue vyšiel prvýkrát v histórii s prázdnou bielou titulkou. Bielu farbu si vybral ako symbol svetlejšej budúcnosti. Biela je aj farba uniforiem, ktoré nosia zdravotnícki pracovníci zachraňujúci životy. "Predovšetkým, biela nie je porážkou, ale prázdny list čakajúci na napísanie, titulná stránka nového príbehu, ktorý sa má začať," napísal v editoriáli šéfredaktor talianskeho Voque Emanuele Farneti.
Zdroj: Vogue
11:59 Španielska verejnoprávna televízia vysiela sitcom o živote v karanténe Sitcom Denníky z karantény chce Španielom spríjemniť nútenú izoláciu doma. "Myslím, že už je čas dať ľuďom tiež trochu nádeje a pomôcť divákom, aby boli doma radi," povedal programový riaditeľ televízie. "Verejnoprávna televízia má informovať, ale aj baviť, a to je to, čo robíme," reagoval na kritiku komediálneho seriálu ako nevhodného v krajine, kde už zomrelo takmer 16-tisíc ľudí nakazených koronavírusom.
Zdroj: TVE.es
12:48 Apple a Google tvrdia, že ich monitorovanie choroby zaručí súkromie Technologickí giganti chcú vytvoriť platformu, ktorá bude používateľov varovať pred kontaktom s infikovanou osobou.
Zdroj: Google
​Podobné projekty vyvolávajú otázky o ochrane osobných údajov, Apple s Googlom však sľubujú, že súkromie bude zaručené. Podobnú aplikáciu s názvom Zostaň zdravý už vyvinuli traja Slováci.
12:02 Facebook pomáha novinárom Facebook Journalism Project a European Journalism Centre (nezisková organizácia s históriou spolupráce s vydavateľmi na celom kontinente) oznámili, že podporia Európsky podporný fond pre žurnalistiku COVID-19, ktorý má novinárom v Európe pomôcť pokrývať dôležité správy vo chvíli, keď ich všetci najviac potrebujeme. 09:47 Európski regulátori reagujú na situáciu v médiách. Budú koordinovať opatrenia proti dezinformáciám o koronavíruse ERGA (European Regulators Group for Audiovisual Media Services) prijala opatrenia zamerané na zníženie šíriacich sa falošných informácií o pandémii – takzvaných infodémií – na rôznych platformách. Pracovnú skupinu povedie slovenská Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR).
Zdroj: Reuters
20:51 YouTube predstavil špeciálny kanál Zostaň doma #somnou Spustenie kanála nadväzuje na globálnu iniciatívu STAY HOME #WITHME, ktorú prednedávnom predstavil videoportál YouTube. Lokálna verzia projektu pod názvom Zostaň doma #somnou ponúka kolekcie videí od českých a slovenských tvorcov v kategóriách Študuj so mnou, Cvič so mnou, Var so mnou, Spievaj so mnou, Zostaň doma a sleduj, Spolu to zvládneme, Bav sa so mnou a Hraj so mnou. 16:13 Google musí platiť francúzskym vydavateľom za obsah Americký internetový gigant Google bude musieť francúzskym vydavateľským spoločnostiam a spravodajským agentúram platiť za používanie ich obsahu. Rozhodol o tom dnes francúzsky úrad pre reguláciu hospodárskej súťaže. Spoločnosť Google uviedla, že sa rozhodnutiu úradu podriadi.
Zdroj: Reuters
15:06 Burger King spúšťa donáškovú službu v Košiciach Burger King rozširuje portfólio svojich služieb a po necelom roku a pol od vstupu na slovenský trh spustil donáškovú službu. Po spustení tejto služby v Bratislave si budú môcť objednať burgre až ku dverám aj zákazníci v Košiciach.  14:14 Poštová banka venuje svoj mediálny priestor pozdravom pre starých rodičov V čase, keď nemôžeme udržiavať fyzický kontakt s blízkymi, využívame rôzne online platformy. K sociálnych sieťam a video chatom však nemajú prístup všetky generácie. Mnohým ľuďom sa tak život obmedzil na štyri steny a ich jedinou spoločnosťou je televízia a rádio. „Ako jediná slovenská banka máme široké portfólio klientov rôzneho veku. Vďaka našej najväčšej sieti obchodných miest však bývajú naozaj v každom kúte Slovenska a nebudú sa môcť vidieť ani počas blížiacich sa Veľkonočných sviatkov. Aj preto sme sa rozhodli zapojiť do projektu „Pozdravíčko“, ktorý vznikol v spolupráci s kreatívnou agentúrou Ponyhouse s.r.o. a mediálnou agentúrou Media and Digital Services a.s., vďaka ktorému si rodiny budú môcť poslať odkaz priamo cez televízne kanály JOJ Group. Banka venovala svoj reklamný priestor, ktorý využije pre poslanie pozdravu plného zdravia cez projekt  Pozdravíčko. Od 16. apríla 2020 ho budeme napĺňať  videami Slovákov, ktorí chcú potešiť svojich rodičov a starých rodičov. Nahraté video odkazy, ktoré im adresujú, môžu posielať cez microsite www.pozdravicko.sk,“ upresňuje head of marketing Poštovej banky Silvia Wenderlová. 14:11 Odklad splátok umožňuje Slovenská sporiteľňa aj digitálne cez Georgea Zákon o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením COVID-19 je po podpise prezidentkou účinný od dnes, 9. apríla. Znamená to, že všetci klienti, ktorí splnia podmienky, môžu žiadať o odklad splátok podľa nových pravidiel. Využiť na to môžu všetky komunikačné kanály banky, Slovenská sporiteľňa však klientom odporúča riešiť odklad cez Georgea, nakoľko je to pre klienta najrýchlejšie a zároveň bezpečné. V najbližších hodinách pribudne v Georgeovi špeciálna „kachlička“. 11:44 Koronavírus ničí médiá. Mnohé noviny ho neprežijú, trpia aj lokálne televízie
Zdroj: Reuters
​Pandémia spôsobená koronavírusom a s ňou spojené problémy ničia mediálny priemysel, mnohé americké noviny súčasné problémy neprežijú. Kvôli masívnemu poklesu inzercie sa v médiách šetrí a už aj prepúšťa, hoci záujem o spoľahlivé informácie je v týchto časoch paradoxne na vzostupe. 
11:07 IBM a Cisco uľahčujú učenie z domu Partnerstvo medzi spoločnosťami IBM a Cisco pre implementáciu nástrojov dištančného vzdelávania sa rýchlo rozširuje naprieč európskymi školami. V súčasnej dobe sa do programu zapojilo 2000 škôl, 200 000 študentov a 3000 dobrovoľníkov IBM. Na Slovensku poskytuje partnerstvo školám prístup, správu a podporu nástroja pre videokonferencie a spoluprácu Cisco Webex, ktorý ponúka jednoduché a intuitívne funkcie pre e-vzdelávanie. Projekt bol zavedený v 68 štátnych školách s podporou viac ako 100 dobrovoľníkov IBM, ktorí aktívne pomáhajú týmto školám využívať technológie na diaľku v učení.
 
10:06 mBank svojim klientom až do odvolania ruší poplatky za cestovné poistenie S ohľadom na aktuálnu celosvetovú mimoriadnu situáciu nebude mBank svojim klientom, ktorí majú v banke uzatvorené cestovné poistenie, až do odvolania účtovať za toto poistenie poplatok. Banka si totiž uvedomuje, že v súčasnosti sú možnosti cestovania obmedzené na minimum a preto nevidí dôvod, aby jej klienti za toto poistenie platili, keď ho nevyužívajú. V prípade, že klient potrebuje vycestovať za hranice napríklad kvôli práci alebo sa v zahraničí v súčasnosti nachádza, nemusí mať žiadne obavy – poistenie mu platí aj naďalej. 09:02 Projekt Farebné nemocnice vyzbrojí detské oddelenie ochrannými štítmi Nemocničné oddelenie Národného ústavu detských chorôb získa vďaka charitatívnemu projektu Oriflame Farebné nemocnice 1000 ochranných štítov. “V súvislosti s aktuálnou situáciou sme sa rozhodli venovať peniaze na nákup nevyhnutných zdravotníckych pomôcok pre detské nemocničné oddelenie na Kramároch,” povedala marketingová managerka Oriflame, Natália Ormandy.
Zdroj: Oriflame
16:37 Koronakríza môže mať fatálny dopad na kiná Britská spoločnosť Cineworld, ktorá prevádzkuje tri multikiná Cinema City v bratislavských nákupných centrách, už rokuje s veriteľmi.
Zdroj: Flickr
12:17 Ringier Axel Springer neplánuje prepúšťať, dočasne zníži mzdy Jednotka slovenského internetu a prevádzkovateľ portálu aktuality.sk očakáva v najbližšom období výrazný výpadok príjmov spôsobený pandémiou koronavírusu a prijíma preventívne opatrenia.
10:00 Zakladateľ Twitteru sľúbil miliardu dolárov na boj s koronavírusom Zakladateľ a šéf americkej internetovej spoločnosti Twitter Jack Dorsey sľúbil, že poskytne na boj proti koronavírusu miliardu dolárov. Peniaze na boj s koronavírusom a jeho dôsledkami sa rozhodli venovať aj ďalší miliardári z technologického priemyslu. Zakladateľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg napríklad sľúbil 30 miliónov dolárov, a to z veľkej časti na vývoj liečby. Šéf Amazonu Jeff Bezos daroval 100 miliónov dolárov potravinovým bankám v Spojených štátoch, aby pomohol ľuďom, ktorí sa v čase koronakrízy zápasia s nedostatkom jedla. 18:24 Mediálny výbor zaviazal Rezníka prehodnotiť vysielanie počas koronakrízy Parlamentný výbor pre kultúru a médiá sa zaoberal programovou štruktúrou RTVS počas krízovej situácie. V RTVS by malo byť viac investigatívy a programu pre školy. 17:48 Orange ponúka Záložný internet. Zákazníkom v prípade výpadku pevného internetu dá 10 GB dát V prípade nečakanej poruchy či výpadku pevného internetu v domácnosti dostanú zákazníci od Orangeu 10 GB dát na nasledujúcich 48 hodín. Zákazník si môže zvoliť z troch možností služby podľa toho, kam si chce záložné dáta aktivovať a ako plánuje Záložný internet využívať.
  • Môže si ho aktivovať do modemu so SIM kartou – aj v prípade výpadku tak bude mať internet dostupný štandardne pre celú domácnosť cez Wi-Fi. Wi-Fi modem si môže zákazník zakúpiť za cenu 39 € jednorazovo alebo na splátky.
  • Alebo si ho aktivuje na svoje mobilné telefónne číslo do mobilného telefónu/smartfónu – v prípade výpadku tak získa záložné dáta na každé telefónne číslo na svojej faktúre. Ak sú teda všetci členovia rodiny evidovaní na jednej faktúre – pod rovnakým variabilným symbolom, každý z nich dostane svojich 10 GB dát na 48 hodín priamo do mobilu (max. 10 SIM kariet).
  • A do tretice si môže Záložný internet aktivovať na samostatnú SIM kartu  –v prípade výpadku si túto SIMku (jednorazový aktivačný poplatok za SIM kartu je 2 eurá) jednoducho vloží do svojho smartfónu, tabletu či starého mobilu a bez ďalších poplatkov má internet k dispozícii.
17:45 Telekom predlžuje benefity a pridáva ďalšie VIAC KANÁLOV NA ĎALŠIE TÝŽDNE Pôvodne bola akcia pre sledovanie TV kanálov v domácom kruhu sprístupnená od 13. marca do 13. apríla 2020, teraz ju Telekom predĺži až do konca mesiaca. Diváci budú mať k dispozícii množstvo detských, filmových či lifestylových TV kanálov. Detskí diváci si môžu na satelite i IPTV užiť napríklad programy na Ťuki TV, Duck TV či Nick Jr. Milovníci hudby si môžu skrátiť chvíle na MTV dance, MTV hits či MTV Rock. Fanúšikovia filmov môžu sledovať FilmBox Extra či FilmBox Premium. A do pozornosti dávame aj náš exkluzívny dokumentárny TV kanál BBC Earth s množstvom zaujímavých sérií. NOVINKA: SPEKTRUM HD A FILMY ZDARMA VO VIDEOPOŽIČOVNI Telekom navyše pridal do ponuky aj ďalší dokumentárny kanál Spektrum HD Operátor navyše pridal do ponuky Videpožičovne na Magio TV ďalšie tituly zdarma:
  • Bane Kráľa Šalamúna 1. a 2. diel
  • Dartagnanova dcéra 1. a 2. diel
  • Neverníci
  • Nepohodlný svedok
  • Posledný výkrik
  • Únos AirForce One 1. a 2. diel
  • V oku Hurikánu
16:20 BILLA spolu so svojimi dodávateľmi venovala seniorom potravinové balíčky
Zdroj: Billa
​Spoločnosť BILLA pomáha najzraniteľnejšej a najohrozenejšej skupine obyvateľstva. V rámci iniciatívy „Sused pomôž susedovi seniorovi“ sa spolu s viac ako dvadsiatimi dodávateľmi zomkla a poskytla tisíc balíkov s potravinami a drogistickým tovarom pre ľudí nad 65 rokov. Balíky sa distribuovali v Bratislavskom kraji, kde s rozvozom pomohli dobrovoľníci z BILLA, mestských častí, ako aj samotní „susedia“, ktorí odporučili osamelo žijúcich seniorov.
