StoryEditor

Tajomstvo mojej kuchyne sa vracia s novými moderátormi. Kamila Magálová končí po 11 rokoch

27.01.2021, 08:45
Autor:
redred
Relácia s novými moderátormi bude mať premiéru v nedeľu 7. februára.

Relácia RTVS Tajomstvo mojej kuchyne sa po januárovej pauze opäť vracia na obrazovky. Premiérovú reláciu uvedie Jednotka v nedeľu 7. februára a okrem nových receptov prinesie veľkú novinku v podobe novej moderátorskej dvojice.

Herečka Kamila Magálová sa rozhodla prenechať žezlo mladším kolegom po vyše 11 rokoch. Prvá epizóda relácie Tajomstvo mojej kuchyne bola odvysielaná 6. septembra 2009 a odvtedy bola stálicou nedeľných podvečerov, spolu bolo odvysielaných 438 častí.

„Po úžasných 11 rokoch so svojím skvelým "parťákom", Pavlom Pospíšilom, som sa rozhodla s ťažkým srdcom ukončiť svoje pôsobenie v tejto úspešnej relácii. Predovšetkým kvôli tomu, že Pavel pre svoj zdravotný stav už rok nemohol točiť a následne, keď prišla pandémia, nemohol lietať, keďže žije v Nemecku. Boli sme ako dvojičky, ktoré si rozumeli ľudsky, kamarátsky a hlavne nás spájal spoločný humor. A toto všetko mi začalo chýbať, hlavne jeho osobnosť,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Kamila Magálová. Skvelý šéfkuchár s Michelinovskou hviezdou, bohatou praxou a veľkým zmyslom pre humor Pavel Pospíšil sa ku Kamile v Tajomstve mojej kuchyne pridal koncom roka 2011.  

Herečku a výbornú kuchárku Kamilu Magálovú nahradí v nových epizódach moderátorská dvojica – spevák Robo Papp a šéfkuchár Gabo Kocák, ktorý pôsobil v mnohých michelinských reštauráciách po celom svete.

RTVS / Gabo Kocák a Robo Papp v relácii Tajomstvo mojej kuchyne

​„Priznám sa, že ponuka na účinkovanie v relácii Tajomstvo mojej kuchyne predčila aj moje sny. Vždy som totiž sníval, že budem mať svoju reláciu o varení, ale nikdy by mi nenapadlo, že ja, alebo ktokoľvek iný by mohol nastúpiť na trón po Kamile Magálovej a Pavlovi Pospíšilovi. Tajomstvo mojej kuchyne patrí medzi moje obľúbené relácie už dlhé roky a trikrát som bol aj hosťom tejto relácie. Je to absolútna klasika a keď ma tvorcovia oslovili s ponukou reláciu moderovať, ostal som sedieť s mykajúcim sa kútikom a s vypúlenými očami, musel som sa na to vyspať a štipnúť sa do líca, či sa mi to nesnívalo. Je to pre mňa veľká česť a výzva, aby ľudia aj naďalej vždy v nedeľu varili spolu s nami,“ neskrýva nadšenie Robo Papp.

Na novú úlohu sa teší aj Gabo Kocák. „Ponuka ma samozrejme potešila, keďže sa mi relácia veľmi páči. Navyše budem tvoriť dvojicu s Robom, s ktorým sme už spoločne varili. Myslím, že si výborne rozumieme, keďže sa nejaký ten čas už poznáme a hlavne sa budeme dopĺňať. Nebolo vôbec nad čím rozmýšľať,“ priblížil Kocák. Rolu šéfkuchára si už vyskúšal v relácii 15 min. kuchár, ktorú vysielala od roku 2014 do roku 2017 televízia Joj.

Herečka sa do relácie občas vráti

Kamila z Tajomstva mojej kuchyne neodchádza úplne. Súčasťou relácie s novými kuchármi budú aj archívne spomienky na najlepšie recepty z dielne Kamily a Pavla, ktorých prácu si Robo s Gabom nesmierne vážia.

„Voči pani Magálovej a pánovi Pospíšilovi mám obrovský rešpekt a cítim rešpekt aj k svojej úlohe. Rozhodne treba povedať, že my s Gabom sa ich nebudeme snažiť nahradiť alebo nebodaj kopírovať. Bude to iné, dáme do toho všetko a budeme sami sebou. Gabo patrí medzi absolútnu šéfkuchársku špičku a sme osobní priatelia, takže chémia medzi nami je reálna. Verím, že ľudia budú radi s nami tráviť nedeľný podvečer,“ vyjadril sa spevák Robo Papp.

Rešpekt sprevádza aj profesionálneho kuchára Gaba Kocáka: „Kamila je profesionál a bude to výzva ponúknuť divákom koncept, ktorý ich zaujme rovnako. Verím však, že sa nám to podarí a hlavne si myslím, že sa toho až tak veľa meniť nebude. Skúsime to len trocha osviežiť novými receptami a skúsenosťami, samozrejme s výkonom stále na 100 %.“

Kamila Magálová verí, že nové moderátorské duo ju zvládne zastúpiť a priazeň divákov si udrží. „Sú to šikovní chlapci, dokonca jeden skvelý profesionálny kuchár, tak sa neobávam, že by sa im nepodarilo v úspešnej relácii pokračovať,“ myslí si dlhoročná tvár relácie. A dodáva: „Bude mi za divákmi smutno, ale život ide ďalej a je lepšie odísť skôr ako neskôr. Ale sľubujem, že sa niekedy prídem na chlapcov pozrieť a možno niečo aj navarím, alebo napečiem, ak ma pustia k svojim vareškám.“

Tajomstvo mojej kuchyne si aj s novými moderátormi zachová svoje stále rubriky. Aj v tomto roku pokračuje s reportážami na pomoc gastroprevádzkam, ktoré to v tomto ťažkom pandemickom období nevzdali, prinesie divákom ich príbeh a priblíži nesmiernu snahu všetkých prežiť, udržať svoju prevádzku aj za cenu strát. Neoddeliteľnou súčasťou relácie zostávajú aj kuchársky zdatní hostia z radov známych osobností i z radov divákov.

01 - Modified: 2021-01-18 15:17:54 - Feat.: 0 - Title: Pandémia očami slovenských dokumentaristov. RTVS uvádza nový 10-dielny cyklus 02 - Modified: 2021-01-15 12:38:33 - Feat.: 0 - Title: Animovaná rodinka Chochmesovcov prichádza na obrazovky RTVS s treťou sériou 03 - Modified: 2021-01-08 12:08:21 - Feat.: 0 - Title: Od pondelka sa na obrazovky RTVS vracia v premiérových častiach dokumentárny seriál IKONY
01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:08