StoryEditor

"Moje video bolo strašné." Majiteľ cestovky Bubo otočil, svoju chybu chce odčiniť

19.03.2020, 10:37
Autor:
hrnhrn
Video, ktoré jeho firma nakoniec zmazala, chce odčiniť luxusnou dovolenkou pre pár vybraných lekárov z prvej línie.

Šéf cestovnej kancelárie Bubo Ľuboš Fellner zažil mediálny lynč ešte na začiatku prepuknutia epidémie koronavírusu na Slovensku. A to nielen v rade marketingových odborníkov, ale aj u bežných ľudí. Vo svojom videu lákal ľudí, aby vycestovali do zahraničia, a tak sa ochránili pred koronavírusom.

Odborníci na marketing a reklamu na sociálnych sieťach kritizovali neetickosť takejto reklamy s tým, že sa zapíše do dejín ako úplne nevhodný príklad reklamy.

Vo videu okrem iného Fellner hovoril: „Na Slovensku budú v marci umierať ľudia...rada, ktorú nemôžu dať žiadni politici svojim chudobným voličom, ale ja to elite Slovenska, ktorá s Bubom cestuje, ponúknuť môžem. Teraz je ten čas, vyberte si svoj zájazd, zažite tú najlepšiu dovolenku.“

Šéf cestovky tvrdil aj to, že klienti Bubo nikdy neochoreli na tropickú chorobu a nie je to náhoda. „Keď ste silní, najedení a vyspatí, koronavírus prejde okolo, ale nenakazí vás“, odporúčal Fellner, ktorý je vyštudovaný doktor.

​Neskôr Bubo video stiahlo a ospravedlnilo sa, ale jeho šírenie na internete sa už nedalo zastaviť. Fellner potom nahral ďalšie video, v ktorom vysvetľoval, ako to vôbec myslel: "V Bubo robím už tridsať rokov, s takými ochoreniami ako je koronavírus sa stretávam veľmi pravidelne." Ako príklad uvádzal SARS či mexickú prasaciu chrípku.

Slová o bohatých a chudobných chce zobrať späť

V najnovšom videu s názvom Ako som pochopil, že som sa mýlil, si sype popol na hlavu a hovorí, že ho nenapadlo, že by mohla takáto situácia nastať. „Prihováram sa vám preto, lebo minulý týždeň sa mediálnou udalosťou číslo jeden stali moje dve nešťastné videá,“ začína Fellner svoje video.

Ospravedlňuje sa aj za svoje vyjadrenia o Slovákoch, ktorých rozdelil na bohatých a chudobných. „Pochopil som, že to bolo strašné a nemôžem už svoje slová vziať späť. Rád by som sa úprimne ospravedlnil,“ hovorí ďalej.

„Niektoré tie vyjadrenia boli dobré, niektoré zlé, dalo by sa o tom polemizovať, ale o to tu teraz nejde,“ obhajuje sa Felner s tým, že koronavírus podcenil, ale nie je jediný na svete, kto sa mýlil.

Dovolenka pre vybraných lekárov z prvej línie

Za svoje chyby vyvodil dôsledky a oznámil, že odstupuje z mediálneho priestoru a jeho miesto zaujmú jeho spolupracovníci. „Verím, že nebudú takí hlúpi ako ja,“ dodáva.

Video uzatvára s tým, že cestovná kancelária Bubo čelí rovnako ako celý cestovný ruch najväčšej kríze, akú kedy zažil.

Zároveň vyjadril svoju podporu a uznanie všetkým lekárom a po skončení tejto mimoriadnej situácie pozýva tridsať lekárov z prvej línie „na jeden kvalitný zájazd cestovnej kancelárie Bubo“.

„Držte sa, koniec koncov, sme v tom všetci spolu“, uzatvára video Fellner.

01 - Modified: 2020-12-21 12:04:50 - Feat.: - Title: Víťazmi koronakrízy sú Burger King, Curaprox či National Geographic 02 - Modified: 2020-10-31 16:51:46 - Feat.: - Title: Svetové agentúry píšu o Slovensku: Je to najväčšia krajina, ktorá robí masové testovanie 03 - Modified: 2020-10-28 09:23:32 - Feat.: - Title: Rokovanie rady RTVS sa presúva, Rezník je v preventívnej karanténe 04 - Modified: 2020-10-27 12:51:53 - Feat.: - Title: Roztržka v priamom prenose: Moderátor útočil na šéfa českých lekárov, vrátil mu to ďalší hosť 05 - Modified: 2020-11-03 09:16:11 - Feat.: - Title: Trump odmietol, že by vzdal boj s pandémiou, kritizoval médiá
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 08:34