16:17 O2 Športová akadémia Mateja Tótha spúšťa Telesnú na doma Súčasná mimoriadna situácia má značný dopad aj na O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha. Keďže školy boli nútené zavrieť, aj športové akadémie museli prerušiť svoju činnosť. O2 sa preto spolu s O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha s cieľom rýchlo a efektívne zareagovať na túto situáciu rozhodlo spustiť online aktivitu „Telesná na doma“. „Ide o inštruktážne, hravé a motivačné videá pre deti a rodičov, ktorých cieľom je rozhýbať ich v tomto období, kedy sú školy, ihriská aj športoviská zatvorené a trávia väčšinu času doma. Pri cvičeniach sa využíva komplexná metodika, ktorú vytvorili tréneri, fyzioterapeuti a psychológovia O2 ŠAMT s využitím  predmetov, ktoré má každý z nás bežne doma, ako napríklad metla, knihy či vankúše,“ hovorí Michaela Sakálová, marketingová manažérka O2 Slovakia. Predcvičujúcimi v jednotlivých videách budú odborníci z akadémie, napríklad jej športový riaditeľ Michal Tóth a tréneri jednotlivých akadémií z celého Slovenska . 16:15 Kia Motors Slovakia darovala financie Jeden z najväčších zamestnávateľov žilinského regiónu, spoločnosť Kia Motors Slovakia, podporila Vládu SR v jej činnosti o čo najrýchlejšie vyriešenie krízovej situácie sumou 200 000 eur, ktorá bude použitá na nákup potrebných pľúcnych ventilátorov pre slovenské nemocnice.  Nadácia Kia Motors Slovakia navyše zakúpi štyri kompaktné pojazdné anestéziologické prístroje s ventilátormi pre Univerzitnú nemocnicu v Martine  v hodnote viac ako 140 000 eur. V priebehu tohto týždňa tiež začne distribúciu 10 500 rúšok s cieľom zlepšiť ochranu 3 500 klientov v 26 zariadeniach pre seniorov v celom žilinskom regióne. 16:12 Kärcher Slovakia ponúka novú službu Od 1. apríla 2020 komunikuje spoločnosť Kärcher Slovakia novú kompletnú službu čistenia a dezinfekcie vrátane prepravy aj obsluhy technológií a čistiacich prostriedkov. Reaguje tak na šírenie koronavírusu. Služba, ktorá má marketingovú podporu na sociálnych sieťach a v PR prostredí, má byť dostupná až do konca novembra.
Zdroj: Kärcher
13:39 Aplikácia Viber zaznamenáva navýšenie aktivity používateľov Najpopulárnejšími nástrojmi sú v súčasnosti komunikačné možnosti, ktoré aplikácia ponúka - hlavne skupinové správy a hovory. Skupinových správ bolo v porovnaní s posledným týždňom v januári poslaných o 134 percent viac. Počet prijatých skupinových hovorov sa u priemerného používateľa navýšil v posledných dvoch týždňoch o 370 percent. Objem uskutočnených hovorov na Viberi vzrástol na štvornásobok. 
Zdroj: Viber
13:21 Škoda prepožičala ďalšie vozidlá ŠKODA AUTO Slovensko sa aktívne zapája medzi slovenské firmy, ktoré pomáhajú poraziť koronavírus. Do boja proti pandémii posiela ďalšie dve vozidlá ŠKODA KAMIQ, ktoré tentoraz pomáhajú Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Obe zapožičané autá bude nemocnica využívať na rozvoz odberových setov, ktoré slúžia na uskladnenie vzoriek určených na testovanie COVID-19. Spolu s týmito dvoma vozidlami ŠKODA AUTO Slovensko zapožičala celkovo už 13 vozidiel, ktoré fungujú v prvej línii v boji proti koronavírusu po celom Slovensku, pričom je spoločnosť pripravená reagovať na ďalšie žiadosti o pomoc. 12:56 Burger King v spolupráci s Bolt Food podporuje záchranárov v prvej línii
Zdroj: Burger King
Oni pomáhajú, my rozvážame! Týmto sloganom spustil Burger King v spolupráci s aplikáciou Bolt Food aktivitu na pomoc hrdinom v prvej línii. Od konca marca zabezpečuje spoločnosť Burger King stravu pre 20 zamestnancov záchrannej zdravotnej služby. Ide o stanicu v Bratislave s operačným strediskom aj samotnými posádkami rýchlej zdravotnej pomoci.  „Myšlienka podporiť ľudí v prvej línii bola spontánna. Sme si vedomí náročnosti tejto práce, a preto sme nesmierne radi, že im môžeme týmto gestom vyjadriť poďakovanie za ich úsilie a trpezlivosť,“ uviedol Jakub Pala, regionálny manažér Burger King Slovensko. Burger King spustil minulý týždeň donášku jedla v rámci Bratislavy
12:48 Portál ĽudiaĽuďom.sk otvára dvere aj podnikateľom Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, ktorý už sprostredkoval pomoc vo výške viac ako 10 miliónov eur, oddnes dovolí registrovať výzvy na pomoc aj podnikateľským subjektom. Doteraz toto on-line riešenie mohli využívať len mimovládne organizácie, nadácie a jednotlivci, ktorí potrebovali pomôcť napríklad s financovaním liečby či chudoby. Ide o reakciu na pandémiu koronavírusu, ktorá spôsobuje stále častejšie existenčné problémy aj komerčným subjektom. 12:44 Slovnaft daruje denne 1 000 litrov dezinfekcie Zvýšená hygiena a častá dezinfekcia priestorov patria k základným preventívnym opatreniam v boji proti šíreniu koronavírusu. Keďže na trhu je nedostatok týchto produktov, s výrobou vlastnej dezinfekcie začala v marci Skupina SLOVNAFT v dcérskej spoločnosti VÚRUP. Jej súčasné výrobné kapacity umožňujú poskytnúť časť dezinfekcie aj tam, kde je najviac potrebná.  Slovnaft dnes oznámil, že daruje každý deň 1000 litrov dezinfekčnému prípravku Slovnaft Hygi Fluid na miesta, ktoré je najviac potrebné chrániť pred rizikom ochorenia. O poskytnutie dezinfekcie môžu požiadať zdravotnícke zariadenia, zariadenia sociálnych služieb, neziskové organizácie či samosprávy za účelom dezinfekcie verejných priestorov prostredníctvom stránky www.slovnaftludom.sk. Dezinfekcia sa následne rozdelí v závislosti od požiadaviek a dohodne sa jej prevzatie. 11:13 Nicolauska podporuje v kampani #STAGEHOME online programy hudobníkov
Zdroj: Nicolaus Vodka
​Myšlienkou digitálnej kampane je zmeniť domov na hlavný stage zábavy. „Nicolaus Vodka je značka, ktorá patrí k hudobným festivalom a zábave. Preto sa rozhodla finančne podporiť online koncerty, klipy a rozhovory niektorých hudobníkov a dídžejov. Fanúšikom prinesieme zábavu priamo k nim domov. Zostať doma sa takto stáva nielen zodpovedné, ale aj zábavné,“ vysvetľuje cieľ aktuálnej digitálnej kampane Klára Majchráková, brand manažérka značky.
11:10 Reklama BUBO bezdôvodne využíva motív strachu, je nezodpovedná a neetická Arbitrážna komisia Rady pre reklamu uznala sťažnosti na Fellnerovo video cestovnej kancelárie BUBO. Vo videu s názvom „Ako utiecť pred Koronavírusom“ publikovanom na YouTube vyzýval ľudí riaditeľ cestovnej kancelárie Ľuboš Fellner, aby odcestovali. Komisia po posúdení všetkých relevantných podkladov hlasovaním dospela k záveru, že sťažnosti sú opodstatnené a je toho názoru, že reklama nebola pripravovaná s pocitom zodpovednosti voči spotrebiteľom.
11:05 Popové hviezdy usporiadajú spoločný koncert v prospech WHO V boji proti koronavírusovej pandémii odohrajú hviezdy svetovej populárnej hudby 18. apríla veľký dobročinný koncert vysielaný televíziami i sociálnymi sieťami. Do projektu One World together at home (Jeden svet spoločne doma), ktorého cieľom je vybrať peniaze do fondu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), sa zapoja slávni speváci a hudobníci ako Lady Gaga, Alanis Morissette, Billie Eilish, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder alebo Lang Lang.
Zdroj: Reuters
16:52 Staro-nové ikonické seriály Slovinský kreatívec sa rozhodol reagovať na aktuálnu situáciu tým, že zmenil názvy a vizuály najznámejších seriálov všetkých čias.  Napríklad seriál Breaking Bad zmenil na veľmi aktuálny Breaking Bread a z obľúbených Friends sa stali Virtual Friends.
Zdroj: Wersm
16:49 Google a Twitter opäť povolili reklamy Spoločnosti Google a Twitter sa rozhodli, že zrušia zákaz reklám súvisiacich s koronavírusom. Pôvodne ich zakázali, aby predišli šíreniu dezinformácií. Jedným z dôvodov, podľa zahraničných médií, môže byť aj pokles príjmov z reklamy.   15:16 Toto nie je dočasné zatemnenie, je to zmena paradigmy Toto nie je dočasné zatemnenie, je to zmena paradigmy. Otvorme oči, rozkukajme sa, zorientujme v nových podmienkach a poďme ďalej. Dobre bude, píše Róbert Slovák. 14:58 Koronakríza ohrozuje finále SuperStar. Aké sú plány televízie? SuperStar sa pomaly blíži do finále. Televízia Markíza má ešte nakrútených šesť epizód z fázy „divadlo“ a potom by mali prísť na rad živé finálové prenosy.
Zdroj: TV Markíza
14:46 O2 a Slovak Parcel Service dbajú na bezpečnosť zamestnancov a zákazníkov Ku každej zásielke, ktorá si vyžaduje biometrický podpis, pribalí spoločnosť O2 pre zákazníka jeden pár ochranných rukavíc. Na tomto opatrení, ktorého cieľom je ešte viac minimalizovať riziko prenosu nákazy vírusu COVID-19 sa spoločne dohodli zástupcovia O2 a Slovak Parcel Service. „Ako zodpovedná spoločnosť si uvedomujeme, aké dôležité je v súčasnosti dodržiavať najprísnejšie hygienické štandardy. Už samotné biometrické podpisovanie bez nutnosti výmeny papierových dokumentov, ktoré sme zaviedli už dávnejšie, sa v tomto období ukazuje ako obrovská výhoda. Napriek tomu, sme sa aj preto rozhodli pristupovať k našim zákazníkom s ešte väčšou zodpovednosťou.  V prípade, že im prostredníctvom kuriéra doručujeme zásielku so zmluvou, ktorú zákazník musí podpísať biometricky v tablete, automaticky mu k zásielke pribalíme aj pár ochranných rukavíc. Tieto by mal zákazník použiť jednorazovo a po podpise zmluvy ich odseparovať,“ upresňuje Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2 Slovakia. Spoločnosť Slovak Parcel Service zabezpečila šesťsto kuriérom ochranné pomôcky v podobe respiračných masiek a rúšok, ochranných rukavíc, dezinfekčných gélov a vitamínov. „Ochrana našich kuriérov je pre nás v súčasnosti najdôležitejšia. Rovnako sme vyzývali aj našich zákazníkov, aby sa pri preberaní zásielok správali zodpovedne a tiež sa chránili. Dnes však vďaka spolupráci s O2 ideme ešte ďalej. A priamo našich zákazníkov už v súčasnosti vybavujeme ochrannými rukavicami, v ktorých by mali realizovať biometrický podpis zmlúv v tabletoch,“  hovorí Ján Ťurek, konateľ spoločnosti Slovak Parcel Service. 11:38 Minerálna voda Mitická ponúka 15 000 fliaš pre Slovensko Spoločnosť Trenčianske minerálne vody a.s. so svojou iniciatívou pomáha zdravotníckym zariadeniam zvládnuť pandémiu koronavírusu kvalitným pitným režimom. Minerálnu vodu Mitická dodáva do nemocníc, domovov sociálnych služieb a ďalších zariadení, ktoré v tejto chvíli potrebujú pomoc. Doteraz so svojou iniciatívou #mitickapomaha rozdistribuovali spolu 3 816 fliaš. Do iniciatívy sa môžu zapojiť všetci, ktorí to potrebujú.  13:50 Európske médiá žiadajú pomoc, niektoré vlády ju v balíčkoch opatrení zohľadňujú Súčasťou balíčkov vládnej pomoci v koronavírusovej kríze je v niektorých európskych krajinách aj podpora médiám a vydavateľstvám. V iných mediálne domy o pomoc štátu ešte len žiadajú.
