Facebok Ministerstvo zdravotníctva SR
StoryEditor

Ministerstvo zdravotníctva v smutnom videu ukazuje realitu v nemocniciach, ktorú dopĺňa vyjadreniami popieračov Covid-19

08.01.2021, 12:48
Autor:
(pš)(pš)
Realita v nemocniciach vs. fikcia na internete, nazvalo ministerstvo nové video.

Ministerstvo zdravotníctva SR zverejnilo na svojom facebook účte video, ktoré zobrazuje smutnú realitu v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Emotívne video trpiacich ľudí v nemocniciach je doplnené výpoveďami tých, ktorí situáciu okolo Covid-19 zľahčujú.

Vo videu vidíme napríklad doktora Igora Bukovského, Líviu z Kulturblogu či doktora Petra Liptáka, ale aj sekvencie z protivládnej demonštrácie minulého roka.

V záberoch Igor Bukovský hovorí o tom, "že nie je v poriadku, ak nás strašia druhou vlnou", doktor Peter Lipták na demonštrácii agituje, "aby sa všetko robilo naopak, aby sa napríklad nenosili rúška", Lívia z Kulturblogu propaguje knihu o falošnej pandémii.


Ministerstvo zdravotníctva SR kampaň, ktorá Slovákom pripomenula opatrenia, ktoré by mali počas sviatkov dodržiavať. Ústrednou melódiou kampane je chytľavá a známa pieseň Tri slová, ktorá zároveň vystihuje podstatu odkazu pre verejnosť R-O-R (rúško - odstup - ruky).

Zároveň ministerstvo potvrdilo, že plánuje informačnú, edukačnú a následne mobilizačnú kampaň na očkovanie. Kampaň poskytne všetky relevantné a overené informácie k téme očkovania proti infekčnému ochoreniu COVID-19 na jednom mieste tak, aby dôveryhodne zodpovedala drvivú väčšinu otázok verejnosti.

Ministerstvo zatiaľ reaguje na šírenie konšpiračných teórií, ktoré sa týkajú prevažne nového očkovania. Na svojom facebook účte pravidelne a aktívne publikuje objektívne fakty a odborné argumenty na túto tému, ktoré sprostredkováva zrozumiteľne aj laickej verejnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:26