StoryEditor

Sedem tipov na nové filmy a seriály, ktoré uvedie v decembri HBO

30.11.2020, 17:00
Autor:
redred
Prinášame tipy na decembrové programové novinky HBO a HBO GO, ktoré stoja za pozretie.

Tipy na filmy mesiaca

Nechajte ich všetkých hovoriť (Let Them All Talk)

Slávna spisovateľka (Meryl Streep) sa vydá so svojimi dlhoročnými priateľkami (Candice Bergen a Dianne Wiest) na dobrodružnú cestu, aby sa na výletnej lodi pobavila a vyliečila staré rany. Lenže nie je tou, ktorou sa zdá byť, a jej písanie si možno tiež nezaslúži doterajšie fanfáry. K dámam sa pripojí jej mladučký synovec (Lucas Hedges), ktorý im robí spoločnosť a pritom sa zamiluje do literárnej agentky (Gemma Chan)... Oscarový režisér Steven Soderbergh, autor všetkých Dannyho parťákov a životopisných drám Liberace alebo Erin Brockovich, vstúpil tentokrát do veľmi nečakaných vôd.

Láska navždy (Endless)

Dvaja zamilovaní tínedžeri Riley (Alexandra Shipp) a Chris (Nicholas Hamilton), jedna tragická autonehoda a všetko je zničené. Riley sa obviňuje za smrť svojho priateľa. Chris uviazol v bezvedomí. Riley a Chris nájdu spôsob, ako byť opäť spolu, ale nakoniec sa aj tak musia podrobiť najťažšej skúške zo všetkých - nechať jeden druhého odísť. Milostný príbeh presahuje aspekty života a smrti.

Ivan je len jeden (The One and Only Ivan)

Dojemný a poučný príbeh z produkcie štúdia Disney o kráse a sile priateľstva a dôležitosti domova. Ivan je gorila so strieborným chrbtom, váži takmer 200 kilogramov a žije v obchodnom dome na predmestí so slonicou Stellou, psom Bobom a mnohými ďalšími zvieratami. Spomína si len na pár vecí z džungle, kde bol zajatý. Príchod sloníčaťa menom Ruby sa dotkne jeho vnútra. Ruby bola len nedávno oddelená od svojej rodiny vo voľnej prírode a Ivan začne pochybovať o svojom živote, pôvode a o tom, kde chce vlastne byť.

Tipy na seriálové novinky

Normálni ľudia (Normal People)

Predlohou seriálu je rovnomenný svetový bestseller od írskej autorky Sally Rooney oceňujú literárni kritici aj čitatelia. Na konte má cez milión predaných výtlačkov, úzku nomináciu na prestížnu Booker Prize a víťazstvá v mnohých anketách o knihu roka.

Hlavní hrdinovia Marianne a Connell vyrastajú v malom meste, ale tým ich podobnosť končí: na strednej škole patrí Connell ku hviezdam a Marianne je outsiderkou. Keď sa spolu raz dajú do reči, zmení to ich život. O rok neskôr už obaja študujú na vysokej škole v Dubline. Z Marianne sa medzitým stala kráľovná večierkov, zatiaľ čo neistý Connell len veľmi ťažko nachádza svoje miesto v spoločnosti.

Hoci sa obaja pohybujú v rozdielnych kruhoch, priťahujú sa k sebe ako dva magnety. Marianne čím ďalej viac prepadá sebadeštrukcii a Connell hľadá svoj zmysel života inde, obaja sú však konfrontovaní tým, ako ďaleko dokážu zájsť, aby druhého zachránili. Seriál Normálni ľudia je príbehom o vzájomnej fascinácii, priateľstve a láske. Je pohľadom do hĺbky a zložitosti ľudského života, a zároveň plný vtipu a sarkastického nadhľadu. Od 1. decembra budú dostupné všetky časti seriálu.

Eufória špeciál (Euphoria Special)

Decembrovou novinkou na HBO bude špeciál seriálu, ktorý získal v tomto roku tri ceny Emmy, a to vrátane ocenenia za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe dramatického seriálu. Ocenením sa môže pýšiť herečka Zendaya, ktorá ako Rue oslávi v novej časti Vianoce po tom, čo ju Jules (Hunter Schafer) opustí na vlakovej stanici a ona sa opäť vráti k drogám. Dve premiérové časti budú dostupné od 7. decembra.

Štyri svadby a jeden pohreb (Four Weddings and a Funeral)

Seriálová adaptácia rovnomenného filmu z roku 1994 z pera showrunnerky a scenáristky Mindy Kaling. Maya, mladá manažérka komunikácie senátorskej kampane v New Yorku, dostane pozvanie na svadbu svojej spolužiačky z univerzity, žijúcej v Londýne. Rozhodne sa hodiť svoj profesijný aj súkromný život za hlavu a vydáva sa do Anglicka, aby opäť videla starých priateľov. Čoskoro si uvedomí, ako prázdne životy všetci žijú: vzťahy sú falošné a pošramotené, na povrch vyplávajú politické škandály, londýnsky spoločenský život je zlý vtip, nečakané milostné vzplanutia rýchlo zhasínajú... A samozrejme nechýbajú štyri svadby a jeden pohreb. Od 1. decembra budú dostupné všetky časti seriálu.

Letuška (The Flight Attendant)

Osemdielny temne komediálny triler je inšpirovaný celosvetovo úspešným románom Chrisa Bohjaliana. Letuška Cassandra Bowden (v podaní Kaley Cuoco, známej z Teórie veľkého tresku) sa prebudí vo svojej hotelovej izbe v Bangkoku s príšernou opicou z predchádzajúcej noci a mŕtvym mužom ležiacim vedľa nej v posteli. Bojí sa zavolať políciu, preto zahladí všetky stopy a pridá sa k ostatným letuškám a pilotom cestujúcim na letisko. V New Yorku ju však vyhľadajú agenti FBI a podozrievajú ju z vraždy. Cassandra sa snaží poskladať čriepky z onej osudnej noci dohromady… Seriál bude vysielať HBO od 14. decembra, každý pondelok uvedie novú časť. Prvé tri časti sú už dostupné na HBO GO.

Deväť českých dokumentov

Na HBO GO nájdu diváci od 1. decembra aj týchto deväť českých dokumentov: Cesta – portrét Viery Chytilovej, Katka, King skate, Láska zhora, Mallory, Marcela, Strnadovi, René alebo Život podľa Václava Havla.

01 - Modified: 2020-11-26 14:49:27 - Feat.: 0 - Title: Vianoce v televízii: Popoluška, nové rozprávky aj filmové premiéry 02 - Modified: 2020-10-29 15:09:45 - Feat.: 0 - Title: 3x3 tipy na seriálové novinky, filmové hity a dokumenty, ktoré uvedie v novembri HBO 03 - Modified: 2020-10-26 10:48:24 - Feat.: 0 - Title: Nicole Kidman a Hugh Grant v novom seriáli na HBO. Pozrite si ukážky z prvej epizódy 04 - Modified: 2020-09-28 16:18:23 - Feat.: 0 - Title: Októbrové tipy HBO: Premiéra seriálu s Nicole Kidman a Hughom Grantom či oscarové Malé ženy
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:36