Zdroj: Ilustračné foto-Pixabay
13:43 Médiá v USA majú problémy, hoci záujem verejnosti je veľký Americké regionálne médiá zaznamenávajú prudký nárast záujmu verejnosti, ale kvôli prepadu príjmov z reklamy majú existenčné problémy a niektoré zanikajú. Reklamný trh ovládli internetoví giganti Google alebo Facebook. 13:41 Britským médiám hrozia sankcie za šírenie nepodložených správ o koronavíruse Regionálna britská rozhlasová stanica dostala od regulačného úradu niekoľko varovaní za vysielanie nepodložených informácií, podľa ktorých je koronavírusová pandémia spojená so spustením najnovšej generácie mobilnej 5G siete. 16:00 Inkognito sa zarúškovalo
Zdroj: TV Joj / Inkognito
​Televízia Joj pokračuje v nakrúcaní a Inkognito nenahradí reprízami. Nakrúcanie nových častí prebieha za sprísnených bezpečnostných opatrení.
13:25 Lunter opäť otvoril reštauráciu a bistrá Spoločnosť Lunter začala od začiatku apríla opäť variť obedové menu vo svojich gastro prevádzkach v Banskej Bystrici a Bratislave. Denne tak bude pripravovať čerstvé hlavné jedlá na vyzdvihnutie osobne alebo na donášku a ponúkať aj portfólio svojich výrobkov z maloobchodu. Lunter by rád ocenil prácu všeobecných a detských praktických lekárov a ich sestričiek z banskobystrického kraja, preto im bude od pondelka variť a roznášať obedy zdarma.  11:00 Televízne noviny, Počasie a špeciál s Matovičom najsledovanejšími programami dňa Aktuálna celospoločensky zložitá situácia v súvislosti s šíriacou sa pandémiou nového koronavírusu zvyšuje divácky záujem o aktuálne informácie. Skupina Markíza vo štvrtok zaznamenala doposiaľ najvyšší tohtoročný trhový podiel v prime-time.
Zdroj: TV Markíza
09:00 Výpadky na príjmoch z reklamy budú niekoľko miliónové, hovorí riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník Aké dopady budú mať mimoriadne opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu na ďalšie fungovanie televízií? "Keďže sa zrušili mnohé športové, kultúrne a spoločenské udalosti výpadky na príjmoch z reklamy budú niekoľko miliónové. Samozrejme, že budeme musieť prijať aj výrazné ekonomické opatrenia, prehodnotiť náš rozpočet, upraviť príjmy, výdaje a znovu ho nastaviť," hovorí riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.
Zdroj: archív
08:00 Koronavírus. Téma, ktorá sa v marci podpísala na rekordnej návštevnosti webov Celkový počet návštevníkov slovenského internetu stúpol v marci o 6,3 percenta na rekordných takmer 4,7 milióna unikátnych návštevníkov. Návštevníci internetu mali najväčší záujem o informácie a spravodajské portály prepisovali svoje rekordy. 13:23 Pomoc vo výučbe na základných a stredných školách
Zdroj: MS Teams
​Z iniciatívy slovenského poskytovateľa IT riešení, firmy Datapac, môžu základné a stredné školy požiadať o kompletnú technickú podporu pri implementácii e-learningovej aplikácie od spoločnosti Microsoft.
12:32 Kofola zmenila televízny spot a pomáha #zlasky Kofola distribuuje zdarma pitný režim 1. línii, podporuje výrobu ochranných pomôcok aj nedostatkových dezinfekcií a originálnym spôsobom reaguje na súčasné dianie aj vo svojej komunikácii. Hrdinom televízneho spotu nasadila zo dňa na deň povinné rúška.
Zdroj: Youtube
11:32 Viber a WHO vytvorili chatbota Cieľom chatbota je reagovať na fake news a nerelevantné informácie, ktoré sa o tomto ochorení rýchlo šíria.
Zdroj: Viber
​Chatbot odpovedá na najčastejšie dotazy týkajúce se pandémie a poskytuje najnovšie dostupné informácie priamo od Svetovej zdravotníckej organizácie. 
11:30 Bratislava spúšťa online prehliadky mesta
Zdroj: BTB
Bratislava Tourist Board (BTB) sa rozhodla pre postupné zverejňovanie série moderovaných online prehliadok, ktoré predstavia pamiatky a atrakcie Bratislavy v rámci projektu Turistom vo vlastnom meste.
10:29 Bystrický logisticko-priemyselný park pomôže začínajúcim podnikateľom s priestormi Tí, ktorí majú záujem o naštartovanie svojho podnikania a o nájom skladových či kancelárskych priestorov, nájdu potrebné kontakty na www.variabb.sk. 08:51 Urýchlili sme otvorenie Pandorinej skrinky, hovorí organizátor Rytmusovho online koncertu Prednedávnom sa v banskobystrickom klube uskutočnil koncert bez účastníkov. Pódium patrilo rapperovi Rytmusovi, avšak diváci sa mohli zúčastniť iba online. S Markom Šebestom, CEO agentúry Evency, sme sa rozprávali o nápade a potenciáli koncertov v online svete.
Zdroj: Evency
08:49 Šéf Rádia Expres Ivan Antala: Najväčší problém je nepredvídateľnosť Prepad inzercie, zmena v programovej štruktúre, zatiaľ žiadne ekonomické opatrenia. Ako zvláda krízu naše najpočúvanejšie rádio? Na to ako zvládajú krízu mediálni lídri, sme sa tentoraz opýtali v našom najpočúvanejšom Rádiu Expres. Aj tam sa dnes pracuje v špecifických podmienkach.
Zdroj: archív
20:03 Panama zaviedla vychádzky zvlášť pre ženy a mužov Panama sprísnila karanténne opatrenia proti šíreniu koronavírusu: od dnešného dňa budú muži a ženy smieť vychádzať zo svojich domovov v rôznych dňoch. "Táto karanténa nie je vôbec ničím iným než záchranou životov," zdôraznil na tlačovaj konferencii minister bezpečnosti Juan Pino. 19:11 Turkménsko "porazilo" koronavírus Úrady autoritárskeho Turkménska zakázali používať slovo koronavírus. Nesmie sa objaviť na stránkach a v reláciách štátnych médií, ale ani v zdravotníckych brožurkách distribuovaných v školách či nemocniciach. Kto zakázané slovo použije na verejnosti, môže byť zatknutý. Nepríjemnosti s políciou si v uliciach turkménskych miest vyslúžia tiež tí, ktorí nosia rúška. 17:18 ŠKODA požičiava vozidlá ŠKODA AUTO Slovensko dnes zapožičala 10 vozidiel zástupcom Žilinského samosprávneho kraja. Vozidlá budú pomáhať všade tam, kde to bude v tomto náročnom období potrebné. Poslúžia siedmim nemocniciam v kraji hlavne na prevoz pacientov, zdravotníckeho personálu, vzoriek či špeciálneho materiálu. Autá sa budú využívať aj pre účely mobilných odberov vzoriek na testovanie COVID 19 a pre potreby krízového riadenia. Okrem nemocníc pomôžu vozidlá ŠKODA aj dobrovoľníkom priamo v teréne.  17:14 Vzajomne.sk Agentúra Elite Solutions spustila portál vzajomne.sk, na ktorom je možné pár klikmi informovať o tom, akú pomoc vie osoba ponúknuť a naopak o pomoc aj požiadať. 
Zdroj: Vzajomne.sk
12:12 Slovak Telekom predlžuje akciu nekonečných dát Telekom sa rozhodol v súčasnej situácii predĺžiť akciu na Nekonečné dáta aj na apríl a podporil ju novým televíznym spotom. Hlavná message kampane je sprevádzaná hashtagom #zostanmevspojeni, odštartuje 2. apríla.  12:09 Slovenská sporiteľňa s kampaňou #spolumamenato Slovenská sporiteľňa spúšťa novú kampaň a predstavuje balík mimoriadnych opatrení pre klientov aj firmy. Komunikácia vychádza zo zavedeného pozitioningu značky zodpovedného a inovatívneho lídra. V televíznych spotoch sa prihovára generálny riaditeľ banky Peter Krutil. 08:00 Moderátori s rúškami sú v zahraničných televíziách skôr výnimkou. Slovenských bez nich nevidíme Na Slovensku používa rúška väčšina moderátorov hlavných spravodajských relácií celoštátnych televíznych staníc. V európskych krajinách sú televízni moderátori s rúškom skôr výnimkou. Divákom sa prihovárajú s odhalenou tvárou, čo býva v súlade s tým, že nosenie rúšok na verejnosti nie je v týchto štátoch povinné.
Zdroj: ZDF.de
07:20 Eurovízia bola zrušená. Vysielacia únia chystá namiesto finále náhradný koncert Tohtoročný 65. ročník Eurovízie sa mal konať v rotterdamskej Ahoy aréne od 12. do 16. mája. Nový program ponesie názov Eurovision: Europe Shine A Light a vysielať by sa mohol v termíne plánovaného finále vo všetkých krajinách, ktoré plánovali odvysielať finále súťaže. 18:47 Fun Media Group ukončuje prevádzku viacerých webov Spoločnosť Fun Media Group ukončuje k 1. aprílu prevádzku vybraných špecializovaných webov. K tomuto rozhodnutiu došlo po dlhšom rozhodovaní sa o ekonomickej výhodnosti prevádzkovania webov. Za zrušením internetových stránok sú ekonomické dôvody. Portál funradio.sk ostáva ako vlajková loď bezo zmien. 18:19 Dostupnejší LTE internet, menej obmedzení. SWAN reaguje na súčasnú situáciu „Čím viac času trávime doma, tým viac rastie spotreba dát. Chceme pomôcť našim zákazníkom a preto sme v tejto situácii pristúpili k dvom krokom – dáme im viac dát a to vo vyššej prenosovej rýchlosti,“ hovorí vedúci produktového oddelenia SWANu Ján Matiaska.   LTE internet TO.doma XL je preto od dnešného dňa dostupný aj pre zákazníkov v obciach Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brehy, Brezno, Hronsek, Kolárovo, Kremnica, Kynceľová, Miloslavov časť Alžbetin Dvor, Nemce, Nová Baňa, Poltár, Selce, Šahy, Šoporňa, Štúrovo, Zlaté Moravce a Zohor. "Spotreba dát v domácnosti automaticky narastá. Preto po prečerpaní dát v danom týždni nebudeme znižovať prenosovú rýchlosť na 1/1 Mbit/s, ale na 5/1 Mbit/s, aby sme neznižovali komfort v domácnostiach zákazníkov,“ vysvetľuje Matiaska. Toto opatrenie platí oddnes do konca apríla 2020. 17:46 Orange predlžuje akciu na detské kanály Orange predlžuje bezplatné sledovanie všetkých dostupných detských staníc o mesiac. Všetci zákazníci optickej, internetovej aj satelitnej televízie tak môžu všetky detské stanice sledovať až do 30. apríla 2020.  Operátor predlžuje aj bezplatné sledovanie staníc Minimax a LaLa TV HD, ktoré zároveň sprístupňuje aj pre Home Basic TV, resp. Go Basic TV. O ďalších programoch, ktoré operátori ponúkajú zadarmo, sme písali v tomto článku 11:13 Burger King spúšťa v Bratislave donášku Doručenie zabezpečia doručovacie služby Bolt Food a Wolt.
Zdroj: Burger King
11:07 Lidl a Kaufland pomáhajú Slovenskému Červenému krížu Dohromady poputuje od spoločností Kaufland a Lidl Slovenskému Červenému krížu 60 000 eur. Darované prostriedky SČK použije na zabezpečenie poskytovania pomoci seniorom, osamelým, chorým cez svojich dobrovoľníkov a zamestnancov, na vybavenie dobrovoľníkov ochrannými prostriedkami či zakúpenie dezinfekčných prostriedkov.
