StoryEditor

Sviatočné tipy na filmové premiéry na televíznych obrazovkách

23.12.2020, 07:00
Autor:
redred
Televízie uvedú počas sviatkov viacero kinohitov v televíznej premiére.

Vianočnú klasiku doplnia televízie počas sviatkov aj viacerými kinohitmi v televíznej premiére.

Televízia Joj uvedie na prvý sviatok vianočný francúzsko-nórsky film Rozprestri krídla nakrútený podľa skutočného príbehu Christiana, odborníka na migráciu divokých husí. Zanietený vedec má stráviť prázdniny so svojím dospievajúcim synom, ktorý si nevie predstaviť leto na vidieku a bez wi-fi. Napokon sa im podarí prežiť napínavé, neuveriteľné i poučné dobrodružstvo.

TV JOJ

​Markíza uvedie kanadský romantický film Vianoce s princom a na druhý sviatok vianočný pokračovanie Vianoce s princom: Kráľovská svadba.

Jednotka RTVS prinesie premiéru českej rozprávky Vianočná hviezda o láskavej hviezde Svituške, ktorá spadne na Zem a pomôže chudobnému učiteľovi Václavovi získať lásku princeznej. Doplní ju jeden z najpopulárnejších amerických filmov ocenený šiestimi Oscarmi Forrest Gump

Česká televízia

​Na druhý sviatok vianočný uvedie televízia Joj premiéru ruskej animovanej rozprávky Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel a večer bude patriť nórskemu katastrofickému trileru Tunel o havárii cisterny, ktorá uväzní rodiny cestujúce na vianočné sviatky pod tonami skál v úplnej tme. Triler doplní nemecká akčná komédia Hot Dog o bizarnej dvojici policajtov, ktorí zachraňujú unesenú dcéru moldavského prezidenta.

TV Joj / Tunel

​V nedeľu 27. decembra odvysiela televízia Joj marvelovku Doktor Strange o neurochirurgovi, ktorý po ťažkom úraze získa čarodejnícke schopnosti, ktoré mu ako najmocnejšiemu čarodejníkovi na svete pomôžu ochraňovať svet a bojovať s temnými silami.

​Nedeľný večer na Jednotke bude patriť premiére dokumentu Poklady Vatikánu, ktorý je nezvyčajným výletom do tajných miestností sídla rímsko-katolíckej cirkvi, ktoré boli filmárom sprístupnené krátko po nástupe pápeža Františka do úradu. V priebehu niekoľkých mesiacov zachytili kamery každodenný život tých žien a mužov, ktorí pracujú pre hlavu katolíckej cirkvi v najmenšom európskom štáte.

RTVS

​Makíza uvedie v pondelok 28. decembra premiéru britskej komédie A teraz môžem všetko o rezignovanom učiteľovi Neilovi, ktorý zistí, že po dare bláznivých mimozemšťanov má schopnosti urobiť čokoľvek. Film režíroval Terry Jones, jeden z členov legendárnej britskej komediálnej skupiny Monty Python. Išlo o jeho prvý režijný počin po 19-ročnej prestávke a zároveň aj o úplne posledný pred jeho smrťou. Film je voľne inšpirovaný tvorbou spisovateľa Douglasa Adamsa, autora kultového diela Stopárov sprievodca po galaxii, ktorý bol dobrým priateľom režiséra Terryho Jonesa.

TV Markíza / A teraz môžem všetko

​Televízia Joj bude konkurovať americkou akčnou kriminálnou komédiou Red: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční o starnúcich agentoch CIA na dôchodku, ktorí čelia útoku vládnych zabijakov. V hlavných úlohách sa predstavia Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren či John Malkovich.

TV Joj / Red

​Jednotka RTVS odštartuje osemdielny britský romantický seriál Sanditon. Príbeh o láske a sebapoznaní je zasadený do 19.storočia. Inšpiruje sa nedokončeným posledným rovnomenným románom anglickej spisovateľky Jane Austen.

Dvojka uvedie film Amundsen, ktorý je výpravným portrétom nórskeho polárneho bádateľa Roalda Amundsena, ktorý ako prvý dosiahol Južný pól.

RTVS / Sanditon

Deň pPred Silvestrom uvedie Jednotka v televíznej premiére drámu Predĺžený víkend nakrútenú podľa literárnej predlohy Joyce Maynard. V hlavnej úlohe sa predstaví Kate Winslet a Josh Brolin.

RTVS / Predĺžený víkend

​Joj Cinema uvedie belgicko-luxemburskú drámu Kursk nakrútenú podľa skutočnej katastrofy, ktorá sa odohrala v auguste 2000 na ruskej atómovej ponorke. Boj o život 118 členov posádky komplikovalo nielen zlé vybavenie, zlé počasie, ale aj ťažké dorozumievanie medzi politickou byrokraciou Ruska, Francúzska, Nórska a Británie. Kým prišla pomoc, bolo neskoro pre posádku aj pre ich rodiny.

TV Joj / Kursk

​Pred Silvestrom Joj odvysiela aj akčné sci-fi Thor: Ragnarok, v ktorej sa Thor ocitne tvárou v tvár mocnému Hulkovi, svojmu bývalému spojencovi z tímu Avengers. V hlavnej úlohe sa predstavia Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Anthony Hopkins, Idris Elba, Jeff Goldblum, Benedict Cumberbatch, Stan Lee či, Matt Damon.

Jednotka bude mať na programe filmovú adaptáciu najslávnejšieho románu Francisa Scotta Fitzgeralda Veľký Gatsby z roku 2013 s Leonardom DiCapriom v role Nicka.

Komplexný prehľad televízneho programu nájdete v magazíne Eurotelevízia.

TV Joj / Thor

01 - Modified: 2020-11-25 16:50:40 - Feat.: 0 - Title: Česká televízia prinesie počas Vianoc štyri nové rozprávky 02 - Modified: 2020-11-02 13:30:10 - Feat.: 0 - Title: Televízie nakúpili zahraničné seriály. Uvedú Mladého Sheldona, Deception či Next 03 - Modified: 2021-01-26 13:16:02 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Markíza stavila na veľké šou a osvedčené seriály. Uvedie aj úplnú novinku 04 - Modified: 2021-01-17 15:57:28 - Feat.: 0 - Title: Ťahákom televízie Joj budú Slovania. Pozrite si nový trailer 05 - Modified: 2021-01-26 13:16:24 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Joj uvedie osem nových seriálov, pripravuje drámu z pohotovosti aj kriminálku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:24