StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Ako štát zvláda koronakrízu? Zachránia prijaté opatrenia ekonomiku?

03.04.2020, 14:20
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových polických diskusií na Markíze, RTVS a TA3.

Šírenie ochorenia COVID-19 na Slovensku a pripravenosť štátu zvládnuť súčasnú situáciu, to sú hlavné témy víkendových politických diskusií.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) bude hosťom Sobotných dialógov o 12:10 v Rádiu Slovensko. Moderátorka Marta Jančkárová s ním zhodnotí aktuálne opatrenia a možnosti ich rozšírenia a tiež kontrolovanie dodržiavania karanténnych opatrení.

Diskutovať budú tiež o stave a nákupe ochranných pomôcok, zabezpečení a pripravenosti nemocníc, a možnostiach a kapacitách testovania. Dôležitým okruhom diskusie budú aj opatrenia ekonomického charakteru na pomoc firmám, malým podnikateľom a zamestnancom.

V diskusii O 5 minút 12, ktorú vysiela Jednotka v nedeľu o 11:55, budú za jedným stolom diskutovať podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a člen parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti Peter Žiga (Smer-SD). Cez telemost sa do diskusie zapoja prezident Zväzu automobilového priemyslu SR Alexander Matušek a podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

Moderátor Marek Makara so svojimi hosťami zhodnotí dosah aktuálnych opatrení na zabránenie šírenia ochorenia, ekonomické opatrenia v boji proti hospodárskym dopadom koronavírusu a ich rozsah a zameranie pomoci firmám, zamestnancom a malým podnikateľom.

​V nedeľnom vydaní relácie Na telo bude moderátor Michal Kovačič diskutovať s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom (Sme rodina) a jeho predchodcom Jánom Richterom (Smer-SD), ktorí zhodnotia prvé ekonomické opatrenia, ktoré majú pomôcť zamestnávateľom a zamestnancom, aby sa v čase krízy dokázali nadýchnuť.

O ekonomike bude hovoriť aj predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť Ivan Šramko, minister školstva Branislav Gröhling (SaS) zase preberie nielen zámer otvoriť školské jedálne, ale aj to, kedy môžeme očakávať návrat žiakov a študentov do lavíc či nové dátumy maturít a prijímacích skúšok.

Hosťami relácie V politike, ktorú vysiela TA3 v nedeľu o 11:00, budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD), minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), minister financií      Eduard Heger (OĽaNO) a podpredseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Moderátor Norbert Dolinský bude s politikmi diskutovať rovnako o opatreniach štátu v boji s koronavírusom, o počte testovaných, prognóze vývoja situácie a spolupráci so súkromným sektorom. Ďalším okruhom tém budú ekonomické opatrenia štátu a prognóza ekonomiky SR.

Aktualizácia: O opatreniach Európskej únie na zmiernenie dopadov koronakrízy bude hovoriť Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:50