Tvarožek sa narodil 19. decembra 1942 v Bratislave. Po vpáde vojsk v auguste 1968 robil v uliciach Bratislavy rozhovory, ankety, situačné správy a dostával ich do vysielania. Po novembri 1989 spoluzakladal spravodajskú reláciu Rádiožurnál. Robil živé prenosy z významných udalostí, ako boli inaugurácie prezidentov či napríklad návšteva pápeža Jána Pavla II.

Získal viacero ocenení, napríklad ocenenie Literárneho fondu "za významný prínos slovenskej žurnalistike a za dlhoročnú novinársku tvorbu na vysokej profesionálnej úrovni".

RTVS si výraznú osobnosť moderátoa v televíznom vysielaní pripomenie dnes - vo štvrtok 7. januára večer na Dvojke (o 21.45 h) v relácii Família.

V rozhlasovom vysielaní si RTVS Michala Tvarožka pripomenie v dnešnom (7. januára) poludňajšom vydaní Rádiožurnálu. V ďalších dňoch budeme na rozhlasovú legendu spomínať v relácii Rádia Slovensko Túto hudbu mám rád (v sobotu 9. januára o 13.05 h a následne  v Rádiu Regina v nedeľu 10. januára o 10.00 h) a v programe Rodinka rozhlasových v nedeľu 10. januára od 20.05 h v Rádiu Slovensko. Počas budúceho týždňa budú aj v prúdovom vysielaní rozhlasu zaradené fragmenty rozhovorov z ďalších programov, v ktorých bol Michal Tvarožek hosťom.