Nový čas
StoryEditor

Plus 7 dní bude mať nového šéfredaktora. Je ním Ľuboš Kamenistý

16.04.2020, 12:10
Autor:
(pš)(pš)
Bývalá šéfredaktorka odišla z redakcie na vlastnú žiadosť kvôli nezverejnenej otázke na bývalého premiéra.

Týždenník Plus 7 dní je od februára bez šéfredaktora. Podľa informácií Stratégií sa novým šéfredaktorom týždenníka stane Ľuboš Kamenistý, ktorý vo vydavateľstve News and Media Holding (NMH) mal na starosti segment hobby magazínov (Auto Bild, Záhradkár, Geo) vrátane týždenníka Život.

Ľuboš Kamenistý v minulosti pracoval pre mediálny dom Ringier Axel Springer Slovakia, po akvizícii printového portfólia mediálnym dom NMH, Kamenistý v novom vydavateľstve NMH bol zodpovedný za hobby segment magazínov - Auto Bild, Geo, Záhradkár, Poľovníctvo a rybárstvo, vrátane týždenníka Život. Po novom sa stane šéfredaktorom týždenníka Plus 7 dní, Stratégiám to potvrdil interný zdroj NMH. S rovnakou informáciou prišiel aj portál omediach.

Na šéfredaktorskej stoličke Plus 7 dní sa v poslednom období vystriedalo pár šéfredaktorov. Koncom novembra 2017 vystriedal Nancy Závodskú Ivan Čeredejev. Ten na pozícii vydržal tri mesiace. Šéfredaktorské kormidlo po ňom prebrala Anka Žitná Lučaiová, ktorá tu pôsobila do polovice roka 2019. Po nej sa šéfredaktorkou stala Katarína Šelestiaková.

Katarína Šelestiaková z pozície šéfredaktorky Plus 7 dní odišla sama, a to za dramatických okolností. Vo februári tohto roka, sa redaktor Plus 7 dní spýtal nášho vtedajšieho premiéra Petra Pellegriniho na jeho sexuálnu orientáciu, otázka nebola publikovaná. Na túto udalosť zareagovala Katarína Šelestiaková rezignáciou. Šéf mediálneho domu NMH Michal Teplica rozhodnutie zdôvodnil tým, že "kladenie takýchto otázok odporuje etickým a profesijným štandardom NMH."

Správu budeme aktualizovať o vyjadrenie šéfa spoločnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 01:22