StoryEditor

Vianoce v televízii: Popoluška, nové rozprávky aj filmové premiéry

25.11.2020, 15:05
Autor:
redred
Vianoce na Markíze budú klasické, na Joj zábavné a na Jednotke s novými vianočnými rozprávkami.

Aké budú Vianoce na televíznych obrazovkách? Na Markíze klasické, na Joj zábavné a na Jednotke nebudú chýbať nové vianočné rozprávky.

Televízie Markíza a Joj naladia divákov na vianočnú atmosféru už večer pred Štedrým dňom. Markíza uvedie kultové Pelíšky a na obrazovke televízie Joj dostane priestor československá komédia storočia S tebou mě baví svět.

Štedrý večer: Popoluška, Sám doma 2 aj nová rozprávka

Na Štedrý deň uvedie televízia Markíza rozprávku Pyšná princezná, z československej klasiky to budú aj komédia Ako utopiť doktora Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách, Pelíšky či Perinbaba.

Hlavným večerným programom budú Tri oriešky pre Popolušku, ktorú neskôr večer ju doplnia premiéry filmov Annie a Vianoce ako z rozprávky.

Štedrý deň na Jojke bude rozprávkový. Televízia počas dňa uvedie českú rozprávkovú komédiu Najlepší priateľ či staršiu klasiku Kráľ Drozdia brada, nebudú chýbať ani animované rozprávky Na vlásku, Ľadové kráľovstvo či Doba ľadová: Mamutie Vianoce aleho hrané rozprávky Popoluška či Luskáčik a štyri kráľovstvá.

Hlavným večerným programom Jojky bude americká komédia Sám doma 2: Stratený v New Yorku. Neskoro večer uvedie v televíznej premiére koncert Richarda Müllera a Adely Vinczeovej Ona a On.

Štedrý deň na Jednotke vyplní česká filmová rozprávka O dvanástich mesiačikoch, nové spracovanie Anny zo Zeleného domu, česká klasika Anděl na horách či televízny film Vianočné oblátky, podvečer bude patriť repríze vianočnej rozprávky z roku 2018 Čarovný kamienok.

RTVS

​Hlavným večerným programom Jednotky bude nová rozprávka O liečivej vode. V réžii Jána Sebechlebského sa divákom predstavia Marián Mitaš, Juraj Hrčka, Darija Pavlovičová, Zuzana Kanócz či Juraj Kemka. Koprodukčná česko-slovenská rozprávka bude súčasťou sviatočného programu už siedmykrát.

Po jej skončení uvedie Jednotka fantazijný film Nekonečný príbeh a reprízu amerického filmu Všetci sú v pohode. Štedrý deň na Jednotke uzavrie Polnočná svätá omša.

​Štedrý večer na Dvojke bude patriť Rysavej jalovici a záznamu predstavenia Radošinského naivného divadla Jááánošííík po tristo rokoch.

Menšie stanice komerčných televíznych skupín uvedú na Štedrý večer fantazijný film Popoluška (Plus), mysteriózny sci-fi triler Nebezpečný návrh (Wau) a akčný triler Nezastaviteľné Vianoce (Dajto). Televízia Doma uvedie Chart Show a romantický film Najkrajší vianočný bozk.

Nová česko-slovenská rozprávka aj na prvý sviatok vianočný

Hlavným večerným programom Jednotky bude aj na prvý sviatok vianočný premiéra česko-slovenskej rozprávky. Nová rozprávka O vianočnej hviezde sa nakrúcala sa v podhorí Západných Tatier, kde našli filmári malebnú dedinu, v ktorej žije učiteľ Václav a kde sa objaví hviezda, ktorú na zem zrazila žiarlivá Proxima v podaní Ani Geislerovej.

Česká televízia

​Rozprávku doplní v druhom večernom okne jeden z najpopulárnejších amerických filmov všetkých čias ocenený šiestimi Oscarmi Forrest Gump. Dvojka večer odvysiela zápas Slovenska a Švajčiarska na Majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov.

Na druhý sviatok vianočný bude divákov na Jednotke večer zabávať legendárny hybský zbojník Pacho, Dano a Michal v komediálnom seriáli Pumpa a Boris & Brambor vo vianočnom vydaní svojej talkšou. Dvojka uvedie v premiére dokument Meky, ktorý doplní repríza minuloročného koncertu Mira Žbirku: 40 rokov na scéne.

Mrázik a filmové premiéry

Markíza už tradične uvedie na prvý sviatok vianočný Mrázika, ktorého doplní premiéra romantického filmu Vianoce s princom. Na druhý sviatok vianočný bude patriť večer rozprávke Zdeňka Trošku Čertoviny, ktorú doplní pokračovanie romantického filmu Vianoce s princom: Kráľovská svadba.

Televízia Joj má pre divákov pripravené filmové premiéry. Na prvý sviatok vianočný odvysiela francúzsko-nórsky dobrodružný film Rozprestri krídla a na druhý sviatok nórsky katastrofický triler Tunel a nemeckú akčnú komédiu Hot Dog.

Kompletný televízny program vám každý týždeň prináša magazín Eurotelevízia.

01 - Modified: 2021-01-26 13:16:24 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Joj uvedie osem nových seriálov, pripravuje drámu z pohotovosti aj kriminálku 02 - Modified: 2021-01-26 13:16:02 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Markíza stavila na veľké šou a osvedčené seriály. Uvedie aj úplnú novinku 03 - Modified: 2020-11-02 13:30:10 - Feat.: 0 - Title: Televízie nakúpili zahraničné seriály. Uvedú Mladého Sheldona, Deception či Next
01 - Modified: 2021-12-22 15:31:25 - Feat.: - Title: Rozprávkové Vianoce: Tipy na osvedčenú klasiku aj premiéry nových rozprávok 02 - Modified: 2021-12-15 14:46:49 - Feat.: - Title: Markíza má aj tento rok špeciálnu vianočnú pesničku 03 - Modified: 2021-11-30 07:11:24 - Feat.: - Title: RTVS prvýkrát získal Tri oriešky pre Popolušku 04 - Modified: 2021-12-14 14:03:47 - Feat.: - Title: Čo budú televízie vysielať na Vianoce? Popolušku má Jojka, Mrázika Markíza a Jednotka má novú rozprávku 05 - Modified: 2020-11-20 13:05:54 - Feat.: - Title: Tri oriešky pre Popolušku má tento rok Markíza. Na budúci rok ju získala Jojka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 10:09