archív
StoryEditor

Veľký posun pre programovú riaditeľku na Markíze. Silvia Majeská bude šéfovať aj na TV Nova

07.01.2021, 13:16
Autor:
(pš)(pš)
Zmeny platia od dnešného dňa. Česká šéfka programu Alex Ruzek z TV Nova odchádza.

Silvia Majeská sa dnešným dňom stala novou programovou riaditeľkou TV Nova. Silvia pracuje posledných deväť rokov ako programová riaditeľka televízie Markíza. Svoju novú funkciu bude vykonávať z Prahy a povedie programové sekcie pre obidve krajiny - Česko a Slovensko.

Bude zodpovedná za tvorbu programovej stratégie pre lineárne kanály a online platformu VOYO. Počas jej pôsobenia uviedla Markíza množstvo úspešných programov, ktoré aj po rokoch stále vysiela, napríklad Oteckovia, Horná Dolná či šou Tvoja tvár znie povedome. Alex Ruzek odchádza z pozície programovej riaditeľky TV Nova k dnešnému dňu.

"Nova je vedúca mediálna spoločnosť, je to inovátor, udávajúci tón, a ja sa veľmi teším na moje pôsobenie v nej a na spoluprácu so všetkými kreatívnymi tímami, internými aj externými, pri tvorbe kvalitného a jedinečného obsahu pre divákov, ktorý im ponúkame lineárnou aj digitálnou cestou," hovorí nová šéfka programu skupiny Markíza, ako aj TV Nova - Silvia Majeská.

"Alex za tie roky pre našu televíziu veľa urobila a patrí jej za to veľká vďaka. Vždy nám bolo potešením s ňou spolupracovať. Prebiehajúce zmeny sú dôsledkom nášho úsilia o rozvoj lineárnych aj nelineárnych produktov. Naším cieľom je zostať najinovatívnejším a najviac kreatívnym tvorcom obsahu v Českej republike. Tešíme sa na spoluprácu s našou dlhoročnou kolegyňou Silviou Majeskou a gratulujeme jej k novej funkcii," hovoria generálni riaditelia TV Nova Klára Brachtlová a Jan Vlček.

Česká Nova má zároveň aj nového šéfa marketingu, je ním Jakub Strýček, informáciu priniesol Mediaguru. Strýček odchádzal z Novy v roku 2014, zastával pozíciu senior brand manažéra a neskôr zamieril do vedenia marketingového tímu skupiny Mafra v Česku. Pôsobil aj ako marketingový riaditeľ spoločnosti Zonky.

Minulý rok sa tak slovenská Markíza, ako aj česká TV Nova stala súčasťou skupiny PPF Petra Kellnera. Do vedenia skupiny menovala Didiera Stoessela. Skupina PPF kontroluje aktivity CME v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:32