Twitter
StoryEditor

Fotografia z plne obsadeného lietadla v USA sa šíri internetom

12.05.2020, 13:00
Autor:
(čtk)(čtk)
Znepokojenie cestujúceho si všimla aj letecká spoločnosť, ktorá zareagovala.

Americkí používatelia internetu v uplynulých dňoch intenzívne preberali fotografiu z plne obsadeného letu z letiska Newark v New Jersey do kalifornského San Franciska.

Snímku z lietadla United Airlines zdieľal na Twitteri kardiológ Ethan Weiss, ktorý sa po dvoch týždňoch v New Yorku, kde dobrovoľne pomáhal starať o pacientov s COVID-19, vracal do Kalifornie. Všetci pasažieri síce podľa fotografie mali rúška, ale prísľub sociálneho dištancovanie na palube aerolinka zrejme nedodržala. Informoval o tom denník The Washington Post (WP).

"Počítam, že United v týchto dňoch uvoľňujú svoje pravidlá sociálneho dištancovanie? Všetky sedadlá tohto (Boeingu) 737 sú obsadené," napísal Weiss na twitteri a pripojil fotografiu plného lietadla.

Weiss doplnil, že letecká spoločnosť ho pred letom uistila, že prostredné sedadlá zostanú neobsadené, aby medzi sebou mohli cestujúci udržiavať vzdialenosť. Zároveň lekár pripojil e-mail, ktorý v tejto súvislosti od spoločnosti dostal.

Hovorca United Airlines WP oznámil, že aerolinka kvôli trvajúce pandémiu zaviedla viacero ochranných opatrení. Zmenil sa podľa nej spôsob nastupovanie aj vystupovanie z lietadla, zvýšená boli hygienické a ďalšie bezpečnostné opatrenia a cestujúci aj personál musia mať zakrytá ústa a nos.

Weissov tweet však na sociálnych sieťach vyvolal obavy, že letecké spoločnosti prestanú dbať na sociálne dištancovanie v čase, keď sa opatrenia v krajinách uvoľnia a viac ľudí začne opäť cestovať.

Weiss dnes na Twitteri uviedol, že spoločnosť United Airlines bude od budúceho týždňa ponúkať možnosť letenku presunúť na iný termín, pokiaľ bude ich pôvodný let skoro plne obsadený. Za rozhodnutie aerolinku pochválil.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 10:50