Zdroj: Kaufland, Lidl
„Aktuálna situácia sa výrazne dotýka nás všetkých. Nesmierne si vážime a obdivujeme neúnavnú prácu zamestnancov a dobrovoľníkov Slovenského Červeného kríža. Ako dlhoročný partner pri nich stojíme aj teraz, keď na zabezpečovanie pomoci iným nevyhnutne potrebujú pomoc práve oni. Sme veľmi radi, že sme sa na myšlienke pomoci so spoločnosťou Lidl zhodli a že ich spoločne dokážeme podporiť v tejto neľahkej situácii,” vyjadrila sa Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.
08:50 Facebook poskytne 100 miliónov dolárov na pomoc pre médiá Spoločnosti Facebook a Google v posledných mesiacoch zintenzívnili úsilie na pomoc médiám po kritike, že ich dominantné postavenie v online reklame sťažuje médiám profitovať z digitálnych operácií. 08:36 Unikli údaje o pacientoch nakazených koronavírusom
Národnému centru zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré zbiera aj údaje o osobách nakazených koronavírusom, unikli na internet citlivé údaje. Na sociálnych sieťach koluje mapa, na ktorej sú vyznačení všetci potvrdení pacienti.
20:35 SITA prepúšťa zamestnancov a znižuje platy Agentúru SITA zasiahla druhotná platobná neschopnosť a pokles reklamných príjmov. Ako informoval šéf agentúry Róbert Király, zamestnancom budú znížené mzdy od 10 do 30 percent podľa výšky príjmu, a nebudú sa im ani preplácať víkendové nadčasy okrem prípadov týkajúcich sa dôležitých udalostí. Redakcia zároveň skracuje čas vydávania správ. 16:11 K pomoci nemocniciam sa pridáva KOOPERATIVA Spolu 3 000 certifikovaných zdravotníckych rúšok putuje v týchto dňoch z iniciatívy poisťovne KOOPERATIVA do nemocníc v piatich mestách Slovenska. Poisťovňa pristúpila k tomuto kroku v rámci balíka opatrení, ktorými chce zmierniť situáciu v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. Okrem rúšok pre zdravotníkov pracujúcich v prvej línii vybavila týmto stále najžiadanejším nástrojom prevencie rovnako aj všetkých svojich zamestnancov. To všetko s cieľom urobiť maximum pre ochranu ich samotných, ich rodín ako aj klientov poisťovne.  16:03 Telekom zriadil linku pre seniorov Kvôli blížiacim sa veľkonočným sviatkom, ktoré sa tento rok budú musieť zaobísť bez návštevnosti veriacich v chrámoch, Telekom  zriadiť od utorka 31. marca 2020 v spolupráci s rehoľnými sestrami z rôznych kongregácii špeciálnu linku pre seniorov, ktorí sú osamelí a potrebujú duchovnú podporu. Od pondelka do piatka v čase od 08:00 do 18:00 budú môcť bezplatne volať na linku 0800 188 610. 15:54 St. Nicolaus pozmenil svoje logo a značka Borec etiketu fliaš Komunikáciu v čase koronavírusu prispôsobila spoločnosť St. Nicolaus, ktorá dočasne zmenila svoje logo.  Pridala sa aj značka Borec. Vyzýva svojich fanúšikov, aby sa správali zodpovedne a chránili tak seba aj svoje okolie. V rámci kampane mení etikety fliaš.  12:10 Poštová banka pomôže podnikateľom Poštová banka začína od dnešného dňa ponúka bezúročný úver podnikateľom, živnostníkom, malým a stredným firmám s ročným obratom do 1 milióna eur, ktoré sú zasiahnuté koronavírusom. Ak podnikateľ prejaví záujem o odklad splátok, banka to bude v plnej miere akceptovať. Splátky si môže odložiť maximálne na 6 mesiacov. 12:03 Airbnb stráca stovky miliónov dolárov
Zdroj: Dreamstime
​Generálny riaditeľ Brian Chesky oznámil opatrenia týkajúce sa zamestnancov a marketingových aktivít, ktorými ušetrí 800 miliónov dolárov. 
11:49 Karanténne mestečko pre ľudí bez domova IKEA Bratislava v tejto mimoriadnej situácii ponúkla mestu Bratislava a jej krízovému tímu pomocnú ruku. Dohodli sa na spolupráci pri zariaďovaní karanténneho mestečka pre ľudí bez domova. Bude situované v areáli Zlaté Piesky. IKEA toto miesto zariadi posteľami, matracmi, vankúšmi, paplónmi, obliečkami a ďalším potrebným nábytkom. Tridsať provizórnych kontajnerových bytov bude slúžiť pre ľudí bez domova s príznakmi vírusu COVID-19 (koronavírus) ako preventívna karanténa. 11:39 Život v televízii sa ani počas tejto mimoriadnej situácie nezastavil "Pevne verím, že v priebehu niekoľkých týždňov sa situácia ukľudní a postupne prejdeme do normálneho režimu. Pracujeme však aj so scenárom, že tento režim bude trvať dlhšie ako rok," hovorí riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.
Zdroj: TV JOJ, Marián Ďatko / generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega
09:19 Pobočky skupiny Medusa sú zatvorené. Šéfkuchári varia cez internet „Všetky naše prevádzky sú dnes prázdne, s malou výnimkou niektorých kantín v závodoch, ktoré neprerušili svoju činnosť úplne,“ hovorí Peter Štecko, CEO skupiny.  Na sociálnych sieťach Medusy zatiaľ šéfkuchári jednotlivých reštaurácií zverejňujú svoje domáce recepty.  Dobrovoľníci v kuchyniach Primi Eurovea, Petržalská Klubovňa a Kubu Aupark pečú pizze a pripravujú ovocné freshe pre bratislavských zdravotníkov a ich pomocníkov. 08:55 Súčasná doba je absolútne bezprecedentná, hovorí Tomáš Havryluk z Alzy "Až do začiatku marca sme dlhé roky žili v konjunktúrnej bubline a ako sa hovorí "keď je príliv, tak všetky lode plávajú". Odliv sa ale práve začal," hovorí Tomáš Havryluk z Alzy.
Zdroj: archív
16:28 Zostali sme doma. To je názov novej relácie, ktorú prináša televízia Joj Všetci sme v tom spolu. Zostali sme doma. To nie je len konštatovanie či hashtag dnešných dní. Je to tiež názov novej relácie, ktorú televízia JOJ prináša na obrazovky. 12:18 Vznikla iniciatíva #DobreBude
Zdroj: ZľavaDňa
​Projekt spustila ZľavaDňa. Cieľom je podporiť podnik, v ktorom si kúpite zľavový kupón. Dostane polovicu peňazí ešte pred využitím aktivity. 
11:56 Google uľahčuje online vyučovanie Google spúšťa špeciálnu stránku určenú slovenským vzdelávacím inštitúciám, na ktorú bude v nasledujúcich dvoch dňoch mimoriadne odkazovať aj zo svojej domovskej stránky. Bezplatná služba G Suite pre vzdelávanie obsahuje súbor 11 nástrojov, vrátane Učebne Google. Táto služba je vhodná plošne pre základné, stredné aj vysoké školy a na jej používanie stačí počítač či smartfón s pripojením na internet.
Zdroj: Google
11:35 HP začína tlačiť zdravotnícke pomôcky 11:34 Netflix spúšťa novú kampaň
Zdroj: Collater
​Odporúča v nej, aby ľudia nevychádzali von. Ak tak urobia, pripravil si pre nich nepríjemné prekvapenie v podobe prezradených spoilerov Netflix seriálov. 
11:14 Mimoriadny balík pomoci od Slovenskej sporiteľne Slovenská sporiteľňa prijíma vzhľadom na aktuálnu situáciu mimoriadne opatrenia, aby minimalizovala negatívny dopad súčasnej krízy na životy svojich klientov a pomohla Slovensku v boji s koronavírusom. Pomoc prináša klientom v štyroch oblastiach:
  1. Garancia účtov zadarmo a zľavy z poplatku za účet na 6 mesiacov
  2. Milión eur od Nadácie Slovenskej sporiteľne a banky na boj s koronavírusom
  3. Úprava splátok úveru
  4. Pomoc pre firmy: odklad splátok, predĺženie úverových rámcov aj nové peniaze na zvládnutie nepriaznivého obdobia.
10:33 Koronavírus znížil predaj tlačených médií, niektoré prestali vychádzať Koronavírus znížil predaj tlačených médií vo všetkých krajinách. Napríklad vo Francúzsku klesol predaj na polovicu, na Ukrajine prestávajú vychádzať celoštátne denníky, niektoré britské lokálne noviny prestali úplne vychádzať. 10:31 Elton John chystá benefičný koncert pre obete pandémie Covid-19 Benefičný koncert "z obývačiek" pre ľudí zasiahnutých pandémiou choroby COVID-19 pripravuje na tento víkend britský spevák Elton John. Okrem neho majú v nedeľnej hodinovej show vysielanej z domovov jednotlivých účastníkov účinkovať aj americké hviezdy.
Zdroj: Sky News
09:41 DATART umožní prednostný výdaj objednávok seniorom Značka DATART reaguje na aktuálnu situáciu a opatrenia vlády. Seniorom umožní prednostné vyzdvihnutie objednávok na výdajných miestach. Po dohode so zákazníkom prispôsobí termín osobného odberu času.  DATART nahradil svoje maloobchodné predajne na území Slovenska výdajnými miestami, kde si môžu zákazníci za prísnych bezpečnostných opatrení vyzdvihnúť svoje eshopové objednávky. V najbližších dňoch pribudnú ďalšie výdajne. Zákazníci majú navyše tovar skladom pripravený na výdajni o 60 minút od vytvorenia objednávky. 09:32 Pomôžme čeliť sociálnym dopadom krízy, apelujú firemné nadácie a nadačné fondy Prispieť k zmierňovaniu aktuálnych dopadov chcú aj spoločensky zodpovedné firemné nadácie a nadačné fondy združené v Asociácii firemných nadácií a fondov (ASFIN). Prijali preto Vyhlásenie k poskytovateľom a príjemcom finančných prostriedkov. 08:37 Aké údaje o nás získa vláda od operátorov? Nový zákon o niektorých mimoriadnych opatreniach v súvislosti so šírením choroby Covid-19 umožní Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) zbierať a spracovávať údaje o obyvateľoch z mobilných telefónov, a to aj bez ich súhlasu. Štát bude mať od telekomunikačných zariadení takzvaný hromadný prístup iba k anonymizovaným údajom, pomocou ktorých vie sledovať mobilitu obyvateľstva. K neanonymizovaným údajom štát hromadný prístup nepovoľuje, bude sa využívať iba v prípade špeciálnej potreby. 08:19 Oteckovia nateraz končia Zastavenie výroby ohrozilo aj denný seriál Oteckovia. Televízia Markíza spočiatku začala s natočenými časťami šetriť, no napokon ich definitívne sťahuje z vysielania. „Budúci týždeň budú odvysielané posledné nakrútené diely seriálu Oteckovia,“ potvrdil pre Stratégie Lukáš Kočišek, PR manažér televízie. Poslednú epizódu pred nútenou prestávkou odvysiela Markíza budúci týždeň.
Zdroj: TV Markíza
07:58 Máme pripravených viacero krízových scenárov, hovorí šéf Markízy Mimoriadna situácia zasiahla televízie na začiatku silnej jarnej sezóny. Zmierňovanie tvrdých opatrení nastane pravdepodobne až s nástupom letnej sezóny. Ako dlho sú televízie pripravené vysielať v krízovom režime? Ako pocítia dopad mimoriadnych opatrení? Ako ovplyvní celkové ochromenie ekonomiky ich fungovanie po skončení mimoriadnych opatrení? Aj to sme sa opýtali Matthiasa Setteleho, generálneho riaditeľa skupiny Markíza. 16:39 Red Bull TV odomyká dobrodružné dokumenty Zadarmo a bez registrácie si môžete užiť prístup k stovkám dobrodružných filmov a sérií. Všetky sú k dispozícii s anglickými titulkami, niektoré majú aj českú verziu titulkov. Stačí si stiahnuť aplikáciu Red Bull TV a sledovať. 
Zdroj: Mission To The Edge Of Space- foto
15:53 Unilever pomáha komunitám zasiahnutých koronavírusom Spoločnosť Unilever tento týždeň oznámila širokú škálu opatrení, ktorými podporuje boj proti pandémii koronavírusu (Covid-19). 
Zdroj: Unicef
  • Dary vo forme mydiel a dezinfekčných prostriedkov vo výške najmenej 50 miliónov eur pre tzv. akčnú platformu Svetového ekonomického fóra (WHO). Tá podporuje medzinárodné zdravotnícke organizácie, ktoré významne pomáhajú so súčasnou situáciou.

