archív
StoryEditor

V šľapajách Markízy. Aj TA3 odchádza z bezplatného terestriálu

26.10.2020, 11:58
Autor:
(pš)(pš)
Spravodajskú televíziu však budete môcť sledovať aj naďalej, pozrite si ako.

Spravodajská televízia TA3 urobila rovnaké rozhodnutie ako pred štyrmi rokmi televízia Markíza. A síce rozhodla sa odísť z voľne šíreného terestriálneho vysielania (DVB-T).  "Záleží nám na každom divákovi a veríme, že aj v nových podmienkach sledovania vysielania nám zachová svoju priazeň," hovorí o zmene riaditeľ pre externé vzťahy TA3 Igor Čekirda. "Televízia TA3 ako súkromný vysielateľ však musí reflektovať aktuálnu situáciu, zefektívniť procesy a zohľadňovať ich hospodárnosť. Za najlepší nástroj udržania diváckej priazne považujeme skvalitnenie obsahu vysielania," dopĺňa dôvody rozhodnutí Čekirda. Zmena nastane k 2. novembru.

Spravodajská televízia zvažovala odchod z DVB-T už dlhšie. Konečné rozhodnutie urýchlila aj situácia na trhu, ktorá nastala v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Navyše, počet domácností, ktoré sledujú televíziu výhradne cez anténu, dlhodobo klesá, myslí si Čekirda. V tejto kategórii zároveň nie je primárne zastúpená cieľová skupina divákov TA3, čo bol ďalší dôvod, ktorý prispel k rozhodnutiu. Odchod TA3 z DVB-T sleduje primárne efektívne a hospodárne vysielanie súkromnej spravodajskej televízie. "V súčasnosti vyvíjame maximálne úsilie, aby sme sa ešte viac sústredili na skvalitnenie obsahu vysielania. Verím, že týmto prístupom dokážeme dostatočne motivovať aj divákov, ktorí nás doteraz sledovali cez anténu, aby prešli na iné dostupné formy príjmu vysielania TA3," vysvetľuje Čekirda.

Diváci si môžu aj naďalej pozrieť spravodajskú televíziu. Prostredníctvom satelitu je vysielanie TA3 dostupné cez službu SkyLink. Môžu ho takisto nájsť u svojho káblového operátora. Živé vysielanie aj archív relácií sú k dispozícii tiež na stránke televízie www.ta3.com, prípadne cez jej mobilnú aplikáciu. No a v neposlednom rade je vysielanie TA3 aj súčasťou ponuky mobilných operátorov.

Odchod z DVB-T pred štyrmi rokmi, oznámil ak líder trhu - skupina Markíza. Zmluva nadobudla platnosť v januári 2017. V súčastnosti už programy Markízy, podobne ako od novembra TA3, laicky povedané, "cez anténu nechytíte". RTVS a súkromná JOJ Group ponúka svoje stanice aj v bezplatnom terestriálnom vysielaní.

01 - Modified: 2022-01-26 12:31:35 - Feat.: - Title: Najväčšie míľniky TA3: Spravodajská televízia má nového vlastníka 02 - Modified: 2022-01-28 11:08:42 - Feat.: - Title: Veľké zmeny v TA3: Kmotrík predal televíziu českému podnikateľovi, do vedenia prichádza nový konateľ z Pravdy 03 - Modified: 2021-12-23 08:45:49 - Feat.: - Title: TA3 zmení majiteľa. Český podnikateľ dostal od regulátora zelenú 04 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 05 - Modified: 2021-11-12 17:34:16 - Feat.: - Title: TA3 môže zmeniť majiteľa. O televíziu sa uchádza český podnikateľ Michal Voráček
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:58