pohodafestival.sk
StoryEditor

Festival Pohoda je tento rok iný, bez návštevníkov. Prinesie však 31 špeciálnych koncertov z celého sveta

09.07.2020, 12:25
Autor:
hrnhrn
Festivalový tím pripravil pre svojich fanúšikov virtuálny formát Pohoda in the Air. 

Realizačný tím festivalu Pohoda sa po prepuknutí pandémie koronavírusu rozhodol preložiť festival na budúci rok. Trenčianske letisko tak zostane počas "pohodovského" víkendu prázdne, ale nie úplne. Festivalový tím pripravil pre svojich fanúšikov Pohodu in the Air. "Ide v podstate o zvláštny happening, umeleckú a technologickú hru s prázdnotou letiska a jeho zaujímavými priestormi. Nevieme o tom, že by sa niekde na svete konal podobný typ festivalu, s porovnateľným rozsahom a charakterom," hovorí organizátor Pohody Michal Kaščák. V rozhovore približuje, ako Pohoda in the Air vznikala a čo všetko je pre návštevníkov pripravené.

Ako vznikala Pohoda in the Air?

V skratke, po rozhodnutí presunúť festival na budúci rok, sme sa bavili o tom, čo budeme robiť počas „pohodovského“ víkendu. Rozhodli sme sa pripraviť online festival - Pohoda In the Air.

Ako bude prebiehať? Čo to znamená pre návštevníkov festivalu?

Festival bude online a diváci ho budú môcť sledovať zadarmo na našom webe, YouTube kanáli a facebookovom profile plus na mnohých stránkach, kde bude prebiehať cross stream. Od štvrtku do vítania slnka v nedeľu ráno odvysielame 50 slotov, z toho 31 koncertov. Gro programu bude tvoriť živý prenos z letiska Trenčín, a to aj zo zaujímavých miest, ktoré nie sú návštevníkom Pohody bežne dostupné. Napríklad letisková veža, jej strecha, stará vojenská technika, hangár či požiarna nádrž.

Aký bude program festivalu a sprievodný program?

Okrem letiska na festivale zahrajú špeciálne pripravené koncerty umelci z celého sveta, pričom zastúpených je všetkých päť obývaných svetadielov. Čo sa týka zahraničných umelcov, tak slnko privítame netradične počas jeho západu nad San Franciscom spoločne s Kronos Quartet. Z Austrálie sa aj s novým albumom Mr. Experience predstaví Donny Benét, space rock pre novú generáciu zahrajú belgickí Shht a zo svojho autobusu sa opäť prihlásia Bazzookas.

Diváci Pohoda in the Air uvidia aj fantastické umelkyne ako Space Lady z amerického Colorada, Marinu Satti & Fonés z Grécka či iránsko-izraelskú herečku a Liraz. Od našich susedov spomeniem mená ako Midi Lidi, Ventolín, Oliver Torr & OGJ a z domácich umelcov uvidia diváci po 178 rokoch Neuropu, Milana Lasicu s Dorotou Nvotovou, kapelu Billy Barman, mladých rapperov (Gleb a Čavalenky) a mnohých ďalších.

Kde ich môžu záujemcovia sledovať?

Pohoda in the Air budete môcť sledovať na www.pohodafestival.sk, na facebookom profile a YouTube kanáli Pohody, ako aj v cross-streamoch našich partnerov a hlavných mediálnych partnerov týždeň, Aktuality.sk a NOIZZ. Výber z koncertov prinesie v živom vysielaní z letiska Trenčín aj RTVS cez Rádio_FM.

Aké máte očakávania od tejto formy festivalu?

Veríme, že festival ponúkne platformu na nevšednú realizáciu pre umelcov a obsah, ktorý obstojí aj v budúcnosti. Ide v podstate o zvláštny happening, umeleckú a technologickú hru s prázdnotou letiska a jeho zaujímavými priestormi. Nevieme o tom, že by sa niekde na svete konal podobný typ festivalu, s porovnateľným rozsahom a charakterom. Chystáme aj interaktívne výzvy - návštevníkov, napríklad požiadame, aby nám posielali videá, ako sledujú Pohoda in the Air. Máme aj súťaž pre troch klaviristov, ktorí si zahrajú počas vítania slnka z piatka na sobotu a jediným "nehrajúcim" návštevníkom sa stane víťaz súťaže o tandemový zoskok na letisko Trenčín.

Tak ako festival nemá zmysel bez návštevníkov, ani táto jeho podoba by nemala zmysel bez divákov. Preto, samozrejme, dúfame, že si náš stream či videá, ktoré sa z neho dostanú do archívu, pozrie čo najviac ľudí a už teraz sa nevieme dočkať, ako sa všetci spolu stretneme o rok.

Kompletný program nájdu návštevníci Pohody in the Air na webe festivalu, ktorý prešiel najväčším faceliftom za posledné roky. Hlavná stránka webu stvárňuje online priestor, kde jednotlivé pódiá predstavujú „planéty“ obiehajúce okolo letiska Trenčín. Po ich rozkliknutí sa zobrazí harmonogram stageu i náhľad streamu. Kompletný harmonogram je dostupný v sekcii line-up, kde si môžu diváci naplánovať vlastnú Pohodu in the Air.

01 - Modified: 2022-03-22 17:09:01 - Feat.: - Title: Covid priniesol tiež virtuálne ochutnávky 02 - Modified: 2022-03-11 13:09:39 - Feat.: - Title: Štefan Kozák z Creative PRO: Emócia sa dá dať aj do online eventu 03 - Modified: 2021-12-15 17:40:19 - Feat.: - Title: Volám sa Laia. Do tradičného sveta eventov prinášam digitalizáciu 04 - Modified: 2022-01-10 17:25:18 - Feat.: - Title: Spojili sme reálne prostredie s online priestorom 05 - Modified: 2021-10-20 15:46:17 - Feat.: - Title: Budějovický Budvar priniesol nevšedný zážitok. Krajina, kde pivo rastie na stromoch, zožala úspech
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 07:40