  • Unilever prispôsobí svoje existujúce výrobné linky tak, aby produkovali viac dezinfekčných prostriedkov, ktoré budú vhodné pre využitie v nemocniciach, školách a ďalších inštitúciách.

  • Unilever aktívne pomáha aj na Slovensku. Dezinfekčnými produktmi značiek Savo, Domestos a Cif zatiaľ podporil viaceré väčšie aj menšie organizácie v miestach, kde pôsobí, najmä domovy pre seniorov.

  • Veľkým objemom potravín značiek Hellmann 's, Knorr a Lipton, slovenský Unilever obdaruje Potravinovú banku Slovensko, ktorá potraviny ďalej distribuuje charitatívnym organizáciám alebo priamo ľuďom v núdzi, vrátane seniorov.
15:35 RTVS pripravila špeciálne športové vysielanie na Trojke Od budúceho týždňa prinesie Trojka sériu archívnych záznamov najväčších úspechov a zaujímavých momentov slovenských športovcov, tak na reprezentačnej, ako aj na klubovej úrovni.
Zdroj: TASR
15:25 Seď doma a počúvaj. Fun rádio a Martinus prinášajú čítanie detektívky V tomto neľahkom období je dôležité, aby sme sa čo najviac zdržiavali doma. Fun rádio sa preto spojilo s kníhkupectvom Martinus a od piatka 27. marca do 12. apríla bude vysielať každý večer audioknihu. 10:47 Desiatky televíznych staníc sa zapojili do spoločnej iniciatívy. Zostaňte doma, odkazujú divákom Vo väčšine Európy si boj proti koronavírusu dočasne vyžaduje zodpovedný spôsob života. Svoje domovy by sme mali opúšťať, len ak je to absolútne nevyhnutné. Od stredy 25. marca sa preto všetky televízne stanice spoločnosti AMC zapájajú do iniciatívy „ZostaňteDoma“.
Zdroj: Shutterstock
09:50 Férová nadácia O2 prispeje na projekty zamerané na online vzdelávanie Nadácia spoločnosti O2 podporuje iniciatívy a projekty zamerané najmä na inovatívne vzdelávanie, ktoré využíva kreatívne a netradičné metódy a zároveň podporuje aj rozvoj kritického zmýšľania mladej generácie. „Teraz, keď boli školy nútené zatvoriť svoje dvere a výučba sa zo dňa na deň presunula do našich domovov, chceme sa vo Férovej nadácii rýchlo prispôsobiť vzniknutej situácii a ponúknuť riešenia tam, kde je to najviac potrebné. Všetkých nás táto situácia zastihla nepripravených, systém výučby nevynímajúc. Rozhodli sme sa podporiť sumou 50 000 EUR také online platformy, iniciatívy, či projekty, ktoré otázku digitálneho vzdelávania na diaľku riešia koncepčne a systematicky. Predovšetkým podporíme tie riešenia, ktoré budú celoslovensky aplikovateľné a poslúžia tým čo najširšej skupine,“ hovorí Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2 Slovakia zodpovedná za Férovú nadáciu. „V rámci grantu O2 Digitálna škola radi privítame aj také projekty, ktoré úspešne aplikujú riešenia z biznisu alebo z práce z domu a vedia ich zužitkovať aj v oblasti digitálnej výučby. Budeme radi, ak príde čo najviac projektov, a to nielen takých, ktoré sa venujú digitálnemu vzdelávaniu detí, ale ktoré pomáhajú aj učiteľom adaptovať sa na nové podmienky online vzdelávania a naučia ich, ako s deťmi najefektívnejšie pracovať aj na diaľku,“ hovorí Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 Slovakia a predseda správnej rady Férovej nadácie O2. 08:39 Odložené olympijské hry zasiahnu stovky spoločností Kvôli odloženiu olympijských hier v Tokiu z tohtoročného leta na budúci rok musia svoje plány na túto najväčšiu marketingovú akciu prehodnotiť stovky spoločností z celého sveta. Najviac však toto opatrenie postihne 66 japonských sponzorov 17:51 RTVS rozšíri vysielanie Školského klubu. Bude trvať hodinu a pol a prinesie aktivity aj pre žiakov 2. stupňa. https://bit.ly/3alq6X4 17:41 Nový portál pre žiakov a rodičov. Pripravili ho mimovládne organizácie s ministerstvom školstva
Zdroj: ucimenadialku.sk
​Od dnes je sprístupnený web ucimenadialku.sk ktorý vznikol v spolupráci viacerých mimovládnych organizácií a rezortu školstva. Poslúži ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách v čase mimoriadneho stavu.
17:35 Poštová banka upravuje otváracie hodiny S účinnosťou od štvrtka 26. marca 2020 bude väčšina pobočiek Poštovej banky otvorená päť hodín denne. V čase od 9:00 hod. do 10:00 hod.budú pobočky k dispozícií klientom vo veku nad 65 rokov.  V čase od 10:00 hod. do 14:00 hod. budú pracovníci k dispozícií ostatným klientom. Výnimkou je streda, kedy si seniori budú môcť vybaviť potrebné finančné úkony v pobočkách Poštovej banky v čase od 11:00 hod. do 12:00 hod. V strede týždňa vychádza banka v ústrety i pracujúcim klientom, pre ktorých budú pobočky otvorene poobede, v čase od 13:00 hod. do 17:00 hod. Ďalšími výnimkami sú pobočky v OC VIVO! v Bratislave a v OC Eperia v Prešove, pobočka Košice 1 (pobočka Dargov, Štúrova 1) a Nitra 1 (Štefánikova trieda 65), ktoré budú otvorené iba v poobednom čase od 13:00 hod. do 17:00 hod., a to bez vyhradeného času pre seniorov. Pobočky na Sládkovičovej 1 v Nitre, Toryskej 3 v Košiciach a na Hlavnej 54 v Prešove budú počas všetkých pracovných dní otvorené v čase od 9:00 hod. do 14:00 hod. Aj na týchto miestach je jedna hodina denne, od 9:00 hod. do 10:00 hod. vyhradená pre klientov nad 65 rokov. Pobočky Poštovej banky zostanú cez víkend zatvorené. 15:38 Slovnaft začína s výrobou vlastnej dezinfekcie Spoločnosť VÚRUP, člen skupiny SLOVNAFT, začal v marci s výrobou vlastnej dezinfekcie na ochranu pred šírením koronavírusu. Jej názov je SLOVNAFT HYGI Fluid. 15:25 BUDIŠ zabezpečuje pitný režim Spoločnosť BUDIŠ sa rozhodla, že sa okrem zásob pitného režimu do karanténnych centier a policajtom na kontrolných hraničných priechodoch postará o pitný režim všetkých operátorov tiesňových liniek 112, 150 a 155, ktoré sa nachádzajú v 8 krajských mestách na Slovensku. 15:10 Slovak Telekom zmenil názov mobilnej siete Operátor sa tak rozhodol reagovať na situáciu s ochorením COVID-19. Aktuálne tak zvolil namiesto názvu mobilnej siete "TELEKOM SK" práve výzvu "T-ZOSTANTE DOMA" 13:08 Nové aktivity Slovak Telekomu Telekom informuje o aktivitách, ktoré zabezpečil pre rodičov, mladých ľudí a učiteľov:

  • Pre Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VUDPaP) zriadil bezplatnú krízovú Zelenú linku na čísle 0800 864 883. Tá je k dispozícii rodičom, pedagógom, či tínedžerom v krízových situáciách, ktoré si vyžadujú radu sociálneho mediátora, prípadne psychologickú a špeciálno-pedagogickú intervenciu.
  • Podporil internetovú linku dôvery pre mladých IPčko, v ktorej psychológovia pomáhajú anonymne prostredníctvom chatu a emailu mladým ľuďom riešiť ich problémy. Poradňa v týchto dňoch zaznamenala oproti bežnej prevádzke až štvornásobný nárast počtu kontaktov.
  • Podporil Inšpiratívne webináre pre učiteľov, ktoré organizujú Komenského inštitút a Učiteľ Slovenska.
O benefitoch, ktoré ponúkajú operátori Orange a O2 sme informovali v priebehu minulého týždňa.    
12:46 Staré databázy a irelevantné informácie. Marketéri emailami zahlcujú spam Objem rozoslaných komerčných emailov vzrástol vo svete o viac ako 30 percent. Všetky spoločnosti sa podľa riaditeľa Mailkit Jakuba Olexa snažia rozosielať emaily o koronavíruse, 99 percent z nich však obsahuje len irelevantné uistenia s nulovou pridanou hodnotou pre koncového príjemcu.  11:39 Facebooku klesajú príjmy z reklamy, ale rastie aktivita používateľov Sociálna sieť Facebook oznámila, že kvôli koronavírusu zaznamela v niektorých krajinách pokles dopytu po reklamách. Uviedla tiež, že používatelia využívajú platformu viac. Ukázalo sa to na 50 percentnom náraste počtu poslaných správ a zvýšenej aktivite v skupinách.  10:47 Kvalita videí na YouTube bude nižšia
Zdroj: Adage
Platforma YouTube pred niekoľkými dňami na žiadosť Európskej komisie znížila na území krajín EÚ kvalitu videí. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu oznámila, že sa rozhodla opatrenie rozšíriť na celý svet.  
08:43 RTVS reaguje na otvorený list predsedu Združenia samosprávnych krajov Predseda SK8 Viskupič v otvorenom liste vyzval riaditeľa RTVS, aby zabezpečil dôsledné dodržiavanie verejnoprávnosti ako základu existencie RTVS prostredníctvom pravidelného informovania verejnosti o dianí vo všetkých krajoch. RTVS reaguje, že napriek súčasnej náročnej situácii, ktorá si vyžiadala rozdelenie spravodajského tímu do menších zmenných skupín, pripravuje oveľa väčší objem spravodajského vysielania v rámci služby verejnosti. 16:34 VÚB venuje reklamný priestor v televízii Iniciatíva #KtoPomozeSlovensku dostane reklamný čas, ktorý VÚB banka pôvodne nakúpila pre svoje reklamné kampane. Zároveň tak aj možnosť osloviť čo najširšiu verejnosť, aby sa k iniciatíve pripojila. 15:01 AVON ruší pochod za zdravé prsia Kozmetická spoločnosť AVON oznamuje, že júnový 12. ročník AVON POCHODU ZA ZDRAVÉ PRSIA sa ruší. Akonáhle to bude možné, firma zverejní náhradný termín. 12:35 Pornhub chce, aby ľudia dodržiavali karanténu Spoločnosť preto oznámila, že poskytne prémiový obsah všetkým divákom, ktorí sa rozhodnú pre pozeranie videí pre dospelých. Kampaň s názvom Pomôž zastaviť šírenie epidémie má pomôcť udržať ľudí doma a tak aspoň čiastočne zamedziť šíreniu koronavírusu. 12:06 Potraviny budú v nedeľu zatvorené, seniori budú mať svoje otváracie hodiny O nových mimoriadnych opatreniach informoval premiér Igor Matovič. Okrem nových otváracích časov a hodinách vyhradeným pre seniorov platí aj povinnosť nosiť ochranné rúška. Od konca marca sa bude pri vstupe zákazníkom merať tiež teplota. 12:03 RTVS a SND sú najväčšie výzvy, hovorí nová ministerka kultúry Milanová za priority na najbližšie obdobie považuje zvládnutie nového koronavírusu, ktorý prestupuje všetky oblasti života. "Ďalej tu máme výzvy ako SND či RTVS, to sú asi najväčšie výzvy z tých najbližších," dodala. 10:27 Kostýmy pre hercov darujú nemocniciam Výrobné štáby viacerých seriálov z lekárskeho či záchranárskeho prostredia sa rozhodli darovať tvárové masky a rúška, rukavice či oblečenie lekárom a zdravotníkom, ktorí ich majú v čase epidémie nového druhu koronavírusu nedostatok.
Zdroj: ABC / Klinika Grace
07:37 Piešťanské pivovary sa spojili. Z piva vyrobili dezinfekciu Dva piešťanské pivovary sa spojili a našli novú možnosť uplatnenia svojich výrobkov. Pálenici poskytli svoje pivo, aby z neho vypálila alkohol určený na výrobu dezinfekcie a rozdali ju tým, ktorí ju najviac potrebujú. 17:17 McDonald's zabezpečuje stravu záchranárskym zložkám Spoločnosť McDonald´s zabezpečuje celodennú stravu pre 25 príslušníkov pohraničnej kontroly. V aktuálnej situácii za sprísnených opatrení ide o 22 prevádzok po celom Slovensku, kde McDonald‘s obsluhuje prostredníctvom McDrive. 
