StoryEditor

Októbrové tipy HBO: Premiéra seriálu s Nicole Kidman a Hughom Grantom či oscarové Malé ženy

29.09.2020, 09:00
Autor:
redred
Pozrite si programové tipy HBO GO, HBO a Cinemax na mesiac október.

"Nech už ste počuli čokoľvek, je to horšie, než si myslíte!"

Skvele natočená, premyslene obsadená, dramaticky vygradovaná šesťdielna miniséria Mala si to vedieť (The Undoing) scenáristu Davida E. Kelleyho (Veľké malé klamstvá) a režisérky Susanne Bier (Nočný recepčný) pojednáva o úspešnej psychoterapeutke Grace Fraser (Nicole Kidman), jej manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovanom synovi Henrym (Noah Jupe), ktorý navštevuje prestížnu súkromnú školu v New Yorku.

Zdanlivo idylický život krásnej rodiny sa znenazdajky obráti naruby: namiesto osláv Gracinej prvej publikovanej knihy sa rieši bezcitná vražda, zmiznutý manžel a reťazec hrozných udalostí. Katastrofa pred zrakmi verejnosti narastá do netušených rozmerov... Grace musí pochovať svoj doterajší život a začať kvôli sebe aj svojmu dieťaťu znova. Šesťdielna miniséria z produkcie HBO bude mať premiéru 26. októbra.

Dráma Vlasť (Patria) zaujímavo spracováva modernú európsku históriu. Dve baskické rodiny zasiahol násilný konflikt vyvolaný Španielskou národnou stranou a teroristami organizácie ETA. Život Bittori a jej rodiny sa obráti hore nohami, keď ETA zavraždí jej manžela Txata. Skončí tak aj priateľstvo s najlepšou kamarátkou Miren, ktorej syn je jedným z členov teroristickej organizácie.

Obe rodiny musia čeliť nielen zármutku, ale aj morálnym paradoxom. Dokážu si počas viac ako troch desiatok rokov, ktoré budeme na obrazovke sledovať, odpustiť a nájsť cestu z kruhu násilia a nenávisti? Seriál vznikol na motívy rovnomenného bestselleru Fernanda Aramburua. Premiéru bude mať v nedeľu 4. októbra, každú nedeľu pribudne nová časť.

Dráma z produkcie HBO Europe

Seriál Medveďovce (Beartown) rozpráva príbeh o nádeji spájajúcej malú komunitu, o tajomstvách, ktoré ju rozdeľujú, o odvahe jednotlivcov postaviť sa zvyšku skupiny a o dôsledkoch výchovy našich detí.

Všetci vieme, čo pre Švédov znamená hokej. Peter, hrdina pôvodom zo švédskeho
mestečka Medveďovce a niekdajšia hokejová hviezda, sa vracia domov, aby tu
zostavil juniorský tím a zaistil tak budúcnosť mesta.

Celé Medveďovce vkladajú do víťazstva v juniorských majstrovstvách obrovské nádeje, chlapci sa ocitajú pod veľkým tlakom. Keď je v deň semifinále hviezda tímu obvinená z ohavného činu, mesto zachváti chaos, ktorý ovplyvní životy všetkých obyvateľov, nielen jednej dievčiny s doživotnou traumou...

Filmové tipy na október

Najlepšia z ôsmich filmových či seriálových adaptácií jednej z najobľúbenejších dievčenských literárnych klasík Malé ženy Louisy (Little Women) od Louisy May Alcott bude mať premiéru v nedeľa 11. októbra.

Autorka a režisérka Greta Gerwig (Lady Bird) vo svojom treťom celovečernom filme zložila poklonu pôvodným Malým ženám, a zároveň sa v alter egu autorky - Jo Marchovej odráža jej fiktívny život.V jej podaní sa obľúbený romantický príbeh kvarteta svojráznych sestier Marchových stáva nadčasovým a veľmi aktuálnym.

V úlohách mladých dám Jo, Meg, Amy a Beth Marchových v nádherných, Oscarom ocenených kostýmoch za výbornej filmovej hudby Alexandra Desplata zažiaria Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh a Elize Scanlen; ďalej účinkujú Timothée Chalamet ako ich sused Laurie, Laura Dern ako matka rodu a Meryl Streep ako teta.

V adaptácii legendárneho rovnomenného románu Jacka Londona Volanie divočiny (The Call of the Wild) opäť ožíva dobrodružný príbeh odvážneho psa Bucka a samotára Johna Thorntona (Harrison Ford), ktorému sa Buck musí naučiť dôverovať.

Život hýčkaného Bucka sa zmení, keď je z domu v slnečnej Kalifornii unesený obchodníkmi so psami, ktorí ho predajú do mrazivej divočiny kanadského Yukonu počas vrcholiacej zlatej horúčky na Klondiku. Tu musí v záprahu ťahať hlbokým snehom ťažké sane a len vďaka nezlomnej vôli dokáže v drsných podmienkach prežiť. Našťastie sa mu nakoniec podarí uniknúť a nájsť nového priateľa, samotárského dobrodruha Johna Thorntona... Pozrite si z úcty ku klasike aj pre potešenie oka: ľadová krása aljašskej prírody berie dych.

Z ďalších filmových premiér ešte spomenieme mysteriózny horor To kapitola 2 (It Chapter Two) podľa kníh Stephena Kinga, akčné sci-fi Pod vodou (Underwater) s Kristen Stewart a Vincentom Casselom či biografická dráma Výnimoční priatelia (A Beautiful Day in the Neighborhood) s Tomom Hanksom, ktorý bol za túto úlohu nominovaný na svojho tretieho Oscara.

01 - Modified: 2020-08-27 15:13:04 - Feat.: 0 - Title: 7 tipov na filmové hity a seriálové novinky, ktoré uvedie v septembri HBO 02 - Modified: 2020-09-28 16:20:55 - Feat.: 0 - Title: HBO Europe zverejňuje prvý trailer k švédskej dráme Medveďovce 03 - Modified: 2020-06-03 08:04:05 - Feat.: 0 - Title: 10 najlepších seriálov tohto roka, ktoré sa oplatí sledovať 04 - Modified: 2020-01-28 09:05:05 - Feat.: 0 - Title: Seriálové novinky na HBO: Lákadlom tohto roka je dráma s Nicole Kidman 05 - Modified: 2020-01-25 19:39:45 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie seriály roku 2019, ktoré sa oplatí vidieť
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 12:20