RTVS
StoryEditor

Relácia Do kríža prichádza s viacerými zmenami. Moderátor Štefan Chrappa končí

08.09.2020, 13:40
Autor:
redred
Zmena nastáva aj na poste režiséra.

Od 9. septembra sa na obrazovky RTVS vracia diskusná relácia Do kríža, ktorú budú môcť diváci sledovať každú stredu o 21.55 h. na Dvojke. Relácia v novej sezóne prichádza s niekoľkými výraznými zmenami.

Do kríža sa na obrazovky RTVS vráti bez moderátora Štefana Chrappu, ktorý sa z relácie rozhodol odísť kvôli pracovnej vyťaženosti v iných projektoch. "Musel som si určiť priority. Všetko je otázkou zmyslu. Po dlhom zvažovaní som sa rozhodol vzdať spolumoderovania relácie Do kríža s Jarom Daniškom," vyjadril sa Štefan Chrappa, ktorý sa venuje, okrem moderovania v rozhlase, aj písaniu a hudbe.

Už desať rokov pracuje ako redaktor náboženského vysielania v Rádiu Slovensko a Rádiu Devín. Moderoval niekoľko relácií vysielaných na televíznej Jednotke a Dvojke. Rovnako napísal scenáre a moderoval dokumentárny cyklus RTVS Božie domy s Vandalom. Je frontmanom skupín ČAD a Vandali. Vystupuje pod umeleckým menom Pišta Vandal.

Zmena na poste režiséra a nový formát relácie

Napriek odchodu Štefana Chrappu relácia pokračuje ďalej a moderátorom naďalej zostáva Jaroslav Daniška. „Štefan Chrappa bude v relácii chýbať. Chcel by som sa mu v prvom rade poďakovať, pre reláciu urobil veľa. Je to vždy veselý bodrý chlap a som rád, že budeme ďalej spolupracovať spolu s Jurajom Šústom pri relácii Reflektor na rádiu Devín,“ povedal Daniška.

Kvôli odchodu jedného z moderátorov sa relácia preformátuje na zloženie, kde budú vystupovať traja hostia.

V tíme tvorcov zároveň došlo k ešte jednej zmene. Vzhľadom na to, že doterajší režisér relácie Anton Šulík sa stal od augusta programovým riaditeľom RTVS, novým režisérom Do kríža bude Slavomír Zrebný.

Sezónu otvorí diskusia o rozsudku v procese s Kočnerom

Už túto stredu bude témou relácie rozsudok v procese s Mariánom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou, o ktorom budú diskutovať hostia Ján Hrubala, predseda Špecializovaného súdu, Vladimír Palko, bývalý minister vnútra a Dag Daniš, komentátor spravodajského portálu Aktuality.sk.

Diskusnú relácia Do kríža uviedla RTVS na obrazovky Dvojky 29. januára tohto roka. Každú stredu o 22:25 v nej dvaja moderátori diskutujú s dvomi hosťami na spoločenské, kultúrne, politické a náboženské témy. Názov Do kríža symbolizuje dvoch hostí s odlišnými postojmi a tiež to, že pozície moderátorov, témy a otázky vychádzajú z konzervatívneho a kresťanského hľadiska. Takýmto spôsobom je vystavaná aj scéna v štúdiu.

01 - Modified: 2020-08-18 19:23:15 - Feat.: 0 - Title: Zmena na poste moderátora v politickej diskusii Na hrane 02 - Modified: 2020-07-07 12:17:55 - Feat.: 0 - Title: Relácia Do kríža nie je predražená, ohradzuje sa RTVS voči vyhláseniam predsedu mediálneho výboru 03 - Modified: 2020-09-08 07:42:06 - Feat.: 0 - Title: RTVS odvysiela dokumentárny seriál Ikony o významných architektoch na Slovensku 04 - Modified: 2020-09-07 12:06:55 - Feat.: 0 - Title: RTVS uvádza nový magazín pre seniorov Klub na Trojke. Moderátorkou je Katka Brychtová
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
12. apríl 2024 08:27