StoryEditor

Otváranie ekonomiky a balík pomoci firmám. O týchto témach budú cez víkend diskutovať Kollár s Rašim, ale aj Naď a Krajniak

22.05.2020, 15:30
Autor:
redred
Prinášame prehľad tém a hostí víkendových politických diskusií na Markíze, Jednotke a TA3.

Slovensko sa tento týždeň opäť priblížilo k životu, aký sme poznali pred začiatkom koronakrízy. Po týždňoch čakania sa otvorili dvere nielen nákupných centier, ale aj reštaurácií či kaviarní. Napriek tomu ale nezamestnanosť už stúpla na viac ako 6,5 percenta. Robí vláda dosť a dostatočne rýchlo? A podarí sa po týždňoch odkladania naštartovať inteligentnú karanténu, ktorá by mala uľahčiť život ľuďom vracajúcim sa na Slovensko? Aj týmto témam sa budú venovať hostia víkendových politických diskusií.

V nedeľnej relácii Na telo televízie Markíza budú o týchto otázkach diskutovať predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a podpredseda Smeru-SD Richard Raši. V rovnakej zostave sa stretli v relácii Na telo aj pred mesiacom.

Moderátor Michal Kovačič s oboma politikmi preberie aj aktuálne politické dianie. Zatiaľ čo premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) ohlásili zmierenie, vrieť to začína v opozičnom Smere-SD. Strana Roberta Fica stratila tento týždeň svojho prvého poslanca a poslanci z banskobystrického kraja sa postavili za Petra Pellegriniho, ktorý sa chce stať novým predsedom Smeru-SD.

Na telo prinesie aj nový exkluzívny prieskum straníckych preferencií agentúry FOCUS pre TV Markíza.

Hosťami relácie Sobotné dialógy Rádia Slovensko budú v sobotu o 12:10 podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga a poslanec Smeru-SD Erik Tomáš. S Martou Jančkárovou budú diskutovať o uvoľňovaní opatrení a pomoci obchodníkom a ľuďom, ale tiež o aktuálnej politickej situácii.

V relácii O 5 minút 12 budú v nedeľu na Jednotke diskutovať predseda parlamentého výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár. Moderátor Marek Makara bude s oboma politikmi diskutovať o otváraní ekonomiky a najnovšom balíku pomoci štátu podnikateľom a občanom. 

Hosťami nedeľnej relácie V politike na TA3 budú minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), minister práce Milan Krajniak (Sme rodina), prezident KOZ SR Marián Magdoško a viceprezident AZZZ Rastislav MachunkaModerátora Norberta Dolinského budú zaujímať priority v rezorte obrany a nákup novej vojenskej techniky, tokovanie tripartity, ale aj opatrenia vlády pre pomoc zamestnancom a zamestnávateľov a ich efektivita. 

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:51