Zdroj: McDonalds
16:19 Rekordne sledovaná SuperStar a Hniezdo
Zdroj: RTVS, TV Markíza
​Superstar a Hniezdo sa stali najsledovanejšími nespravodajskými programami týždňa. Najvyššie priečky si stále drží spravodajstvo a vysokú sledovanosť majú aj politické diskusie venované aktuálnej situácii súvisiacej s novým koronavírusom..
15:05 Alza začala predávať trvanlivé potraviny Alza do svojej ponuky pridáva trvanlivé potraviny. Zatiaľ je možné objednať ich iba v Českej republike, avšak spoločnosť uviedla, že pracuje na tom, aby to bolo možné aj na Slovensku.  12:43 Aj digitálne agentúry čelia výzve, akú ešte nezažili. Zároveň majú odkaz pre klientov Slovenské digitálne agentúry ohlásili prepady tržieb v úrovniach od 10 percent do 50 percent za jediný týždeň. Rozptyl závisí  od typu a charakteru služieb konkrétnej digitálnej agentúry. Drvivá väčšina sa však zhodla na prepade o 20-30 percent, čo je v rámci týždňového obdobia extrémne číslo. Asociácia digitálnych a marketingových agentúr (ADMA) okamžitý výpadok vyčíslila  do výšky 6,5 milióna eur. 12:18 DATART a Hej.sk otvorili deväť výdajní na Slovensku Zákazníci, ktorí si objednajú tovar z e-shopu DATART-u a Hej.sk si môžu tovar vyzdvihnúť už na deviatich výdajných miestach na Slovensku.  Značky reagujú na opatrenia vlády, ktorá nariadila zatvorenie maloobchodných predajní so spotrebnou elektronikou.  Tovar je možné objednať priamo domov alebo na výdajné miesto. "V reakcii na aktuálne dianie a enormný nárast počtu online objednávok sa nám v priebehu posledných dní podarilo otvoriť deväť  výdajných miest na území Slovenska, kde si môžu zákazníci vyzdvihnúť objednávky aj osobne," hovorí Sabina Boudová, marketingová manažérka DATART-u a Hej.sk. Osobný odber môžu využiť zákazníci v Bratislave, Prešove, Košiciach, Trenčíne, Poprade, Banskej Bystrici, Nitre a v Žiline. V hlavnom meste fungujú aktuálne dve výdajné miesta. Tovar dostupný na výdajniach dokážu zamestnanci vyskladniť do 60 minút od jeho rezervácie na webe. 12:14 Tesco mobile dobíja kredit Operátor Tesco mobile v reakcii na aktuálnu situáciu pridáva zákazníkom s predplatenými kartami 20 percent bonusového kreditu navyše. Bonus je plošný a získavajú ho automaticky všetci zákazníci pri dobitiach kreditu až do 5. apríla 2020. „Z prevádzkových dát vieme, že naši zákazníci potrebujú v tomto období udržiavať intenzívnejší telefonický kontakt s blízkymi, chceme im preto aj týmto spôsobom pomôcť zostať v spojení,“ hovorí Jan Semotán, general manager Tesco mobile pre ČR a SR. 12:06 Značky menia logá Coca-Cola a brazílsky McDonald's sa rozhodli dočasne pozmeniť svoje logo. Reagujú tak na aktuálnu situáciu šírenia koronavírusu. Vizuálmi a zmenami v ikonickým logách apelujú na ľudí, aby sa nestretávali a radšej vydržali istý čas oddelení. 
Zdroj: Stratégie
10:01 Eventovka SpicyBrown spúšťa v čase krízy nový brand V situácii, ktorá zasiahla trh, sa firmy mobilizujú. Každý deň prichádzajú nové nápady a riešenia, ktorými nahrádzajú alebo dopĺňajú svoj pôvodný biznis model. Eventová agentúra svoje autá, sklady a dlhodobých dodávateľov využíva na donáškou potravín priamo domov.
Zdroj: potravinyonline.sk
09:18 Ako poznačí žurnalistiku koronavírus - prvé odhady Prvé odhady o tom ako poznačí koronavírus žurnalistiku priniesla Medzinárodná asociácia spravodajských médií. Z jej výskumu vyplýva, že až 62 percent vydavateľov ráta s náhlym poklesom príjmov z reklamy. 14:51 Potravinári žiadajú krízový štáb o zatvorenie obchodov na jeden deň v týždni Obchodníci, potravinári a poľnohospodári sa obrátili na Ústredný krízový štáb SR so spoločnou žiadosťou. Navrhujú, aby krízový štáb vymedzil jeden deň v týždni počas trvania mimoriadneho stavu na Slovensku, kedy by boli zavreté všetky obchody vrátane predajní s potravinami a drogériou.
Zdroj: Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora
13:19 Kaufland, Lidl a Billa zavádzajú ďalšie ochranné opatrenia Kaufland, Lidl a Billa v záujme ochrany zdravia svojich zamestnancov a zákazníkov budú v najbližších dňoch inštalovať ochranné plexisklá pri pokladniach, ktoré zabránia priamemu kontaktu pokladníkov so zákazníkmi. Na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti v pokladničnej zóne budú upozorňovať zákazníkov nálepky na zemi. 12:29 POMÔŽ SUSEDOVI s Táňou Pauhofovou a Jánom Koleníkom
Zdroj: pomozsusedovi.sk
Kampaň POMÔŽ SUSEDOVI ponúka ľuďom návod, ako ponúknuť seniorom pomoc, predovšetkým zabezpečenie nákupov či vyzdvihnutie liekov. Tvárami kampane sú herci Táňa Pauhofová a Ján Koleník.
10:41 Tieto nástroje vám pomôžu prejsť na homeworking Ak hľadáte rady, ako nastaviť firemné procesy na homeworking, tento článok vám môže pomôcť. Agentúra a3boot vám predstaví tie, ktoré reálne používa na riadenie projektov aj na komunikáciu. Sú vhodné na prácu z domu a fungujú aj v neplatenej verzii. 17:43 O2 Analytics: Počet hovorov stúpol o 10%, dátová prevádzka o štvrtinu Mimoriadna situácia na Slovensku vzhľadom k šíreniu koronavírusu a opatrenia, ktoré k nej patria, majú značný dopad aj na slovenských operátorov, predovšetkým na vyťaženosť ich sietí. „V poslednom týždni evidujeme značný nárast prevádzky, ktorá sa blíži najexponovanejším obdobiam v roku. Mimoriadna situácia na Slovensku sa premietla do nárastu volaní, ktorých počet stúpol až o 10%,“ hovorí Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2 Slovakia. Podľa O2 si ľudia volajú nielen častejšie, ale aj dlhšie, čo je pravdepodobne spôsobené nárastom pracovných hovorov pri práci z domu, ale aj vyšším počtom súkromných hovorov. „Podľa štatistík sa priemerná dĺžka hovoru za posledný týždeň predĺžila zhruba o tretinu a až o štvrtinu narástla aj dátová prevádzka v našej sieti. Podobný trend sme zaznamenali aj pri našom Internete na doma, a to najmä v množstve odosielaných dát a predovšetkým vo večerných hodinách,“ dopĺňa Tereza Molnár.
Zdroj: O2
„Nakoľko mnoho ľudí pracuje z domu, je toto obdobie na správu sietí náročnejšie, keďže sieťová prevádzka je  výrazne väčšia ako v inom období a pripomína najvyťaženejšie obdobia v roku. Kapacitu našej siete neustále navyšujeme, aby sa predišlo prípadným problémom v prevádzke, pričom momentálne sme dostatočne pripravení aj pre prípad ďalšieho nárastu objemu dátovej prevádzky,“ uzatvára Molnár.
17:36 Pomocnú ruku podala aj Budiš Poskytla zadarmo dvojtýždňovú zásobu pitného režimu občanom do karanténnych centier a policajtom na kontrolách hraničných priechodov. 
Zdroj: Budiš
15:48 RTVS sprístupnila rozhlasový Archív extra pre deti Rozhlasový Archív extra uľahčí deťom učenie či spríjemní trávenie času. Na jednom mieste ponúka stovky rozprávok, rozhlasových hier, fíčrov, čítaní na pokračovanie, seriálov a relácií s množstvom informácií. 14:28 Aprílové tipy HBO: Vtedy v Hollywoode, Lego príbeh 2 či Bludné kruhy Všetci trávime pre mimoriadne opatrenia proti šíreniu ochorenia spôsobeného koronavírusom tieto dni najmä doma. Prinášame vám preto tipy na filmové a seriálové hity, ktoré  v apríli uvedie HBO a HBO Go. V článku nájdete aj marcové premiéry. Operátori teraz ponúkajú dáta navyše, zákazníci O2 majú celý mesiac HBO Go zadarmo, tak si niečo nájdite :-)
Zdroj: Itafilm / Vtedy v Hollywoode
14:03 Po Netflixe zakročil aj YouTube Spoločnosti sa snažia pomôcť aj pri zvládaní požiadaviek na dátovú prevádzku v Európe. K Netflixu sa pripojila aj platforma YouTube. Agentúre Reuters potvrdila, že v krajinách Európskej únie na istý čas nastaví predvolenú kvalitu videa na štandardnú.  13:55 HOPIN odteraz môžete využiť na doručovanie či rozvoz Po novom môžete HOPIN aplikáciu využiť aj ako doručovaciu službuHOPIN KURIÉR alebo rozvoz jedla, dokonca aj na nákup základných potravín – nákup a jeho doručenie. Služby sú určené pre bežných aj firemných zákazníkov.  Výhodou spolupráce pre spoločnosti je možnosť spárovať aplikáciu HOPIN s e-shopom (alebo naopak) a v rámci objednávky si zákazník zvolí preferovaný spôsob dopravy, podľa toho či chce tovar ihneď alebo na konkrétny čas (časová obj.). Táto funkcionalita zrýchli doručovanie tovarov.
Zdroj: Hopin
13:50 Heureka dočasne ruší nákup na dobierku a v hotovosti Nakupovanie online je v súčasnej dobe jedným z najbezpečnejších spôsobov ako si zaobstarať tovar. Na základe odporúčaní spojenými so zamedzením šíreniu vírusu COVID-19 však Heureka obmedzuje možnosti nákupu na dobierku a platby v hotovosti pri nákupe cez Heureka Košík a nabáda k tomu aj ostatné e-shopy. Zákazníci majú stále možnosť zaplatiť za zakúpený tovar kartou online alebo bankovým prevodom. 12:38 Netflix znižuje v krajinách EÚ kvalitu videí Európska komisia požiadala americkú platenú televíziu Netflix o zníženie kvality videí. Snaží sa tak odľahčiť zaťaženie na infraštruktúru a sprístupniť stabilné pripojenia na internet všetkým Európanom. 
Zdroj: Netflix
11:35 Zostaň zdravý. Mobilná aplikácia vás upozorní na nakazených ľudí vo vašej blízkosti
Zdroj: ZostanZdravy.sk
​Aplikácia Zostaň zdravý umožňuje ľuďom, aby sa lepšie chránili pred šíriacim sa koronavírusom. Používateľov upozorní, že sa priblížili k pacientovi s pozitívnym testom
11:09 Vznikla iniciatíva na pomoc gastro podnikom Snahou projektu DomaJedz.sk je združenie čo najväčšieho počtu všetkých foriem donáškových služieb, ktoré sú zákazníkom k dispozícii aj počas núdzového režimu. 10:46 Na mimoriadnu situáciu reaguje aj operátor O2 Spoločnosť O2 sa rozhodla ponúknuť svojim zákazníkom niekoľko výhod k zlepšeniu podmienok na prácu z domu alebo trávenie voľného času. 08:31 Odhaliť zdroj nákazy je rovnako náročné ako nájsť zdroj vĺn v mori
Podľa vedcov jediným spôsobom, ako zastaviť epidémiu, je pochopiť ľudskú mobilitu. Tejto téme bol už v roku 2015 venovaný dokument Záblesky.
22:00 Matovič, Sulík a Žiga v nedeľnej diskusii Na telo S moderátorom Michalom Kovačičom budú diskutovať o plánoch novej vlády v súboji so šíriacim sa novým koronavírusom aj o opatreniach na zmiernenie následkov pandémie. 19:56 Koronavírusu podľahla aj Eurovízia
Zdroj: Eurovisionworld.com
​Tohtoročný 65. ročník Eurovízie sa mal konať v rotterdamskej Ahoy aréne od 12. do 16. mája.
