Režisér a producent Peter Núňez
StoryEditor

Vznikol nový denník Štandard. Jediným majiteľom má byť známy producent Peter Núñez

01.11.2020, 22:45
Autor:
(pš)(pš)TASRTASR
Šéfredaktorom je Jaroslav Daniška, bývalý redaktor Postoja a moderátor relácie Do kríža.

Od 1. novembra na Slovensku funguje nový internetový denník Štandard. "Ambíciou Štandardu je vyvážiť silné postavenie liberálnych denníkov a portálov," uviedol pre TASR šéfredaktor nového portálu Jaroslav Daniška. Za projektom a jediným vlastníkom má byť podľa slov Danišku známy producent a režisér Peter Núñez (na obrázku).

Štandard, ktorý si vybral podtitul - pevný bod vo svete informácií, má zatiaľ onlinovú verziu. V budúcnosti jeho zakladateľ a šéfredaktor plánujú vydávať knihy, mesačník a videoobsah v televíznej kvalite. V súčasnosti je obsah denníka nespoplatnený, v budúcnosti sa to má zmeniť.

Zástupcami šéfredaktora sú Jozef Hajko, ktorý rok moderoval diskusnú reláciu O 5 minút 12 v RTVS a Peter Števkov. "K stálym autorom nového média budú patriť Vladimír Palko, Martin Leidenfrost či investigatívna reportérka Veronika Šmiralová, či renomovaný fotograf Matúš Zajac. Redakciu tvorí dvadsiatka autorov, ďalšie tri desiatky autorov budú spolupracovať externe," dodal pre TASR Daniška.

Štandard bude podľa neho prinášať aj reportáže z rôznych krajín sveta. "V podstatne vyššej miere bude pokrývať dianie v strednej Európe, obzvlášť v Maďarsku a Poľsku. Sesterským médiom Štandardu v Česku je portál Echo24, " informoval šéfredaktor.

Kto je Peter Núñez?
Známy najmä ako režisér a producent. Pre RTVS tvorí viacero projektov - pod palcom mal napríklad formát Najväčší Slovák, či folklórnu šou Zem spieva, kde je majiteľom licencie, Slnko v sieti, CE ZA AR - Cena za architektúru, ale aj reláciu 5 proti 5. Pre TV JOJ pripravuje Modré z neba. Bol producentom romantickej "evitovky" Všetko alebo nič, ktorý v čase uvedenia do kín patril k jedným z najnavštevovanejším filmom. Núñez vlastní sčasti televíznu stanicu Senzi, pre Slovak Telekom pripravoval projekt TV Folklorika. Pred časom boli známe aktivity  Núñeza a jeho Loco agency pri vzniku Media Connection, kde spolupracoval s agentúrou Penty - Media and Digital Services, spolupráca sa týka poskytovania mediálnych služieb a predaja reklamy do médií.

Kto je Jaroslav Daniška?
Jaroslav Daniška je bývalý redaktor .týždňa a Postoja. V poslednom období ho môžu diváci vidieť v úlohe moderátora relácie Do kríža, ktorú vysiela RTVS na Dvojke, v Rádiu Slovensko moderuje talkshow K2.

01 - Modified: 2021-02-02 13:35:59 - Feat.: - Title: Denník Štandard má nového spolumajiteľa. K Petrovi Núňezovi sa pridala švajčiarska investičná spoločnosť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:31