StoryEditor

Vzniká Agentúra pre podporu cestovného ruchu. Šéfovať jej bude exriaditeľ RTVS a Markízy Václav Mika

02.07.2020, 13:25
Autor:
hrnhrn
Slovensko chce dostať na mapu svetovej turistiky.

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal dnes v krátkom videu na Facebooku oznámil, že pripravuje novú Agentúru na podporu cestovného ruchu. Jej riaditeľom sa stane Václav Mika, ktorý bol predchodcom Jaroslava Rezníka na čele RTVS. 

"Chceme postaviť na nohy a nanovo vybudovať agentúru pre podporu cestovného ruchu, v minulosti známu ako SACR. Parametre novej agentúry nebudú nastavené iba marketingovo, ale najmä ekonomicky," píše na Facebooku Andrej Doležal, minister dopravy a výstavby SR. "Na to potrebujeme skúseného manažéra. Mňa veľmi teší, že moju ponuku stať sa súčasťou nášho tímu prijal Václav Mika," hovorí vo videu.

Turisti zo zahraničia podľa Miku potrebujú vnímať Slovensko ako atraktívne, bezpečné, ale aj dostupné. "Slovensko je krásna, atraktívna, pohostinná a bezpečná krajina. Máme čo ponúknuť nielen nám, domácim cestovateľom, ale aj turistom zo zahraničia. Som preto veľmi rád, že budem môcť byť súčasťou projektu prípravy novej agentúry pre podporu cestovného ruchu. Verím, že sa nám všetkým podarí Slovensko dostať na mapu svetovej turistiky," zareagoval na Facebooku Václav Mika. "To je veľký cieľ, ale aj veľká ekonomická a spoločenská výzva. Všetci sme hrdí na to, aká je naša krajina krásna. Tak poďme to využiť, poďme túto veľkú vec ponúknuť všetkým," vyhlásil Mika.

Andrej Doležal na ministerskej pozícii okrem dopravy zodpovedá aj za bytovú politiku, elektronické komunikácie, poštové služby a tiež za cestovný ruch. Do kresla ho nominovalo hnutie Sme rodina Borisa Kollára. Predtým pôsobil najmä v televíziách. V RTVS a Markíze zastával pod vedením Václava Miku funkciu technického riaditeľa.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 13:00