StoryEditor

Štyri mestá, štyri koncerty. RTVS odvysiela naživo koncerty Hexu, Fragile, Katky Knechtovej či Vidieku z našich sídlisk

13.05.2020, 13:10
Autor:
redred
Séria štyroch koncertov bude prebiehať na sídliskách v Žiari nad Hronom, Prešove, Rimavskej Sobote a Bratislave.

RTVS uvedie na obrazovkách Jednotky jedinečný a výnimočne komponovaný program na sídliskách v Žiari nad Hronom, Prešove, Rimavskej Sobote a Bratislave, ktorý si v štyroch priamych prenosoch budú môcť diváci pozrieť aj z obývačiek svojich domovov. Séria štyroch koncertov U vás doma začína 15. mája o 20:30 na Jednotke. 

V jednotlivých častiach programu sa predstavia obľúbené kapely a speváci, zaznejú tóny tradičného folklóru, vystúpia známi speváci, špičkoví umelci iných žánrov z divadla, z poézie, ale i z oblasti vážnej hudby.

Prvý koncert bude už tento piatok 15. mája v Žiari nad Hronom. Diváci si budú môcť vychutnať umenie v rôznych žánroch v podaní známych umelcov, ako sú Vidiek a Cimbal Brothers. Vystúpia herci Jozef VajdaĽubo Kostelný, zahrajú i Trombitáši. Koncert bude moderovať dvojica Katka Brychtová a Juraj Šoko Tabaček. „Na koncert sa nesmierne teším, že takýmto spôsobom sa priblížime divákom. Nechceme, aby chodili diváci za nami, chceme, aby nám tlieskali z balkónov svojich domovov. Aj takýmto spôsobom môže byť medzi nami a ľuďmi skvelá interakcia. S prirodzeným nadšením a radosťou,“ konštatuje Katka Brychtová.

Druhý koncert z Prešova budú 22. mája moderovať Milan Junior Zimnýkoval  a Stanka Kašperová. Na koncerte vystúpi Katka Knechtová, divadlo Kavej so zábavným seriálom priamo na pódiu, herečky Anička Rakovská, Janka Kovalčíková, folklór zastúpi Lomnické čáve. Klavírny sprievod bude mať Daniel Špinar.

Rimavskej Sobote sa koncert U vás doma uskutoční 29. mája. Aj tu čaká divákov na sídliskách veľmi pestrá produkcia v podaní takých inšpiratívnych umelcov, ako sú Fragile.  Program doplnia herci z Túlavého divadla, folkloristi Družina, herci Števo Martinovič, Adela Mojžišová, Soňa Norisová. Moderátormi budú Adela Vinczeová a Sajfa.

Posledný koncert sa odohrá v 5. júnaBratislave. Ani v hlavnom meste nebudú na sídliskových pódiách chýbať zaujímavé umelecké osobnosti. Hudobným headlinerom  bude skupina Hex. Moderátormi večera budú Marianna Ďurianová a Šarkan. Diváci nielen na sídlisku, ale i pri televíznych obrazovkách sa budú môcť pobaviť aj na divadelnom predstavení Prišla som bojovať o svojho manžela... alebo – A čo ja, láska?, v ktorom účinkujú Martin Mňahončák, Marta Sládečková, Dominika Kavašová, Zuzka Porubjaková. Hosťom bratislavského koncertu bude pán Róbert Mistrík.

Základným cieľom projektu je pobaviť, povzbudiť v časoch koronakrízy , ale hlavne poďakovať všetkým tým, ktorí boli a sú v prvej línii. „Poďakovať treba týmto ľuďom, lekárom,  personálu v seniorských zariadeniach, v nemocniciach, ale aj obyčajným ľuďom v obchodoch, ktorí nám teraz už dovolili trošku slobodnejšie dýchať. Niektorých chceme pozvať aj na pódium, porozprávať sa s nimi, poďakovať ,  pretože oni čelili hrozbe zoči – voči. Potleskom im vzdať hold," hovorí organizátor projektu Martin Frimmer.

Dano Dangl, producent projektu, poznamenáva: „Myšlienka vznikla z toho, že umelci zostali doma a chýbajú im diváci a naopak ľuďom umelci. Ľudia sú prirodzene doma, a tak nám napadol variant, že umelci môžu ísť za divákmi. Uvedomujeme si, že najviac divákov je na sídliskách. Pootvárajú okná , vyjdú na balkóny a môžu mať plnohodnotný koncert, ktorý sa aj priamo prenáša do domácností. Druhým pilierom projektu je fakt, že koncertmi sa pomáha, majú charitatívny rozmer, k čomu umelci prispejú i svojou troškou."

Režisérom projektu je Lukáš Zednikovič, ktorý hovorí: „Situácia sa neustále mení, opatrenia musíme dodržiavať prísne. Umelci budú prichádzať postupne, nebudú sa kontaktovať so štábom, ktorý musí všetko technicky zabezpečiť. Zároveň budeme vyzývať ľudí, aby koncert pozerali skutočne z balkónov.“

Televízny programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák považuje koncerty U vás doma za výnimočný projekt. „Vysielanie takéhoto programu na obrazovkách RTVS má v týchto ťažkých časoch predovšetkým ľudský význam. Oceňujem jeho výnimočnosť aj pre výrazný charitatívny rozmer.“

 Súčasťou programu je aj charitatívny moment, realizovaný cez zbierku #ktopomozeslovensku, do ktorej môžu prispievať diváci, ale aj organizácie a firmy. Výťažok zbierky putuje iniciatíve Kto pomôže Slovensku.

01 - Modified: 2020-05-13 17:01:04 - Feat.: 0 - Title: Poznáme detaily finále SuperStar. Nakrúcať sa bude v známom pražskom štúdiu 02 - Modified: 2020-05-12 09:03:25 - Feat.: 0 - Title: Slovenskí herci môžu opäť nakrúcať. Hlavný hygienik im schválil výnimku 03 - Modified: 2020-05-11 07:21:11 - Feat.: 0 - Title: Aj Horná Dolná sa ocitla v karanténe. Markíza odvysiela špeciálnu epizódu 04 - Modified: 2020-05-07 10:30:15 - Feat.: 0 - Title: Školský klub na Dvojke od pondelka pokračuje. Zameria sa na školákov prvého stupňa ZŠ 05 - Modified: 2020-05-11 19:10:56 - Feat.: 0 - Title: O titul SuperStar bojuje 18 súťažiacich. Do finále ich postúpi len desať 06 - Modified: 2020-04-30 11:43:37 - Feat.: 0 - Title: Koronakríza a jej dopady na naše duševné zdravie. RTVS prichádza s novou reláciou
01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 20:04