RTVS
StoryEditor

RTVS spustí od februára spravodajský web

27.01.2021, 17:45
Autor:
hrnhrnTASRTASR
Spracovanie tlačových konferencií a tém má dopĺňať audio a videoobsah redakcií spravodajstva RTVS.

Spravodajský web RTVS má byť spustený v pondelok 1. februára predpoludním. Na stredajšom rokovaní Rady RTVS o tom informoval riaditeľ sekcie nových médií RTVS Dušan Jančovič.

Web spravy.rtvs.sk má podľa neho priniesť rýchle, stručné, presné informácie o hlavných udalostiach dňa, ktoré budú mapovať udalosti na Slovensku, medzinárodne dianie, ekonomické správy, život v regiónoch i šport.

Kontent webu má napĺňať šestica editorov spolu s vedúcim tímu. "V súčasnosti je v tíme päť editorov," dodal Jančovič.
Priznal, že vlastné spracovanie tlačových konferencií a tém má dopĺňať audio a videoobsah redakcií spravodajstva RTVS a správy tlačových agentúr.

Rada RTVS absenciu spravodajského webu kritizovala

Spustenie spravodajského webu na prelome rokov 2020/2021 avizoval riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník v lete minulého roka. Čelil vtedy kritike predsedu Rady RTVS Igora Galla: "Faktom je, že sekcia nových médií od roku 2018 urobila veľa, no ten základ, akým je spravodajský web ako alfa a omega, nie je spustený. A zdôvodňovať to tým, že chýbajú priestory a počítače sa mi zdá ako absurdné vysvetlenie."

Členka rady Dóra Hushegyiová vtedy poukázala na to, že absencia spravodajského webu je o to citeľnejšia, že práve v období koronakrízy mohol takýto portál odpovedať na zvýšený dopyt po informáciách. "Takáto stránka by v tomto prípade mala oveľa väčší potenciál, ako dokáže pre spravodajstvo poskytnúť oficiálna stránka RTVS, určite by bola najnavštevovanejšou," upozornila.

Rezník na obhajobu absencie spravodajského webu uviedol, že si je vedomý rezerv v tejto oblasti, ale za hlavnú prioritu pre RTVS však naďalej považuje televízne a rozhlasové vysielanie a zabezpečenie všetkého, čo k nemu patrí. "Nemyslím si, že chýbajúci spravodajský portál RTVS spôsobuje výrazné škody," poznamenal s tým, že spravodajský obsah pomáhajú zatiaľ šíriť aj online aplikácie a profily RTVS na sociálnych sieťach.

Po spustení slovenskej verzie spravodajského webu sa má pracovať na mutáciách v jazykoch národnostných menšín. Riaditeľ sekcie národnostného vysielania RTVS Attila Lovász odhadol, že minimálne dva mesiace má trvať príprava maďarskej verzie, ako druhá by mala vzniknúť mutácia v rómskom jazyku.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:06