StoryEditor

Školský klub zavíta do Prezidentského paláca. Prezidentka vysvetlí deťom, v čom spočíva jej práca

27.11.2020, 10:40
Autor:
redred
Televízne vyučovanie predstaví školákom v rámci vlastivedy tému vzniku Slovenskej republiky, štátnosti a úradu prezidenta.

Relácia pre malých školákov Školský klub zavíta v utorok na návštevu do Prezidentského paláca. Televízne vyučovanie predstaví školákom v rámci vlastivedy tému vzniku Slovenskej republiky, štátnosti a úradu prezidenta.

Na otázky ohľadom úloh a práce hlavy štátu bude školákom odpovedať priamo prezidentka Zuzana Čaputová už v utorok 1. decembra od 9:00 na Dvojke.

Druhá vlna pandémie na Slovensku spôsobila opäť zatvorenie niektorých škôl. Na obrazovky RTVS sa tak vrátil Školský klub, ktorý prináša školákom interaktívne vyučovanie v súlade s učebnými osnovami. To prebieha v hodinových blokoch od pondelka do štvrtka vždy o 9:00 na Dvojke.

„Každý deň je venovaný inej oblasti – v pondelok slovenský jazyk, každý utorok spoločenskovedné predmety a vlastiveda, v stredu matematika a štvrtok je venovaný prírodovedným predmetom,“ upresňuje priebeh vyučovania šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

​Utorkové vysielanie v rámci spoločenskovedných predmetov a vlastivedy bude v tomto týždni venované vzniku Slovenskej republiky, jej histórii a vývoju, téme štátnosti a v neposlednom rade aj úlohe prezidenta.

RTVS

Pri tejto príležitosti sa tvorcovia Školského klubu rozhodli nechať odpovede na detské otázky pre tú najpovolanejšiu – prezidentku Slovenskej republiky. Tá privíta zvedavých školákov priamo v Prezidentskom paláci a predstaví im úrad prezidenta.

„Rada som podporila túto iniciatívu. Je nesmierne dôležité, aby už žiaci základných škôl mali možnosť pochopiť, ako funguje štát a jeho inštitúcie, pretože raz budú oni rozhodovať o budúcnosti našej krajiny,“ vyjadrila sa prezidentka Zuzana Čaputová.

Vzdelávanie počas pandémie je podľa prezidentky obrovskou výzvou: „Veľmi si vážim prácu, úsilie a trpezlivosť učiteľov, rodičov aj samotných detí. Kríza nás naučila, že je možné zredukovať vzdelávací obsah podľa toho, čo je najpodstatnejšie a že vzdelávacie metódy možno do určitej miery prispôsobiť novým technológiám. Ukazuje sa však aj to, aký veľmi dôležitý je pre žiakov a študentov sociálny kontakt s rovesníkmi a učiteľmi v škole pre ich akademické napredovanie ako aj duševné a fyzické zdravie. Preto verím, že situácia umožní, aby sa žiaci mohli čo najskôr vrátiť do škôl,“ dodala prezidentka.

RTVS

​Školský klub je výsledkom spolupráce RTVS so Štátnym pedagogickým ústavom a neziskovou organizáciou Indícia. Zapojiť do vysielania sa môžu aj deti pri televíznych obrazovkách a ich rodičia, ktorí svoje reakcie a nápady posielať na email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

01 - Modified: 2020-11-26 14:49:27 - Feat.: 0 - Title: Vianoce v televízii: Popoluška, nové rozprávky aj filmové premiéry 02 - Modified: 2020-11-24 19:50:24 - Feat.: 0 - Title: Šou Virtuózi je ako SuperStar v klasickej hudbe. Zo Slovenska do finále postúpili štyria súťažiaci 03 - Modified: 2020-11-23 09:14:54 - Feat.: 0 - Title: Finále Zem spieva bude ešte tento rok. Bez divákov a s prísnymi opatreniami 04 - Modified: 2020-11-16 11:44:07 - Feat.: 0 - Title: RTVS hľadá súťažiacich do novej reality šou Pečie celé Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 10:59