18:31 Európske rádiá vyjadrujú spolupatričnosť V piatok o 8:45 zahrajú európske rádiá rovnakú pesničku You´ll Never Walk Alone (Nikdy nebudeš kráčať sám) od skupiny Gerry & the Pacemakers. Do aktivity na podporu úsilia na zastavenie šírenia koronavírusu sa zapojili aj rádiá RTVS.
#neverwalkalone
17:38 Galavečer OTO je kvôli koronavírusu zrušený
Zdroj: Ocenenie OTO
​Galavečer ankety Osobnosť televíznej obrazovky (OTO) sa neuskutoční v plánovanom termíne, v sobotu 4. apríla. Slávnostné vyhlásenie výsledkov posúva organizátor na najbližší možný termín.
15:40 Nákupné hodiny pre seniorov zaviedla aj Billa Seniorom odporúča navštíviť svoje predajne v ranných hodinách. 15:02 Obeťou koronavírusu je aj časopis Playboy Jedna z najznámejších svetových publikácií oznámila, že odstavuje tlač periodika a jarné vydanie, ktoré vychádza tento týždeň, je posledné za rok 2020. 13:13 Legitímne príspevky označil Facebook ako spam Články a príspevky zahraničných médií označil včera Facebook a Instagram ako spam. Išlo však o legitímne články týkajúce sa aj koronavírusu.  Spoločnosť chybu pripisuje presunu zodpovedných na home office. Problém mal podľa nich veľmi nešťastné načasovanie. 12:43 Markíza dnes odvysiela ďalší špeciál o koronavíruse Relácia hlbšie rozoberie modely týkajúce sa šírenia koronavírusu na našom území. Diskutovať budú medicínski experti aj psychológ. 11:50 "Moje video bolo strašné." Majiteľ cestovky Bubo otočil, svoju chybu chce odčiniť Majiteľ cestovky Bubo sa v novom videu ospravedlňuje ľuďom. Za svoje chyby vyvodil dôsledky a oznámil, že odstupuje z mediálneho priestoru a jeho miesto zaujmú jeho spolupracovníci.
Zdroj: YouTube Bubo
11:33 Slovak Telekom s výhodami pre zákazníkov Na mimoriadnu situáciu na Slovensku zareagoval aj Slovak Telekom. Zákazníkom ponúka množstvo benefitov: volanie na infolinky zdarma, nonstop online tlmočník pre nepočujúcich, nekonečné dáta aj na mesiac apríl či extra kredit.  09:24 Rádiohlavy za uplynulý rok sú rozdané
Zdroj: Radio_Head Awards 2019
​Rádio_FM vyhlásilo Rádiohlavy za rok 2019 netradičným spôsobom. Večeru dominoval Gleb.
08:36 Kaufland a Lidl zavádzajú nákupné hodiny pre seniorov Každý deň vyhradili  predajne Kaufland a Lidl čas medzi 13:00 a 14:30 na nákupy pre seniorov. Opatrenie prijali kvôli ochrane tej najohrozenejšej skupiny zákazníkov. Je na našej ohľaduplnosti, či ho budeme dodržiavať.
Zdroj: Reuters
08:01 Prieskum: Koronavírus mení aj mediálne správanie ľudí Strávený čas s médiami vzrástol z priemerne šesť a pol hodiny pred zavedením mimoriadnych opatrení na viac ako sedem hodín denne. V nedeľu 15. marca dosiahol maximum. Sledovanosť televízie stúpla na päť hodín v porovnaní s bežnými troma hodinami a 20 minútami denne. 19:12 Česká televízia spúšťa tretí kanál pre seniorov
Zdroj: Reuters
Česká televízia spúšťa v pondelok 23. marca nový kanál ČT3. Vysielať bude denne od 9:00 do 17:25. Programová ponuka sa bude vyskladaná zo zlatého televízneho fondu, magazínov a základného informačneho servisu.
15:57 Bistro.sk začína s novou aktivitou S cieľom pomôcť Slovákom lepšie zvládnuť aktuálnu situáciu, spúšťa donášková služba jedla na Slovensku novú službu, rozvoz núdzových potravinových a hygienických balíčkov. 15:07 Cannes Lions oficiálne odkladá Festival kreativity Pandémia koronavírusu sa šíri po celom svete. Spoločnosť Cannes Lions sa preto rozhodla, že v júni tohto roku sa na juhu Francúzska medzinárodný festival kreativity konať nebude. Udalosť sa pravdepodobne uskutoční v októbri. 
14:56 Amazon hľadá 100 000 nových zamestnancov Amazon plánuje v USA najať 100 000 pracovníkov do skladov a dodávok. V čase koronavírusu sa totiž ľudia obracajú na online nákupy bezprecedentným tempom. Od apríla firma zvyšuje mzdu aktuálnym zamestnancom v USA a Kanade o dva doláre. Zvýšenie mzdy v spoločnosti Amazon plánuje aj Veľká Británia.  Alza tiež hlási zvýšenie predajov o stovky percent. Množstvo nákupov prirovnáva k predvianočnému obdobiu.  14:19 Celoročný rekord opäť prekonaný Záujem obyvateľstva o aktuálne informácie v čase pandémie koronavírusu každým dňom rastie. Večerné spravodajské relácie televízie Markíza prekonávajú ďalšie rekordy. Počasie sa priblížilo k hranici 900-tisíc divákov.
Zdroj: TV Markíza
13:00 COOP Jednota: Potravín je dostatok, zákazníkov prosíme o ohľaduplnosť a nosenie rúšok COOP Jednota denne zásobuje 2 100 predajní až v 1 437 slovenských obciach a mestách. Reťazec prosí zákazníkov o ohľaduplnosť, nakupovanie s mierou a disciplinovanosť v záujme ochrany zdravia seba aj personálu. "Rád by som ubezpečil našich zákazníkov, že potravín je dostatok. Ako najväčšia maloobchodná sieť si uvedomujeme svoju obrovskú zodpovednosť, v našich skladoch postupne výrobky dopĺňame a následne nimi predajne zásobujeme,“ hovorí Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko. 12:51 Na Slovensku začne vysielať spravodajský kanál Corona Virus Info TV Celodenný program v IPTV sieťach spoločnosti ANTIK Telekom bude obsahovať neustále aktualizované informácie. 12:31 Facebook pomôže malým podnikom po celom svete Spoločnosť Facebook sa podieľa na poskytovaní pomoci podnikom, na ktoré sa vzťahuje program Covid 19. Grant vo výške 100 miliónov dolárov poskytne 30 000 malým podnikom v 30 krajinách po celom svete. 11:27 Dnes večer vyhlásia víťazov Rádiohláv Hoci slávnostné udeľovanie bolo zrušené pre zavedené preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu, výsledky prinesie Rádio_FM naživo o 19:00, rovnako cez stream na webe radiohlavy.sk. 10:09 Televízni a filmoví tvorcovia sú bez práce V otvorenom liste žiadajú o pomoc vládu. Signatármi výzvy sú významné osobnosti slovenskej kultúry a profesné organizácie a združenia.
Zdroj: Wandal Production
10:03 Orange ponúka zákazníkom benefity Orange si uvedomuje dopady aktuálnej situácie. Pre zákazníkov si pripravil tri výhodné benefity, ktoré si môžu dnes aktivovať.  09:08 Účastníci šou Big Brother doteraz o koronavíruse vôbec netušili Obyvatelia luxusnej vily žili až do včerajšieho večera v blaženej nevedomosti. 08:37 Spolu HO porazíme Agentúra MARK BBDO vytvorila vizuál, ktorým ďakuje tým, ktorí majú home office a aj tým, ktorí ho mať nemôžu, pretože sú v momentálnej situácií pre Slovensko potrební.   07:32 Prieskum: Iba pätina Slovákov pracuje z domu Prieskum agentúry Ipsos bol realizovaný  v dňoch 12. - 16. 3. pomocou online zberu dát. Súbežne bol realizovaný aj v Českej republike.
Zdroj: Pixabay
17:16 6 krokov, ako zvládnuť aktuálne obdobie a vyťažiť z neho maximum Toto obdobie sa vôbec na prvý pohľad nejaví ideálne. Vždy však záleží len na vašom postoji, ako sa k udalostiam postavíte. Vytvorte si akčný plán.
Zdroj: Ján Dubnička PPC (ICF) a Team SATISFACTORY
17:10 Sledovanosť televízií sa drží na rekorných číslach Celospoločensky náročná situácia v súvislosti so šíriacou sa pandémiou koronavírusu naďalej výrazne zvyšuje divácky záujem o aktuálne informácie. Televízne noviny mali opäť viac než 800-tisíc divákov. 15:29 Spektrum pomôže školákom. Čoskoro odštartuje seriál Brutálna veda Televízna stanica Spektrum tiež pomôže školákom, ktorí kvôli pandémii koronavírusu nemôžu chodiť do školy. Od pondelka 22. marca uvedie každý deň o 9:00 jednu epizódu zo seriálu Brutálna veda. V jednotlivých častiach Brutálna fyzika, Brutálna chémia, Brutálna biológia a Brutálna história prinesie zaujímavé a užitočné informácie. Zároveň už od dnes nájdete jednu epizódu aj na YouTube a Facebooku televízie.
Zdroj: TV Spektrum
15:12 RTVS spúšťa novú reláciu Školský klub Na obrazovky Dvojky pribudne od stredy 18. marca nová interaktívna relácia pre malých školákov. Zábavnou formou sa v nej počas 45 minút dozvedia množstvo nových poznatkov.
Zdroj: Archív HN
14:01 Televízia JOJ neodvysiela šou Zlatá maska Vzhľadom na aktuálnu situáciu upravila televízia JOJ od tohto týždňa svoj program. S týmito zmenami súvisí aj rozhodnutie neodštartovať očakávanú šou Zlatá maska. 13:54 Zrušili EURO 2020 Európska futbalová únia odložila pre koronavírus majstrovstvá Európy, ktoré sa mali hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v dvanástich krajinách na kontinente. Nový termín stanovila na leto 2021. Rozhodla o tom po utorňajšom krízovom rokovaní 55 členských krajín, zástupcov klubov i hráčov prostredníctvom videokonferencie v Nyone.
Zdroj: Reuters
13:27 Tauris Group zavádza telefonické objednávky aj zmeny vo výrobnom programe Tauris a RYBA Košice prijali niekoľko opatrení, vďaka ktorým zákazníci nakúpia s istotou a bezpečne. Okrem rozšírenia prísnych hygienických opatrení z výroby aj na ostatných pracovníkov a dodávateľov prijalo vedenie spoločnosti zásadné kroky s cieľom vylúčiť riziko prerušenia výroby v niektorom zo závodov. „Od marca pracujú výroby v závodoch Tauris a RYBA Košice v dištančných režimoch. Sú rozdelené na tri plne funkčné pracovné celky, ktoré sa vzájomne nestretnú. V prípade karantény jedného z nich sa nenaruší celkový chod a funkčnosť jednotlivých divízií,“ uvádza Richard Duda, generálny riaditeľ Tauris Group.   13:14 Markíza odsúva vysielanie Červených pások na neurčito
Pandémia koronavírusu spôsobila zastavenie výroby relácií, čo sa prejavuje na viacerých zmenách v programovej štruktúre. Nateraz sa rozlúčime aj s Červenými páskami.
Zdroj: TV Markíza
12:28 Televízie Markíza a Joj prinesú ďalšie mimoriadne relácie o koronavíruse Televízie Markíza a Joj aj dnes večer odvysielajú ďalšie mimoriadne relácie s dôležitými informáciami v súvislosti so šíriacou sa pandémiou koronavírusu.
Zdroj: TV Markíza
11:45 Alza hlási obrovský nápor Núdzový stav vyhlásený v Česku aj na Slovensku sa odráža aj na zložení nákupného košíka. Firemní zákazníci ale aj jednotlivci vo veľkom nakupujú vybavenie pre home office. Obrovská dopyt je v oblasti hygieny, zábavy či potrieb do domácnosti. Niektoré predaje rastú o stovky percent. 11:34 Zostať doma znamená zachrániť životy Spoluzakladateľ sociálnej siete Reddit Alexis Ohanian má odkaz pre tých, ktorí sa prechádzajú po Times Square uprostred globálnej pandémie. „Zostať doma znamená zachrániť životy“ svieti na billboardoch umiestnených na najnavštevovanejšom mieste v New Yorku. Na spodnej časti veľkoplošných obrazoviek je umiestnený aj odkaz #Flatten the curve, čo znamená vyrovnať krivku.  
Zdroj: Campaign
10:50 Popularita Pornhubu rastie Najznámejšia porno stránka zaznamenala v poslednom období vyššiu návštevnosť. Pripisuje to home office režimu, s ktorým súvisí aj zmena času, kedy diváci videá sledujú. 09:53 Kým spravíte deťom raňajky Rádio Devín prinesie každý deň ráno rozprávku pre najmenších. Digitálne Rádio Junior bude vysielať rozprávky Daniela Heviera.
