KWTX / Panama
StoryEditor

Panama kvôli koronavírusu zaviedla vychádzky zvlášť pre ženy a mužov

01.04.2020, 19:50
Autor:
ČTKČTK
Panama sprísnila karanténne opatrenia. Zvolila bizarné pravidlo.

Panama sprísnila karanténne opatrenia proti šíreniu koronavírusu: od dnešného dňa budú muži a ženy smieť vychádzať zo svojich domovov v rôznych dňoch. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na vládne nariadenie.

V nasledujúcich dvoch týždňoch sú mužom vyhradené utorky, štvrtky a soboty, a to dve hodiny denne, aby si mohli zájsť do obchodu či do lekárne. Pondelky, stredy a piatky sú vyhradené pre ženy. V nedeľu sú všetky vychádzky zakázané, bez ohľadu na pohlavie.

"Táto karanténa nie je vôbec ničím iným než záchranou životov," zdôraznil na tlačovej konferencii minister bezpečnosti Juan Pino.

​Polícia počas uplynulého víkendu zadržala viac než 2000 ľudí za porušenie pravidiel "úplnej a povinnej" karantény, vyhlásenej 24. marca.

Najjednoduchším spôsobom, ako znížiť počet ľudí v uliciach o polovicu, je "priradiť určité dni ženám a iné dni mužom", vysvetlil minister.

V Paname bolo potvrdených 1075 prípadov nákazy, 27 ľudí infekcii podľahlo, dodala AFP.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:40