archív NMH
StoryEditor

Aktuality posilňujú regióny. Šéfuje im Jana Paulovská, ktorá pracovala v Petit Presse

20.01.2021, 11:15
Paulovská zodpovedala v minulosti v Petit Presse za regionálne noviny MY.

Aktuality rozširujú svoj obsah o regionálne spravodajstvo. Štyri nové regionálne redakcie budú pokrývať Košický, Prešovský, Banskobystrický a Žilinský kraj. Posilou v redakcii je Jana Paulovská, ktorá z pozície zástupkyne šéfredaktora pre regióny bude viesť tento nový typ obsahu. Jana Paulovská v minulosti dlhoročne pôsobila vo vydavateľstve Petit Press, kde zodpovedala za regionálne noviny vychádzajúce pod názvom MY. Neskôr pôsobila aj vo vydavateľstve News and Media Holding.

Zmeny v obsahu avizoval aj šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy, v príhovore čitateľov napísal: "Na Aktuality.sk sme na jeseň 2018 spustili systém dobrovoľnej finančnej podpory Aktuality.sk Plus, ktorý sa má stať z dlhodobého hľadiska hlavným pilierom financovania našej práce. Vtedy som verejne prisľúbil, že vaše príspevky pôjdu na zlepšovanie obsahu a dnes by som vám rád sprostredkoval podľa nás skvelú správu. Aktuality.sk sú v regiónoch."

Cieľom rozšírenia redakcie a regionálneho spravodajstva je detailnejšie pokrývanie lokálnych tém, problémov a potrieb, píše sa vo vyjadrení prevádzkovateľa portálu Aktuality, spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia. Regionálni redaktori budú pokrývať nielen miestne udalosti, ale aj veľké kauzy, či podozrenia na korupciu v samosprávach. Čitatelia Aktualít sa tak môžu tešiť na rozhovory, články, ako aj foto a video reportáže priamo z ich mesta či dediny. 

„Aktuality.sk sú našou vlajkovou loďou a preto chceme neustále zvyšovať ich kvalitu. Aj vďaka dobrovoľnej finančnej podpore od našich čitateľov cez „Aktuality.sk Plus“, vieme dnes rozšíriť redakciu do našich regiónov, čo nám umožní byť k našim čitateľom a ich potrebám ešte bližšie,“ hovorí o dôvode rozšírenia obsahu Michal Maruška, COO Ringier Axel Springer SK.

V budúcnosti sa môžu čitatelia Aktualít tešiť aj na personalizované spravodajstvo a newsletter, odkrýva plány František Novák, CDO spoločnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 02:40