Gerry & the Pacemakers / You´ll Never Walk Alone
StoryEditor

Európske rádiá zahrajú v piatok ráno tú istú pieseň. Prejavia tak spolupatričnosť

19.03.2020, 17:15
Autor:
redred
Do spoločnej aktivity na podporu úsilia na zastavenie šírenia koronavírusu sa zapoja aj rádiá RTVS.

Mnohé verejnoprávne rádia v Európe sa v piatok 20. marca zapoja do spoločnej aktivity, ktorou preukážu jednotu a podporu úsiliu na zastavenie šírenia pandémie koronavírusu.

V piatok o 8:45 Rádio Slovensko, Rádio Devín, všetky tri Rádia Regina, Rádio_FM a Rádio Patria zahrajú pesničku You´ll Never Walk Alone (Nikdy nebudeš kráčať sám) od skupiny Gerry & the Pacemakers.

S nápadom prišiel Sander Hoogendoorn, moderátor rannej show stanice 3FM verejnoprávneho holandského rozhlasu NPO, ktorý je členom Európskej vysielacej únie (EBU).

„Všetci musíme urobiť, čo je v našich silách, aby sme prekonali túto krízu. Veci ako táto jednoducho presahujú hranice rozhlasu. Preto som si pomyslel, že prečo by všetky rozhlasové stanice v ranných reláciách nezahrali tú istú pieseň súčasne? You'll Never Walk Alone by mohla osloviť tých, ktorí robia neuveriteľnú prácu v zdravotníctve, tých, ktorí sú chorí, alebo nemôžu ani na chvíľu opustiť svoje domovy,“ vysvetlil Sander Hoogendoorn.

Slovenský rozhlas sa pridá k vyše stovke rádií v Holandsku, Spojenom kráľovstve, Luxembursku, Nemecku, Rakúsku, Španielsku, Belgicku, Estónsku, Bulharsku, Gruzínsku, Portugalsku, Poľsku, Švajčiarsku, Dánsku, Írsku, Francúzsku, Turecku, Fínsku a Lotyšsku.

"Každý prejav spolupatričnosti poteší, a to nielen v súčasnej situácii. Aj preto sme ústretovo prijali iniciatívu Európskej vysielacej únie," poznamenal programový riaditeľ Slovenského rozhlasu Michal Dzurjanin.

„Sme veľmi hrdí na to, že na našu iniciatívu s nadšením reagovalo toľko rozhlasových staníc v celej Európe. Dúfame, že tento piatok o 8:45 si všetci v Európe spoločne zaspievajú a pocítia, že v tejto kríze nie sú sami,“ dodal Sander Hoogendoorn. Hashtag pre túto iniciatívu je #neverwalkalone.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:42