The Verge
StoryEditor

Facebook prepája službu Messenger s aplikáciou Instagram

01.10.2020, 09:40
Autor:
ČTKČTKpzpz
Služba zatiaľ nie je k dispozícii všetkým používateľom.

Americká internetová spoločnosť Facebook prepája svoju komunikačnú službu Facebook Messenger s aplikáciou pre zdieľanie fotografií Instagram. Používatelia týchto dvoch aplikácií si tak budú môcť vzájomne posielať správy. Ide o najväčší krok spoločnosti na ceste k integrácii svojich platforiem. 

"Messenger už používa viac ako miliarda ľudí. Preto prepájame Messenger a Instagram, aby sme preniesli na Instagram niektoré z najlepších prvkov Messengera," uviedla firma Facebook. 

Nové nástroje na zasielanie správ v službe Instagram zahŕňajú miznúce správy, samolepky, vlastné emotikony, farby chatu, nové spôsoby blokovania nežiaducich správ a aj zavedenie novej funkcie Messenger Watch Watch, ktorá umožňuje sledovať videá s priateľmi počas videohovoru.

Okrem správ medzi platformami môžu používatelia služieb Instagram a Messenger vyhľadávať v oboch aplikáciách súčasne aj profily. Používatelia sa môžu z jednotlivých funkcií odhlásiť, rovnako je možné odmietnuť aktualizáciu aplikácií Instagram alebo Messenger. 

Podľa CNN je funkcia v súčasnosti „testovaná na vybraných trhoch a v nasledujúcich mesiacoch sa rozšíri globálne.“ Neexistuje žiadna verejná časová os, kde by Facebook uverejnil informácie o tom, kedy začne integrovať aj svoju ďalšiu komunikačnú platformu WhatsApp.

Cieľom šéfa spoločnosti Facebook Marka Zuckerberga je prepojenie služieb Instagram, Facebook Messenger a WhatsApp. 

Facebook kúpil Instagram v roku 2012 za miliardu dolárov. V roku 2016 potom zaplatil 16 miliárd dolárov za prevzatie aplikácie WhatsApp pre bezplatné posielanie odkazov a telefonovanie, pripomína CNBC.

Súčasťou Zuckerbergovej prezentácie na konferencii F8, bola informácia o zlúčení inboxu Instagramu, WhatsAppu a Messengeru. Na ambíciu reagoval v roku 2019 spoluzakladateľ Facebooku Chris Hughes, ktorý spoločnosť vyzval, aby sa rozpadla. Hughes tvrdil, že Facebook sa stal monopolom sociálnych médií a jeho používatelia nemôžu prejsť na žiadneho životaschopného konkurenta. 

Niekoľko amerických politikov vrátane súčasného kandidáta na demokratického prezidenta Joe Bidena tieto obavy zopakovalo. Facebook tiež v súčasnosti prechádza protimonopolnými vyšetrovaniami v USA aj EÚ, pričom Zuckerberg vypovedal pred FTC len minulý mesiac. 

01 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 02 - Modified: 2023-07-13 11:23:22 - Feat.: - Title: Po mileniáloch tu máme prvú „digital-native“ generáciu. Ako marketingovo zaujať GEN Z? 03 - Modified: 2023-07-11 07:45:32 - Feat.: - Title: Twitter: Od spasiteľa socials po rekordéra úpadku 04 - Modified: 2023-05-23 11:17:36 - Feat.: - Title: WhatsApp umožní upravovať správy do 15 minút od odoslania 05 - Modified: 2023-05-02 08:55:35 - Feat.: - Title: Influencerka Lady Zika hovorí na sieťach o viere v Boha. Podľa sledujúcich šíri nenávisť a homofóbiu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:29