Balík pomoci, ktorý priniesli premiér Igor Matovič (vľavo) a minister financií Eduard Heger, mnohým v gastrobiznise nestačil.TASR
StoryEditor

U Matoviča už pracujú na súťaži na vládne noviny. Vyslúžili si kritiku aj v koaličných radoch

10.05.2020, 12:19
Autor:
TASRTASR
Zámer vydávať noviny zaradila vláda do svojho programového vyhlásenia.

Úrad vlády momentálne pracuje na spustení obstarávania a súťaže na tlač a distribúciu informačných novín. Povedal to vedúci úradu vlády Július Jakab. Prvé číslo novín má podľa neho vyjsť po ukončení tejto súťaže a uzatvorení zmlúv. Jakab verí, že súťaž sa podarí spustiť do konca mája.

Zámer vydávať noviny zaradila vláda do svojho programového vyhlásenia. Kabinet sa v ňom zaväzuje zabezpečiť pravidelné informovanie občanov prostredníctvom doručovania bezplatných informačných novín do domácností. Obsahovať majú odpočet činnosti jednotlivých ministerstiev.

Názov novín podľa Jakaba ešte neurčili. Prostriedky na ich tlač a distribúciu pôjdu z rozpočtu úradu vlády. O tom, kto bude tlač a distribúciu novín zabezpečovať, sa má rozhodnúť v transparentnej súťaži.

Vydávanie vládnych novín kritizovali okrem opozície aj viacerí koaliční poslanci. Počas diskusie o vládnom programe apeloval poslanec Miroslav Kollár (Za ľudí) na vládu, aby upustila od ambície vydávať vládne noviny.

Poslanec Ondrej Dostál (SaS) v pléne skonštatoval, že za nápadom nevidí zlý úmysel, nemyslí si však, že tento spôsob zvyšovania informovanosti verejnosti je dobrý.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:16