StoryEditor

Novinky roka 2021: Markíza stavila na veľké šou a osvedčené seriály. Uvedie aj úplnú novinku

29.10.2020, 17:20
Autor:
hrnhrn
Pri seriálovej novinke siahla Markíza po britskom formáte nominovanom na prestížnu cenu BAFTA.

Televízia Markíza uvedie v roku 2021 premiérové epizódy svojich seriálových hitov Sestričky, Pán profesor, Oteckovia, Susedia či Horná Dolná a svojho reštartu sa dočkajú túto jar nútene prerušené Červené pásky. Úplnou novinkou vo vysielaní bude romantický komediálny seriál Najhorší týždeň môjho života.

K vlajkovým lodiam zábavy na Markíze budú patriť nové série výpravnej šou Tvoja tvár znie povedome a speváckej súťaže SuperStar, nebude chýbať ani úspešná šou 2 na 1. Z reality šou bude súčasťou programovej štruktúry aj budúci rok Farma a s novými sériami sa vrátia aj Utajený šéf a Svadba na prvý pohľad.

Seriálová novinka

TV Markíza

​Keď si myslíte, že už to nemôže byť horšie, stane sa to najhoršie. Najhorší týždeň môjho života je nový seriál, ktorý je zmesou chýb, nedorozumení a vzťahových katastrof. Týždeň pred svadbou by mal byť najlepší vo vašom živote, ale keď sa novinár Marcel pripravuje na  manželstvo so  svojou milovanou Mel, stane sa z  neho nočná mora.

Úprimné Marcelove pokusy robiť veci správne vôbec nevychádzajú. Nech robí čokoľvek, všetko sa obráti proti nemu a  nasleduje jedna katastrofa za druhou.
Všetky snahy vyhovieť Melániinmu otcovi Alanovi, ktorý si myslí, že pre jeho dcéru nie je Marcel dosť dobrý, končia ďalším a  ďalším zúfalstvom. Situácii nepomáha ani jeho kolegyňa Silvia, ktorá je do neho chorobne zamilovaná a urobí naozaj všetko pre to, aby mu svadbu prekazila. Prežije Marcel tento katastrofálny týždeň? Prekoná ich láska všetky prekážky?

Najhorší týždeň môjho života je slovenskou adaptáciou britského komediálneho seriálu The Worst Week of My Life, ktorý v rokoch 2004-2006 vysielala stanica BBC One. Seriál bol mimoriadne populárny, jeho 1. sériu sledovalo v priemere päť miliónov divákov, a pozitívne hodnotený bol aj kritikmi. V roku 2006 získal nomináciu na  prestížnu cenu BAFTA za  najlepšiu situačnú komédiu. Lokálne verzie seriálu vznikli napríklad aj v Nemecku, USA, Taliansku, Rumunsku, či Grécku.
V slovenskej adaptácii sa v hlavných úlohách predstavia Roman Poláčik, Kristína Svarinská a Zdena Studenková. Režisérom seriálu je Peter Hoferica, kreatívnym producentom Peter Kelíšek.

Návrat Červených pások

TV Markíza

​V  roku 2021 sa svojho reštartu dočkajú Červené pásky, ktoré Markíza uviedla na obrazovky na jar, po dvoch epizóch ho však kvôli koronakríze stiahla z obrazoviek. Seriál o sile priateľstva, prekonávaní prekážok a vôle žiť sa odohráva v nemocnici, od  väčšiny seriálov z  tohto prostredia sa však líši. Hlavnými postavami nie sú lekári, ale ich mladí pacienti vo veku od 10 do 16 rokov so svojimi starosťami a láskami.

Seriál je nakrútený podľa katalánskeho originálu s  názvom Polseres vermelles. Veľký úspech už zožali adaptácie seriálu v Nemecku a vo Francúzsku, lokálne verzie priniesli tiež televízie v USA, Taliansku, na Ukrajine či v Rusku. Slovenská adaptácia vznikla v  spolupráci s produkčnou spoločnosťou beetle producenta a kameramana Petra Kelíška, režisérom je Braňo Mišík, kreatívnou producentkou Alexandra Dubovská.

SuperStar a Tvoja tvár

TV Markíza

​Poslednú sériu SuperStar uviedla Markíza na jar 2020, pričom posledné časti už dovysielala v zložitom období pandémie koronavírusu. U divákov šou zabodovala, každú časť si v priemere pozrelo 614-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Nové spevácke talenty bude hľadať aj budúci rok porota na čele s Paľom Haberom pod režisérskou taktovkou Pepe Majeského.

Druhou veľkou šou na obrazovkách Markízy bude v roku 2021 Tvoja tvár znie povedome. Zábavná šou už má za sebou päť úspešných sérií a na konte dve sošky OTO v kategórii Program roka. Novým moderátorom programu sa v piatej sezóne stal Martin Nikodým, spoza porotcovského stola vystúpenia hodnotili Zuzana Fialová, Dano Dangl, Mário „Kuly“ Kollár a Zuzana Kubovčíková Šebová.

Nové série seriálových hitov

Premiérová séria najsledovanejšieho rodinného seriálu Oteckovia prinesie už začiatkom roku 2021 nové zápletky, humorné situácie a  nečakané zvraty. Pokračovať budú tiež Horná Dolná a Susedia, svojho návratu sa dočkajú aj najúspešnejšie seriály jesene Pán profesor a Sestričky.

​Pán profesor je slovenskou verziou úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už osem sezón seriálu, pričom stále dosahuje nadpriemernú sledovanosť a  vynikajúco sa mu darí najmä u mladších, reklamne atraktívnych divákov. Seriál sa okrem Slovenska úspešne adaptoval aj v Maďarsku, kde sa vysiela od  roku 2018. Rovnako ako slovenskú adaptáciu ju má produkčne pod palcom spoločnosť Paprika Studios.

Sestričky sa v roku 2021 dočkajú už svojej štvrtej série. Všetky tri série vysielala televízia Markíza na jeseň a boli najsledovanejším seriálom sezóny. Námet seriálu vychádza rovnako ako Pán profesor zo zahraničnej predlohy. Pri Sestričkách Markíza siahla po fínskom seriáli Syke odohrávajúcim sa na traumatologickom oddelení pohotovosti, ktorý adaptovali televízie vo Švédsku, Belgicku, Veľkej Británii či Nemecku. Pôvodný seriál má 40 častí rozdelených do štyroch sérií po 10 častí. Markíza zatiaľ odvysielala 30 častí, štvrtá séria Sestričie teda bude finálnou.

01 - Modified: 2021-01-26 13:16:24 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Joj uvedie osem nových seriálov, pripravuje drámu z pohotovosti aj kriminálku 02 - Modified: 2020-10-26 15:35:24 - Feat.: 0 - Title: RTVS čoskoro uvedie minisériu Herec. V Česku vzbudila mimoriadny ohlas 03 - Modified: 2020-10-27 17:26:26 - Feat.: 0 - Title: Nový divácky hit: Pumpa láme rekordy a poráža aj programy konkurencie 04 - Modified: 2020-10-08 18:35:56 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj kúpila balík kinohitov od Disney. Uvedie Levieho kráľa, Aladina či Avengers: Endgame
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 13:57