Zdroj: Pinterest
08:25 RTVS vysiela ku koronavírusu celodenne, spustila aj nový web RTVS začala občanov nepretržite informovať o aktuálnom dianí v súvislosti s koronavírusom prostredníctvom rozšírených mimoriadnych správ a celodenných textových informácií na obrazovke (tzv. crawl). Spustila tiež nový web s informáciami a správami o koronavíruse.
Zdroj: RTVS
07:23 Vláda spustila web o koronavíruse Vláda SR spustila špeciálny web korona.gov.sk, kde sú všetky dôležité informácie k koronavíruse. Okrem počtu nakazených tam ľudia nájdu opatrenia počas núdzového stavu, informácie o doprave, obmedzeniach na hraniciach, ale aj informácie pre rodičov a študentov či pre zamestnancov a zamestnávateľov.
Zdroj: korona.gov.sk
22:41 Po respiračných prístrojoch ďalšia pomoc od VÚB banky Po prvej pomoci s nákupom respiračných prístrojov VÚB banka pomáha ďalej. Zapojila sa do projektu ktopomozeslovensku.sk. V prvej fáze banka poskytne 40 000 eur na nákup dezinfekčných prístrojov a iného lekárskeho vybavenia. 17:36 Živá mapa od Microsoftu Dcérska firma Bing spoločnosti Microsoft vytvorila živú mapu, pomocou ktorej môžeme sledovať počet prípadov COVID-19. Na mape je možné kliknúť na jednotlivé krajiny a získať ďalšie informácie o výskyte koronavírusu, v prípade USA je k dispozícii rozpis potvrdených prípadov podľa jednotlivých štátov. Údaje pochádzajú zo zdrojov ako Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), Americké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC). Živá mapa Univerzity Johns Hopkins je ale naďalej podľa viacerých zahraničných zdrojov jedným z najlepších zdrojov.  17:00 Všetci zamestnanci WPP majú home office Reklamná sieť WPP oznámila, že jej zamestnanci po celom svete pracujú podľa možnosti z domu. Správu oznámil generálny riaditeľ holdingovej spoločnosti Mark Read. Ide o viac ako 100 000 tisíc zamestnancov v približne 112 krajinách sveta. Mark Read je na čele spoločnosti od roku 2018, kedy na pozícii nahradil Martina Sorrella. Pod jeho vedením bola WPP najväčšou reklamnou sieťou sveta.
Zdroj: Adweek
16:00 Markíza odvysiela ďalšiu mimoriadnu reláciu Televízia Markíza odvysiela o 21:30 ďalšiu mimoriadnu reláciu v súvislosti so šíriacou sa pandémiou koronavírusu. Odborníci v nej budú diskutovať o pripravenosti nemocníc na prípadný nápor pacientov, zhodnotia aktuálnu bezpečnostnú situáciu a sprostredkujú aj opatrenia vlády pre firmy.
Zdroj: TV Markíza
14:05 Kozmix a Fenomény sveta pomáhajú rodičom. Ponúkajú bezplatný vzdelávací obsah pre školákov Kozmix a Fenomény sveta sú vzdelávacie portály, ktoré poznajú žiaci a učitelia zo stoviek škôl na Slovensku. Deťom ponúkajú množstvo zaujímavého a zábavného obsahu, s ktorým sa učenie stáva zážitkom a hrou. Teraz si môžu rozsiahle vzdelávacie materiály vyskúšať všetci žiaci a ich rodičia úplne bezplatne.
Zdroj: Kozmix
13:20 Televízie prepisujú svoje rekordy sledovanosti Vzhľadom na šíriacu sa pandémiu koronavírusu a zásadné preventívne opatrenia vyhlásené slovenskou vládou začali televízie operatívne zaraďovať do vysielania mimoriadne spravodajské relácie. Stretli s výrazným diváckym záujmom. Viaceré sú najsledovanejšími vo svojej histórii. 12:30 Vznikla iniciatíva Kto pomôže SLovensku? Skupina slovenských podnikateľov a firiem sa spojila, aby pomohli zlepšiť situáciu - a založili iniciatívu Kto pomôže Slovensku?. Za vyzbierané peniaze bude nakúpené zdravotnícke vybavenie - rúška, rukavice, celotelové obleky a čističky vzduchu - pre nemocnice, súkromné aj verejné zdravotnícke zariadenia, domovy sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov.
10:55 Mark Zuckerberg spustil zbierku pre WHO Prispievať je možné prostredníctvom Facebooku cez nástroj na darovanie, ktorý uľahčuje spôsob poskytnutia finančných prostriedkov. 10:46 09:30 Čo robia líderské značky v čase krízy?
Vzniknutá situácia môže trvať dlhší čas, možno mesiace. Na mnohé zmeny si zvykneme, na veľa z nich však musíme reagovať. Silné značky – firmy, organizácie aj osoby – hľadajú spôsob ako v čase neistoty a rýchlej zmeny podmienok nájsť a poskytnúť ľuďom istotu.
Zdroj: Generations
07:00 Filmové štúdiá pozastavili výrobu nových filmov. Produkciu ruší aj Netflix či Apple Súčasná situácia bude mať značný vplyv na zábavný priemysel a môže na roky zmeniť jeho ekonomický model. 20:15 Martinus prichádza s programom pre deti Známe osobnosti slovenského kultúrneho života budú čítať na Youtube kanáli kníhkupectva Martinusu deťom rozprávky. Prvú z knižky Gerda: Strach má veľké oči prečíta herečka Lujza Garajová-Schrameková. Rozprávky pre deti číta na Instagrame aj herečka Zuzana Fialová každý deň o 19:30.
Zdroj: Martinus
15:40 Televízia JOJ upravuje program. Obmedzuje Nový život, pridáva rodinné relácie
Zastavenie výroby relácií sa prejavuje na viacerých zmenách programu.
21:30 Eventové agentúry sú na pokraji kolapsu. Žiadajú vládu o pomoc Škody spôsobené rušením eventov a podujatí sa už vyšplhali na desiatky miliónov eur. O situácii v eventovej branži hovorí prezident asociácie Tomáš Ručkay.
Zdroj: Shutterstock
16:55 Keď sa nesmie do školy, škola príde domov Česká televízia spúšťa unikátny projekt pre žiakov základných škôl. Každý deň ich bude vyučovať prostredníctvom televíznej obrazovky.
Zdroj: Česká televize
15:30 Marketing na prahu pandémie V marketingu už vidíme, že šírenie vírusu ovplyvňuje, čo ľudia kupujú, ale aj čo, kde a ako firmy komunikujú. Keďže sa teraz vírus šíri exponenciálne - denne pribúda viac prípadov ako deň predtým - nie je možné zodpovedne predpovedať, akými rôznymi spôsobmi ovplyvní koronavírus náš biznis.
Zdroj: Basta digital
13:30 Operátori reagujú na vzniknutú situáciu. Ponúkajú programy zdarma Na aktuálne dianie na Slovensku v súvislosti s vyhlásením mimoriadneho stavu reagujú aj mobilní operátori Orange a Telekom. 13:30 RTVS bude prinášať mimoriadne spravodajstvo Mimoriadne správy v súvislosti s koronavírusom bude vysielať v spravodajských blokoch počas dňa. 12:45 Mimoriadna relácia Markízy sa stretla s rekordným záujmom Televízia Markíza operatívne zareagovala na potrebu ľudí byť informovaní. Vo štvrtok večer 12. marca odvysielala v hlavnom vysielacom čase mimoriadnu diskusnú reláciu o opatreniach v súvislosti so šíriacou sa nákazou koronavírusom. Moderátor Michal Kovačič v nej diskutoval s premiérom Petrom Pellegrinim a ministerkou vnútra Martinou Sakovou. Sledovalo ju až 743-tisíc divákov.
Zdroj: TV Markíza
09:00 Šéf Martinusu: „Dúfam, že idem urobiť najdrahšiu chybu v živote." Na aktuálnu situáciu reaguje zatvorením predajní, zamestnancom bude platiť plný plat. „Robíme to kvôli ich rodinám.“
Zdroj: HN/Peter Mayer
08:50 Spevák James Blunt odohral koncert v Hamburgu bez divákov Celý koncert mohli záujemcovia sledovať zadarmo naživo na internete.
Zdroj: lifeonstage.de
08:45 PornHub ponúkol Talianom obsah zadarmo Známa webová stránka s videami pre dospelých sa rozhodla pre zaujímavý marketingový ťah. Odôvodňuje to tým, že ľudia v karanténe sa nemusia nudiť.  07:00 Markíza obmedzuje Susedov a Oteckov Opatrenia proti šíreniu nákazy koronavírusom sa dotýkajú aj výroby televíznych relácií. Markíza si musí nakrútené epizódy šetriť.
Zdroj: TV Markíza
10:15 Facebook zakázal reklamu na rúška Nedostatok zdravotníckych pomôcok a ochranných rúšok či respirátorov podnietil jednotlivcov k biznisu. Zuckerberg sa preto rozhodol na sociálnych sieťach takéto reklamy a ponuky zakázať. Týka sa to sociálnej siete Facebook, konkrétne inzerentov v Marketplace a Instagramu. 08:00 Televízie nakrúcajú relácie bez divákov v hľadisku Sprísnené bezpečnostné opatrenia sa dotli nakrúcania relácie TV Joj V siedmom nebi, ktoré sa prvýkrát nakrúcalo pred prázdnym hľadiskom. Česká Prima tiež nakrúcala svoju Show Jana Krausa bez divákov.
Zdroj: TV JOJ
14:00 SWAN pridáva detské kanály zadarmo Detské programy na dva týždne zadarmo pridáva do svojej ponuky telekomunikačný operátor SWAN. Motivoval ho k tomu rastúci počet zatvorených škôl po celom Slovensku kvôli koronavírusu. 13:00 Najväčší festival kreativity Cannes Lions zvažuje presunutie na október Medzinárodný festival Cannes Lions by sa tak pridal k ďalším marketingovým a reklamným eventom, ktoré boli zrušené alebo pozastavené.
Zdroj: Cannes Lions
11:25 Eventový biznis s obrovskými stratami Koronavírus zasiahol eventový biznis ako jeden z prvých. Už teraz má obrovské straty.
Zdroj: Shutterstock
15:30 Koronavírus priniesol neistotu Ľudia sa obávajú nákazy a do toho všetkého prichádza obava z hospodárskej krízy, poklesu tržieb a ekonomickej neistoty. Silné značky musia ukázať, že s ňou vedia pracovať. 14:05 Televízie rušia výrobu svojich programov Slovenské televízie pristupujú k šíriacemu sa koronavírusu na zodpovedne a neberú ho na ľahkú váhu. Viaceré priame prenosy zrušili. RTVS nevyrába priame semifinálové prenosy Zem spieva, televízia Joj zrušila marcové kastingy do šou Česko Slovensko má talent a na neurčito sa presúva aj odovzdávanie slovenských filmových ocenení Slnko v sieti. 13:00 Eventové agentúry prichádzajú o akcie Zabránenie šírenie nákazy koronavírusom vyúsťuje do viacerých preventívnych opatrení. Zatvárajú sa školy, univerzity a od 10. marca sa oficiálne rušia všetky verejné, kultúrne a športové podujatia. Škody sa šplhajú do miliónov eur.
Zdroj: Shutterstock
09:35 Šéf cestovky Bubo poburuje videom o koronavíruse Šéf cestovateľskej spoločnosti Bubo Travel vzbudil pohoršenie v rade marketingových odborníkov, ale aj bežných ľudí. "Podarilo" sa mu to videom, v ktorom láka ľudí, aby vycestovali do zahraničia, a tak sa ochránili pred koronavírusom.

01 - Modified: 2020-12-21 12:04:50 - Feat.: - Title: Víťazmi koronakrízy sú Burger King, Curaprox či National Geographic 02 - Modified: 2020-10-31 16:51:46 - Feat.: - Title: Svetové agentúry píšu o Slovensku: Je to najväčšia krajina, ktorá robí masové testovanie 03 - Modified: 2020-10-28 09:23:32 - Feat.: - Title: Rokovanie rady RTVS sa presúva, Rezník je v preventívnej karanténe 04 - Modified: 2020-10-27 12:51:53 - Feat.: - Title: Roztržka v priamom prenose: Moderátor útočil na šéfa českých lekárov, vrátil mu to ďalší hosť 05 - Modified: 2020-11-03 09:16:11 - Feat.: - Title: Trump odmietol, že by vzdal boj s pandémiou, kritizoval médiá
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 00:46